Kovesi Coldea Blaga : Inainte sa plece Ambasador la Washington, Maior cade din nou (sau nu iese) din ridicol. Voi care ramineti pe loc in ce sunteti bagati, si va mai scoateti vreodata ? Ca Iliescu nu stie daca a luat sau a dat mita … deh e si el mai senil … poate ii aduce aminte Nastase, Maior, Nica, Coldea si cei care se mai ocupau cu plata in bani sau/si natura pentru tortura !

iliescu-maior-kovesi-coldea-blaga-arto“Este ridicolă şi mai ales degradantă pentru România, periculoasă pentru interesele ei, afirmaţia că declaraţia mea face ”jocul ruşilor”. După aceeaşi logică, raportul prezentat la începutul anului în Congresul SUA, raport extrem de critic faţă de CIA şi de tehnicile sale de interogare, face, la rândul lui, jocul ruşilor. Vi se pare că se poate spune aşa ceva, fără a cădea în ridicol? Dacă în facilităţile CIA din România, din acei ani, s-au petrecut încălcări ale regulilor, este datoria părţii americane să spună acest lucru, şi să procedeze în consecinţă. România nu poate să nu-şi asume faptul că a acceptat o cerere a CIA. Dar de aici până a spune că ştiam ce se întâmplă acolo, că ştiam despre eventualele acte de tortură şi de cruzime, este drum lung. Eu refuz să merg pe acest drum. Oricât ar părea de ciudat celor care cred că au mai găsit un motiv de răfuială cu Ion Iliescu, afirmaţiile mele sunt o dovadă că România are tăria de a-şi asuma responsabilităţile care îi revin, şi în bine, şi în mai puţin bine. Am învăţat, sper, cu toţii, lecţia acestei întâmplări, şi de acum înainte vom acţiona în consecinţă. Sper că vom învăţa şi să vorbim aceeaşi limbă, când este vorba despre România şi despre interesele ei. Şi dacă ceva face jocul adversarilor României, acel ceva este suma dezbinărilor noastre, abordărilor politicianiste, tratarea conflictuală a tuturor subiectelor”, a mai notat fostul preşedinte pe blogul personal.

„Ştiind ceea ce aprobasem – acordarea unui sediu pentru reprezentanţa CIA în România-justifică faptul că, în toţi aceşti ani, am negat existenţa unei închisori CIA pe teritoriul Româniai. Resping cu toată hotărârea interpretarea acestui gest-firesc între parteneri şi aliaţi-drept o formă de a ”mitui” partea americană, pentru ca România să fie primită în NATO.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Maior este ridicol si in multe alte feluri dezonorante de felul sau de Ambasador.

Mita a fost luata de la CIA si nu data de Romania.

Jaful facut de Microsoft a fost in schimb facut cadou de Romania tot via Maior, si tot la Microsoft si la aceiasi operatori de frauda, piraterie, coruptie crima organizata si terorism.

Nu putem vorbi aceeasi limba cu asasini, tortionari, tilhari, jefuitori si tradatori.

Traficul de persoane pe teritoriul Romaniei este controlat de politia de frontiera, nu de CIA. Blaga stie cind veneau fiorosii teroristi cu zboruri clandestine, cu cagulele pe cap si lanturi la picioare, si erau preluati de dube cu geamuri mate si dusi unde Coldea, Timofte si Vintu stiau, ca se practicau lectii de dans si bune maniere.

…. vom reveni