magistratii au fost obligati sa semneze angajamente secrete, potrivit carora vor judeca pe baza documentelor clasificate, cu obligatia de a nu le arata inculpatilor si nici avocatilor acestora. Viorica Costiniu a fost foarte categorica, precizand ca: “Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romanasunt putini care n-au semnat.” Viorica Costiniu Judecator Corupt !

costiniu_bulgaru_vladescu_ghita_arto_horaran_paun_popLegea sigurantei nationale s-a promulgat recent si a prevazut, sub sanctiune disciplinara… s-a introdus o litera (n.n. – Legea 255/2013 prin art. 51 a modificat art. 7 alin 4 si 5 din Legea 182/2002 si s-a dat HCSM nr. 140/6.02.2014), in care obliga, sub supravegherea unui director de securitate, a unui ofiter se securitate care poate sa ma verifice ce masuri iau in dosar, sa imi iau angajamente cu privire la instrumentarea anumitor documente care sunt in dosar. Adica ce presupune? Ca eu daca am intr-un dosar anumite documente, pot sa am acces la ele numai eu, sa-mi formez o opinie, nici inculpatul, nici avocatul nu au acces la aceste documente si eu pot sa judec dosarul si sub influenta acestor documente la care ceilalti nu au voie. Daca eu incalc, lucru pe care l-am facut o data, si pun la dispozitie si avocatului si inculpatului, sunt sustenabila (susceptibila – n.r) de sanctiune. La ce a dus acest lucru? Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana… sunt putini care n-au semnat.”

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Eroina victima Viorica Costiniu a incalcat o data “consemnul”, dar numai o data, in toate celelalte dati a respectat instructiunile primite de la “ofiterii de securitate” si a participat cel mai activ la acte ilegale si de coruptie care au generat si continua sa genereze prejudicii incalculabile si irecuperabile pentru intreaga societate.

Judecatoarele Viorica Costiniu, Cristina Rotaru, Luciana Mera in asociere cu ofiterii de securitate (SRI) care le controleaza in “cimpul tactic” sunt principalii vinovati pentru decizia UE de a suspenda platile pe axa IT luata in 23 Decembrie 2014 si pentru ilegalitatile deosebit de grave comise in continuitate si agravare de Microsoft in asociere cu SRI, MAI, RSC, Medist, Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, Asesoft. Teamnet, Sebastian Ghita si multi altii.

Va prezentam in continuare Decizia penala nr. 668 din DOSAR NR. 16828/3 /2007 2793/2007 :

DECIZIA PENALĂ NR.668
ŞEDINŢA PUBLICA DE LA 21.05.2008
CURTEA CONSTITUITĂ DIN:
PREŞEDINTE – CRISTINA ROTARU
JUDECĂTOR VIORICA COSTINIU
JUDECĂTOR – LUCIANA MERA
GREFIER – MARIANA CUREA

PENTRU ACESTE MOTIVE ÎN NUMELE LEGII DECIDE :

Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi intimaţii Crăciun Elisei, Săracu Dragoş, Lupei Irinel Vasile şi SC Romanian Soft Company S.R.L. împotriva sentinţei penale nr. 1090/26.07.2007, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a Il-a Penala,

Casează sentinţa penala susmenţionată şi încheierea din 21.02.2008, pronunţată în dosarul nr. 16828/3/2007 şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti.

Cheltuielile judiciare în recurs rămân în sarcina statului.

Definitivă.

2008_05_21_decizie-668-semnaturaRed. L.M. Dact. A.L./2ex./19.06.2008

descarca tot documentul

Urmind sa va prezentam ulterior o descriere amanuntita a modului in care acestea in asociere infractionala cu cei mai sus mentionati au actionat in vederea protejarii fraudelor comise in ceea ce astazi este cunoscut drept Scandalul Microsoft + EADS + Siemens.


DECLARATIE BOMBA – Judecatoarea Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR, dezvaluie ca majoritatea magistratilor aflati in “campul tactic” al SRI au semnat angajamente, sub riscul sanctiunii, ca vor solutiona dosare pe documente secrete la care nici inculpatul, nici avocatul nu au acces: “Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana… sunt putini care n-au semnat”

Luni, 6 iulie 2015 15:16 | Scris de L.J.

Unul dintre magistratii de tinuta ai Romaniei, judecatorul Viorica Costiniu (foto) de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, fost presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, in prezent presedinte de onoare al AMR, a facut recent o declaratie soc la o dezbatere organizata de FACIAS, in prezenta unor parlamentari si reprezentanti ai presei si ONG-urilor. Viorica Costiniu a afirmat ca in cauzele penale in care exista documente secrete provenite de la serviciile de informatii, magistratii au fost obligati sa semneze angajamente secrete, potrivit carora vor judeca pe baza documentelor clasificate, cu obligatia de a nu le arata inculpatilor si nici avocatilor acestora. Viorica Costiniu a fost foarte categorica, precizand ca: “Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romanasunt putini care n-au semnat.”

Declaratia Vioricai Costiniu scoate la iveala faptul ca prin asemenea metode, dreptul la aparare este incalcat flagrant in Romania, cata vreme exista situatii in care verdictele de condamnare se iau pe probe la care apararea si acuzatii nu au acces. Asa ceva apare de neconceput intr-o justitie dintr-un stat democratic, dar se coroboreaza cu declaratia generalului SRI Dumitru Dumbrava, care a recunoscut public ca SRI isi pastreaza interesul in cauzele penale si ii urmareste pe magistrati pana la solutionarea definitiva a dosarelor.

Iata declaratia judecatoarei Viorica Costiniu:

Legea sigurantei nationale s-a promulgat recent si a prevazut, sub sanctiune disciplinara… s-a introdus o litera (n.n. – Legea 255/2013 prin art. 51 a modificat art. 7 alin 4 si 5 din Legea 182/2002 si s-a dat HCSM nr. 140/6.02.2014), in care obliga, sub supravegherea unui director de securitate, a unui ofiter se securitate care poate sa ma verifice ce masuri iau in dosar, sa imi iau angajamente cu privire la instrumentarea anumitor documente care sunt in dosar. Adica ce presupune? Ca eu daca am intr-un dosar anumite documente, pot sa am acces la ele numai eu, sa-mi formez o opinie, nici inculpatul, nici avocatul nu au acces la aceste documente si eu pot sa judec dosarul si sub influenta acestor documente la care ceilalti nu au voie. Daca eu incalc, lucru pe care l-am facut o data, si pun la dispozitie si avocatului si inculpatului, sunt sustenabila (susceptibila – n.r) de sanctiune. La ce a dus acest lucru? Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana… sunt putini care n-au semnat.”