Doctor Moarte

mureaCol. dr. Adrian Murea, de la Spitalul de Urgenta al Ministerului de Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a facut afaceri imobiliare cu doi bolnavi de cancer * Acestia au decedat la doua saptamani dupa ce le-a fost folosita identitatea, pentru furtul a doua imobile * Maleficul personaj in halat alb si-a maltratat propriul copil si pe mama acestuia, ca apoi sa-i fure automobilul socrului sau * Fiind protejat de factori importanti din Politia Romana si din Parchet, dupa ani de zile, escrocul de la Interne continua sa se plimbe cu Mercedesul, razand pagubitilor in fata * Murea detine casa de protocol de la RA APPS, cu toate ca are un apartament proprietate personala, de patru camere * Colonelul este atestat ORNISS, avand acces la secrete de stat si militare, cu toate ca e suspect de instabilitate psihica * In ciuda tuturor anchetelor declansate de diverse parchete, „Doctorul Moarte” a fost scos basma curata, dispunandu-se neinceperea urmaririi penale (NUP) impotriva sa * In capul listei protectorilor sai se afla procurorul Alexandra Mihaela Sinc, de la PICCJ

Asupra uneia dintre mafiile imobiliare din Romania, in care „dr. MAI” are implicatii majore, ZIUA s-a aplecat pe larg in articolul „Reteaua muribunzilor”, din 15 august anul curent. Intre timp ne-am continuat investigatiile, fiind in masura sa prezentam opiniei publice o serie de alte date si indicii care atesta – fara putinta de tagada – ca locul lui Adrian Murea nu este in viata publica, ci undeva in spatele gratiilor. De asemenea, intr-o tara normala, protectorii sai ar trebui sa-i tina de urat. Facem mentiunea ca mafia imobiliara la care ne referim nu va fi nici de aceasta data demascata in totalitate, datorita volumului mare de informatii, marturii, probe, date si indicii pe care le detinem, in activitatea retelei fiind implicate peste o suta de persoane. Numarul proprietatilor pe care aceasta filiera (dupa parerea noastra cea mai vasta ce actioneaza pe teritoriul Romaniei) a pus ochii se ridica la peste 115 imobile. Pagubitii sunt cetateni romani din tara si diaspora, dar mai cu seama Statul roman, care este proprietarul imobilelelor nerevendicate de fostii proprietari, pe care mafia le-a inhatat cu acte false. In ciuda tuturor dovezilor ce confirma afirmatiile pe care le-am facut pana aici, vestita noastra Procuratura n-a reusit sa identifice decat un singur invinuit, in persoana lui Joseph Stark, pe numele sau de botez Enel Iosif Stark. Iar de la arestarea lui au trecut aproape trei ani, timp in care s-au depus eforturi conjugate pentru musamalizarea faptelor penale, in asteptarea prescrierii acestora.

Primul muribund, samsar imobiliar

In articolul „Reteaua muribunzilor” dezvaluiam cititorilor, din datele obtinute indirect de la „inocentul” Minister Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cum a fost furat imobilul din Bucuresti, Sos. Kiseleff nr. 39, Sector 1. Prin acte notariale false eliberate de un notar inexistent din SUA, imputernicitul Stefan Gavrila a vandut proprietatea a patru mostenitori din strainatate firmei unui irakian. Despre Ihab F. Ahbed, autoritatile romane nu mai stiu nimic din anul 1997, cand acesta ar fi intrat in tara. In aceeasi zi si la acelasi notar public – este vorba despre Livia Alexandru -, imobilul a fost vandut de arab lui Joseph Stark, acesta din urma devenind, chipurile, cumparator de buna-credinta.

Numai ca, la data semnarii contractului de vanzare-cumparare, Gavrila se afla in faza terminala, suferind de neoplasm, dupa ce fusese pacientul „Doctorului Moarte”, in Spitalul MAI. Cu ceva timp inainte, dupa cum ne-a declarat fosta concubina a lui Murea, s-a petrecut un fapt de un sadism revoltator, pe cand batranul se afla internat in spital. Fiindca Gavrila n-a avut bani sa-i dea colonelului care-l ingrijea, acesta l-a transportat cu o masina acasa, luandu-i cateva tablouri de pe pereti. La doua saptamani dupa ce identitatea pacientului de 75 de ani a fost folosita pentru perfectarea escrocheriei, acesta a decedat, inconstient de ceea ce se intamplase.

Potlogarie de col. dr. in Ministerul de Interne

Cu doar doua zile inainte de autentificarea actelor notariale privind furtul imobilului din Sos. Kiseleff nr. 39, „dr. MAI” mai comitea o potlogarie. El semna, de asta data in calitate de asa-zis imputernicit al mostenitoarei Graziela Wagner din America, un contract prin care vindea Doinei Dumitrescu imobilul din str. Emanoil Porumbaru nr. 75 (fosta Campia Turzii). Actele au fost intocmite tot la biroul notarial al Liviei Alexandru, impotriva careia nici pana in ziua de azi nu s-a declansat vreo investigatie de catre organele abilitate. Numai ca procura folosita de Murea, eliberata de notarul public Antonio Martinez din New York, SUA, era de asemenea falsa, notarul fiind inexistent.

Si in aceasta escrocherie, nevinovata procuroare Alexandra Mihaela Sinc n-a reusit sa stabileasca cu exactitate contributia „dr. MAI” in comiterea faptei, dispunand NUP in cazul acestuia. Aici ar mai fi de mentionat faptul ca Alexandra este fiica notarului public Alexandru Basarab Sinc, purtatorul de cuvant al Camerei Nationale a Notarilor Publici din Romania. Personaj el insusi implicat in legalizarea dubioasa a unor acte de vanzare-cumparare prin intermediari, a unui apartament din imobilul din Str. Emanoil Porumbaru nr. 12. Aceasta tranzactie a fost pusa la cale de o alta retea imobiliara, coordonata de cuplul Anton Stan si Carmen Anghel, despre care ZIUA a scris in zilele de 30.07.2005 si 7.09.2006.

Al doilea muribund, samsar imobiliar

In anul 2003, Dragos Riscanu s-a trezit ca nu mai este proprietar pe casa din str. Barbu Delavrancea nr. 47, pe care o cumparase de la fostul proprietar cu acte in regula. Noul proprietar: nimeni altul decat „Doctorul Moarte”. Din dosarul cauzei a reiesit ca Riscanu, pe cand se afla in SUA, l-ar fi mandatat pe Stefan Macovei sa-i vanda imobilul. Actul respectiv ar fi fost intocmit la notarul public Helene Nilson, Departamentul Richmond, Statul New York, SUA. Ulterior, Macovei – care suferea de neoplasm, se afla in faza terminala, era netransportabil, semiconstient si morfinat – i-ar fi vandut casa medicului sau, Adrian Murea, care se ingrijise de sanatatea lui. Atat de bine, incat batranul a decedat doua saptamani mai tarziu, exact la fel ca si Stefan Macovei. Actele false de vanzare-cumparare au fost autentificate tot la notarul Livia Alexandru.

Ulterior s-a dovedit ca procura americana era cat se poate de falsa, pe teritoriul SUA neexistand un notar cu numele de Helene Nilson si nici macar Departamentul Richmond in Statul New York. De asemenea, proprietarul Riscanu a demonstrat ca nu trecuse oceanul in ultimii cinci ani. Chiar si in aceasta situatie, avand orbul gainilor, aceeasi procuroare Sinc n-a putut retine vreo complicitate a „Doctorului Moarte” in afacere. De aceasta data a dispus disjungerea cauzei, pentru a trage de timp si a scapa de raspundere. Nici in privinta notarului Livia Alexandru nu s-a putut dispune vreo masura, vezi Doamne deoarece Ministerul Justitiei nu si-ar fi dat acordul (daca l-a cerut cineva) pentru cercetarea acesteia. Lucru care nu s-a petrecut, in mod cu totul ciudat, nici pana in prezent.

Murea nu si-a dorit copilul niciodata

Nicoleta Mirela Nunweiler, fiica fostului fotbalist Lica Nunweiler, l-a cunoscut pe „Doctorul Moarte” din copilarie, dar relatia intima cu acesta a inceput in 1998. Concubinajul s-a desfasurat ulterior intr-un apartament din Intr. Av. Theodor Iliescu nr. 72, casa de protocol a statului detinuta de tatal lui Murea, Victor, in mod ilegal, deoarece mai avea un apartament de patru camere, proprietate personala, in str. Turda nr. 94 B, etaj 1, ap. 5.

Urmare a relatiei dintre cei doi este micutul Andrei Nicolas Murea Nunweiler. „Dr. MAI” si-a recunoscut fiul la 15 zile de la nastere, pentru ca nu si-a dorit copilul niciodata. Concubinajul dintre cei doi s-a stricat in decembrie 2001, dupa moartea lui Victor Murea, fost ministrul al petrolului si gazelor pe timpul comunistilor, ulterior prefect de Buzau si primar de Tg. Jiu, un foarte apropiat al lui Ion Iliescu.

Nu demult, „Doctorul Moarte” a facut schimb de locuinta cu Ioana Moldovan, cunoscuta actrita care cocheteaza cu televiziunea. Pentru cele doua camere din Intr. Av. Thedor Iliescu nr. 72 a primit alte trei camere, platind si un bonus de 15.000 de euro. Lui Moldovan i-a trebuit apartamentul lui Murea, pentru ca in acelasi imobil mai cumparase unul si dorea sa-si intregeasca proprietatea. N-ar fi exclus ca intre timp, ambii sa fi cumparat – cu complicitatea conducerii RA APPS – cele doua locuinte la preturi derizorii.

Un odios in halat alb

In continuare ii vom da cuvantul Mirelei Nunweiler, care s-a destainuit reporterilor ZIUA:

„Am renovat apartamentul din Str. Turda din banii mei – 16.000 USD – cu gandul ca ne vom muta acolo, pentru ca in Intr. Av. Iliescu era igrasie pana la jumatatea peretilor. La 28 august 2001, tatal mei i-a acordat lui Adrian dreptul sa circule cu automobilul sau, Mercedes E Clase, in valoare de 30.000 de euro. Singura conditie pusa de tata a fost ca masina sa fie garata in fiecare noapte in garajul nostru, deoarece locuiam pe aceeasi strada, iar Murea n-avea garaj. La data de 29 martie 2002, dupa ce cu o noapte inainte nu mai adusese masina in garaj, ca pana atunci, Adrian i-a spus surorii mele ca Mercedesul fusese furat si ca trebuie sa declaram incidentul la Politie. In aceeasi zi, pe la orele pranzului, am fost data afara din casa lui cu Politia, pe motiv ca n-am nici un drept sa locuiesc acolo. N-am avut ce face, mi-am luat
copilul si m-am dus la tata. Vreau sa va spun ca Adrian s-a purtat intotdeauna ingrozitor cu fiul sau. Cand se intampla sa planga, aprindea toate cele patru ochiuri ale aragazului si tinea copilul deasupra flacarilor, arzandu-l la talpi. Alteori il aseza intre doua boxe mari si dadea muzica la maximum, ca sa-l linisteasca. E clar ca micutul se inrosea, se invinetea si plangea pana nu mai putea.”

Hot acoperit de Politie si Parchet

Dupa trei luni de la disparitia automobilului cu numarul de inmatriculare B-74-NEC, a aparut un act notarial, autentificat la acelasi notar, Livia Alexandru, prin care Lica Nunweiler ar fi vandut Mercedesul „Doctorului Moarte”. Prin complicitatea unor lucatori de politie din str. Logofat Udriste, masina a fost inmatriculata cu numarul B-90-AVM (Adrian Victor Murea). La data semnarii in fals a contract de vanzare-cumparare, proprietarul de drept al Mercedesului se afla internat in Spitalul de Urgenta Floreasca, in urma unei crize de colica renala.

Dupa o „competenta” investigare a problemei, Parchetul considera ca nu exista suficiente probe constitutive pentru declansarea urmarii penale a „dr. MAI”, lasandu-l pe acesta in libertate. Ba mai mult, masina este sechestrata la un moment dat la vama Bors, pe cand se incerca scoaterea ei din tara de niste persoane dubioase. In mod cu totul paradoxal, Mercedesul este restituit lui Adrian Murea, iar nu proprietarului de drept, Lica Nunweiler. Ulterior, total lipsit de imaginatie, „Doctorul Moarte” fabrica un alt numar de inmatriculare (B-83-AVM), spre a se pierde urma automobilului. Nici pana la aceasta ora, in sarcina numitului Murea nu s-a retinut vreo vinovatie privind furtul masinii prin fals si uz de fals. Cu toate acestea, desi Mercedesul figureaza in continuare ca furat, „dr. MAI” se duce cu masina la serviciu, in baza unei declaratii pe proprie raspundere data la Politie.

Instabil psihic, dar posesor de certificat ORNISS

„De cand ne-a dat afara din casa, n-a venit la noi ca sa-si vada copilul, ci doar ca sa ma bata, povesteste Nicoleta Mirela Nunweiler in continuare. Pana acum am scos zeci de certificate medico-legale, pe care le-am depus la Parchet si judecatorie, dar degeaba. Adrian este mult prea bine protejat de Justitia romana. M-a batut pe strada, in piata, in magazine, cu martori si fara martori. De peste trei ani de zile, nimeni nu vrea sa faca lumina in acest dosar. La un moment dat si-a scos certificat medical, care atesta ca a avut un moment de ratacire care a durat trei luni de zile. Certificat care, in realitate, i-a fost adus acasa, dupa ce a dat un telefon. In baza acestui fals a scapat de acuzatiile privind vatamarea mea corporala. Nu pot sa-mi imaginez cum un astfel de om, cu care am avut nesansa vietii de a ma combina, poate fi colonel la Ministerul de Interne si posesor de certificat ORNISS.”

Pentru lamurirea celor neavizati se cuvin cateva precizari. Accesul la informatiile clasificate este permis anumitor persoane care detin acest certificat de securitate sau autorizatie de acces. Potrivit legislatiei, ORNISS elibereaza asemenea documente, in urma unor anchete complete, care include: biografia solicitantului, loialitatea, obiceiurile, relatiile si discretia acestuia, conduita profesionala si sociala, precum si conceptiile ori modul de viata ale sotului/sotiei sau concubinului/concubinei persoanei ce solicita certificat ORNISS. Comentariile privind modul in care „dr. MAI” a obtinut aceasta „distinctie” sunt de prisos.

Inca o pacienta decedata in conditii dubioase

„Doctorul Moarte” a mai avut in ingrijire o batrana fara rude, care locuia in Str. Lacul Tei, intr-un apartament de trei camere. Era o doamna deosebita, care avea in casa multe bunuri de mare valoare. Nicoleta Mirela Nunweiler ii ducea saptamanal de mancare, colonelul MAI sperand ca femeia va muri in curand si va ramane proprietar asupra bunurilor ei. Numai ca batrana nu mai murea, spre disperarea lui Murea. „Adrian s-a gandit ca e vremea sa-i pregateasca femeii un coctail – asa spune el -, ca sa-i dea o mana de <<ajutor>>, ne-a declarat mama copilului <<Doctorului Moarte>>. Si pe mine m-a amenintat timp de doi ani de zile cu asa ceva. Zicea ca o sa ma intepe cineva pe strada sau la piata, ca el nu-si murdareste mainile, iar dupa sase ore sufar un atac de cord si mor. Cand eu nu m-am mai ingrijit de batrana, dupa ce Adrian m-a dat afara din casa, la sase luni diferenta femeia a murit de atac de cord. Nu-mi amintesc cum o chema, dar se poate afla, pentru ca stiu adresa exacta la care a locuit pana in ultima clipa a vietii”.

Cei implicati in mafia imobiliara n-au motive sa doarma linistiti

Din informatiile noastre, situatia „Doctorului Moarte” nu este una tocmai pe roze, cu toata protectia de care s-a bucurat pana in prezent din partea unor importante persoane atat din Justitia romana, cat si a unor influenti smecheri care se invart in lumea politicului. Joi, 17 august 2006, la Spitalul „Dr. Gerota” a avut loc o analiza a situatiei create de „Doctorul Moarte”, la care au participat 11 persoane responsabile, inclusiv din randurile Directiei Sanitare, dar si ale MAI. In urma analizei respective, dr. Murea i s-a interzis accesul in blocul operator, ca sa nu mai omoare pe cineva, motivul constand in instabilitatea sa psihica. De aceasta analiza nu sunt straine nici organele PICCJ, ale caror interventii prompte si rapide intarzie, din pacate, sa se faca simtite.

Pentru a-i pune pe jar pe cei implicati in aceasta afacere macabra, pana la aparitia noului episod din seria „Retelei muribunzilor”, prezentam in avanpremiera cateva nume implicate: Mihai si Sanda-Alina Radulescu – el, membru fondator al PSDR, fost consilier al lui Octav Cozmanca, fost puscarias, dar si candidat la Colegiul National de Aparare; Ioana Simona Diaconescu – reprezentanta a firmei ABBOT, care aprovizioneaza sau apriviziona Spitalul „Dr. Gerota” cu medicamente; Costel Stan – apropiat al lui Mihai Radulescu; Radu Iordache – executor judecatoresc; Alexandru Basarab Sinc – tatal procurorului PICCJ Alexandra Mihaela Sinc; Edward Resteanu – judecator la Sectorul 1; Lucia Rog – judecatoare ICCJ, promovata in aceasta functie de controversata Maria Huza; Emilia Madularescu – vicepresedinte al Judecatoriei Sectorul 1; Georgian Davidoiu – judecator la Sectorul 1; Dalina Terzi – avocatul „Doctorului Moarte” in mai multe dosare, implicata in trafic cu minori in dosare aflate pe rolul Judecatoriei Constanta; Vasile Popa – executor judecatoresc (decedat intre timp) implicat in furtul mai multor imobile din Capitala si provincie; Col. Nestorov (in prezent pensionar) implicat in musamalizarea escrocheriei din Str. Barbu Delavrancea nr. 47; Gral Florin Cristescu, zis Calapod, fost sef al UM 0215, in prezent decedat; sbcms Gabriel Enescu si Cristian Ene de la Inspectoratul General al Politiei Romane; Bogdan Gruia si multi, multi altii.