Ministrul Sanatatii a lucrat pentru traficantul de arme Shimon Naor

nicolaescu

LEGATURI PERICULOASE. Actualul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost angajat al celebrului traficant de armament, Shimon Naor, cautat in prezent de INTERPOL pentru incalcarea embargoului impus unor state africane! Inaltul demnitar a lucrat la firma „Corona”, considerata paravan al contrabandei cu arme.

Fost director al RATMIL (azi ROMARM) – regia creata de Ceausescu pentru exportul de tehnica militara catre tari africane – Nicolaescu are in CV-ul sau o perioada de un an, intre ’98 si ’99, pe care a ingropat-o in tacere. „Averea” destrama azi misterul din jurul lui Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a intrat in ’85 in echipa RATMIL. Pana in ’91, a fost in stand-by. A avut, ulterior, o ascensiune uluitoare. In ’94 a promovat ca director economic, iar din ’97, sub guvernarea CDR, a fost propulsat director general. In noiembrie ’98, CDR-ul a batut palma cu PD pentru un troc: Nicolaescu sa elibereze fotoliul de director general al RATMIL si, in schimb, sa fie numit secretar general in Ministerul Finantelor! Astfel, locul lui Nicolaescu la RATMIL a fost incredintat lui Gigel Bratiloveanu, favoritul PD. Pana sa primeasca scaunul promis la Finante, in ’99, Nicolaescu a ramas aproape un an pe dinafara!

Potrivit unor surse din industria de armament, actualul ministru al Sanatatii a fost angajat atunci de israelianul Shimon Naor, pe care-l stia dinainte, intrucat acesta derulase afaceri cu armament cu RATMIL. Nicolaescu a lucrat asadar pentru celebrul traficant la firma „Corona”, avand, printre altele, si calitatea de cenzor extern independent.

shimon_naor„Corona” este nimeni alta decat firma-paravan, in spatele careia a avut loc operatiunea de contrabanda „Filiera Arme”, pentru care Shimon Naor a fost condamnat de Justitia romana, iar azi este cautat in intreaga lume.

„Veriga” dintre Romania si Etiopia

Pentru firma lui Shimon Naor, Nicolaescu era „mina de aur”! Fost director la RATMIL, actualul ministru avea relatii solide cu importatori de armament din Africa si Orientul Mijlociu si putea fi o „veriga” pentru afaceri uriase. Un document – prezentat in presa la sfarsitul anilor ’90 – arata ca, in 16 iunie ’98, inginerul Eugen Nicolaescu (care era, la data respectiva, director la ROMARM) a trimis un fax firmei IBRAHA, reprezentant al R.A. ROMTEHNICA in Etiopia, oferind produse speciale la pret de producator, in concurenta cu pretul celor livrate de R.A. ROMTEHNICA. Dovada ca Nicolaescu era activ pe piata armamentului! Ulterior, in Romania a explodat scandalul „Filiera Arme”, in centrul careia se afla Shimon Naor si firma controlata de el, „Corona”.

Israelianul a fost arestat, dar eliberat intre timp. A disparut din tara, fiind cautat si azi. El a fost gasit vinovat, in lipsa, de Justitia de la Bucuresti pentru ca a trimis armament in Eritreea, Nigeria si – atentie! – Etiopia, acolo unde am regasit si „urmele” actualului ministru al Sanatatii. De altfel, sursele noastre ne-au marturisit ca Naor a avut legaturi de-a lungul timpului cu toti fostii directori ai RATMIL, nu doar cu Nicolaescu.

Contactat de „Averea”, inaltul demnitar ne-a raspuns prin intermediul purtatorului sau de cuvant: „Domnul ministru este in sedinta, dar va transmite ca in perioada ’98-’99 a lucrat in alta parte! Nu va pot spune daca a avut sau nu legaturi cu Shimon Naor!”

Dat in judecata la Suceava

PARAT. Eugen Nicolaescu a fost citat pentru inceputul lunii august de Tribunalul Suceava. El a fost dat in judecata de cei 16 angajati ai Spitalului Frasin din Suceava, nemultumiti ca unitatea nu a mai primit buget pentru anul in curs si, in consecinta, nu si-au mai primit salariile pe ultimele sapte luni. Spitalul din Frasin, singurul de boli profesionale din zona Moldovei, a trecut de la 1 ianuarie 2006 de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Muncii si,

in lipsa normelor de aplicare pentru realizarea transferului, toata lumea si-a luat mana de pe spital, care este, practic, al nimanui. (S.N.)

Adrian Artene