Kovesi – Coldea : „Cîmpul Tactic” funcţionează perfect = Microsoft – NNDKP – Viorica Costiniu – SRI – DNA.
Sunt uimit că nu am fost întrebat în Comisiile Palamentare de Microsoft, dar este o perioadă dificilă faţă de acest subiect”, a spus, in 15 decembrie 2014, Sorin Grindeanu.

multi_corupti

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Maine e o ultima (alta) zi dintr-o perioada dificila!, care dureaza de un sfert de secol! SRI-DNA nu au nimic de spus.

Noul Ministru MSI Marius Bostan, are o zi sa faca recurs impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti :

Microsoft are de primit 25 milioane euro, MSI (adica noi) are de platit inclusiv cheltuieli de judecata, in timp ce avocatii isi primesc onorariile (uriase), Viorica Costiniu asteapta dosarul la Curtea de Apel, sa-l „spele” pe Microsoft, si asociatii si partenerii Microsoft jubileaza.

Si toate acestea se petrec dupa o planificare minutioasa inceputa in anul 2000, in timp ce DNA-SRI protejeaza Microsoft si pe asociatii si partenerii infractori ai acestora, asa cum fac in ultimul deceniu: cu determinare si destoinicie.

Cotovelea cere DNA sa ii spuna daca ce face Microsoft este legal, si DNA refuza sa raspunda, ceea ce este inca bine.

Nouă si Comisiei UE, DNA ne-a raspuns ca este legal ca Microsoft sa pirateze si sa comita crima cibernetica impreuna cu SRI, MAI, Sebastian Vladescu, Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Ghita si altii.

Am fost si noi judecati de Viorica Costiniu in favoarea Microsoft, si ne-am judecat cu Microsoft si avocatii acestora NNDKP, dupa ce au obtinut Rezolutii semnate de Laura Codruta Kovesi, artizana inscenarilor judiciare incepind din anul 2006 pina in prezent.

Am pierdut in fata Microsoft-SRI-DNA, la fel cum pierde acum si Statul Roman.

Kovesi – Coldea incalca legea pentru a apara Microsoft, care este mai presus de lege, si pentru a extermina competitia si criticii actelor de frauda, piraterie, coruptie, crima organizata si terorism comise de Microsoft.

Vom reveni …. cititi si va uimiti


Intervenient in acest dosar este Microsoft Romania SRL (avocati NNDKP).

La sfarsitul lunii decembrie 2014,  Ministerul pentru Societatea Informationala a promovat in instanta actiuni de suspendare a platilor aferente contractului de furnizare produse cu nr. RO/41/03.04.2013 (subsecvent Acordului-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009) la Curtea de Apel Bucuresti si Tribunalul Bucuresti. Aceste masuri au fost dispuse ca urmare a unei analize interne menite sa asigure  derularea contractului  in conditii de legalitate si cu respectarea prevederilor din domeniul fiscal.

Tribunalul Bucuresti a respins vineri, 13 noiembrie 2015, ca inadmisibila cererea Ministerului Comunicatiilor pentru suspendarea platii a 100 milioane de lei pentru licente Microsoft, suma reprezentand transele pe 2014 si 2015 aferente unui act aditional incheiat in anul 2013 la un acord cadru din anul 2009, in timpul Guvernului Boc 1 (PD-L + Alianta PSD-PC). Instanta a obligat Ministerul la plata unor cheltuieli de judecata de 10.000 lei catre Unicredit Bank, iar paratele Synotech Global Services Switzerland si Synotech Global Services Romania vor solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Ministerul poate face recurs la aceasta decizie in 5 zile de la comunicare.

„Corpul de control al Ministerului verifica in prezent ce a insemnat aceasta achizitie, dar raportul nu este finalizat. Eu nu-mi doresc sa grevez bugetul cu penalitati de 0,1% pe zi, care incep de la inceputul anului viitor, din informatiile pe care le am acum, dar vreau sa fim corecti. Sunt uimit ca nu am fost intrebat in Comisiile Palamentare de Microsoft, dar este o perioada dificiala fata de acest subiect”, a spus, in 15 decembrie, Sorin Grindeanu.

Cotovelea a spus  ca a cerut DNA sa-i spuna daca exista o extindere a verificarilor in cadrul investigatiei privind licentele Microsoft pentru a nu favoriza un prejudiciu suplimentar. In al doilea rand s-a demarat o ancheta interna privind respectarea conditiilor contractuale ale actului aditional incheiat in anul 2013 la acordul cadru din anul 2004.

Potrivit anchetatorilor DNA, contractul cadru de inchiriere de licente Microsoft, din 15 aprilie 2004, ar fi fost incheiat in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47 la suta acordat de Microsoft in considerarea Guvernului si, implicit, permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate.

http://portal.just.ro/3/SitePages/dosar.aspx?id_inst=3&id_dosar=300000000621362

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-20600625-tribunalul-bucuresti-respins-cererea-ministerului-comunicatiilor-pentru-suspendarea-platii-100-milioane-lei-pentru-licente-microsoft-ministerul-obligat-cheltuieli-judecata.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-it-18654151-ministrul-comunicatiilor-asteapta-dna-spuna-daca-exista-extindere-dosarul-licentelor-microsoft-inainte-plati-transa-50-milioane-lei-aferenta-acestui.htm

http://adevarul.ro/news/eveniment/proces-cazul-licente-microsoft-intentat-ministerul-societatea-informationala-incearca-suspendarea-contractului-1_54aa6d1e448e03c0fd51fa87/index.html