Doctorul Moarte a incercat sa-si ucida socrul

— ZIUA reia dezvaluirile despre comisarul Adrian Murea, doctor chirurg la spitalul Ministerului Administratiei si Internelor

murea2Comisarul sef dr. Adrian Murea continua sa opereze oameni in spitalul MAI, desi este implicat in mai multe decese suspecte. In urma cu cativa ani l-a operat pe fostul fotbalist Lica Nunweiler (cu a carui fata avea un copil) de colecist, dupa ce acesta tocmai suferise o interventie chirurgicala de hernie inghinala, fara acordul bolnavului sau stirea cuiva din familie. In mod miraculos, pacientul a scapat cu viata, desi a suportat doua operatii in aceeasi zi. Ulterior, Nunweiler a evadat din spitalul „Gerota” pentru a-si salva viata. Drept „multumire” ca nu l-a denuntat pentru fapta comisa, Doctorul Moarte i-a furat acestuia Mercedesul E Classe, care-i fusese dat doar in folosinta.

Este a treia oara cand ZIUA dezvaluie activitatea criminala a comisarului sef, dr. Adrian Murea, chirurg la Spitalul MAI, precum si conduita sa sociala inumana. In articolele aparute in paginile noastre la 15 august 2006 („Reteaua muribunzilor”), respectiv 31 august („Doctor Moarte”) dezvaluiam pe larg acest caz senzational. In ciuda tuturor demersurilor noastre jurnalistice, precum si a dovezilor prezentate, doctorul MAI a ramas neclintit pe aceeasi pozitie. Colonelul Murea nu numai ca n-a fost deranjat de nimeni dar, dupa o vacanta de refacere in Grecia, a fost cocolosit in continuare de structurile de control din cadrul MAI, in special de seful Directiei Medicale, chestorul Mihai Marius Dan. Asupra activitatii infractionale de neconceput pentru un medic din structura Internelor, precum si in legatura cu ce se intampla zi de zi la Spitalul „Gerota”, ZIUA se va apleca pe larg in cateva materiale viitoare. Atunci se va vedea si nivelul coruptiei atins in aceasta unitate spitaliceasca. Una ce se vrea de elita in sistemul sanitar romanesc.

Tentativa de asasinat

Din declaratiile concubinei Doctorului Moarte rezulta ca Murea a incercat in repetate randuri sa puna mana pe averea familiei Nunweiler. Poate ca nu le-am fi dat crezare, daca n-am fi intrat in posesia unor probe indubitabile ca Murea a comis tentativa de asasinat.

In perioada 12-16 iunie 2000, Lica Nunweiler a fost internat in spitalul MAI, pentru o operatie de hernie. Interventia chirurgicala a fost efectuata de dr. Dumitru Popa si de dr. Constantin Lacatusu, iar la sfarsitul acesteia, Doctorul Moarte a fost lasat sa termine treaba. Din proprie initiativa si fara a avea acceptul obligatoriu al pacientului, care era sedat in acel moment, chirurgul MAI si-a permis sa-l opereze pe Nunweiler si de colecist. Chipurile, escrocul in halat alb descoperise subit un hemangion sau mai multi pe colecistul bolnavului. Cand si-a revenit din anestezie, fostul fotbalist a observat cu stupoare ca deasupra taieturii practicate pentru operatia de hernie mai avea doua gauri. Pe urma a aflat adevarul, ceea ce l-a determinat sa creada ca Doctorul Moarte a incercat sa-l asasineze. Drept urmare, si-a chemat fiicele sa-i aduca haine si a evadat din spital, pentru a scapa cu viata.

In graba sa, pacientul Nunweiler n-a mai intrat in posesia fisei de externare. Ceva mai incolo, familia a incercat sa afle ce s-a petrecut si de ce capul familiei a fost macelarit. Inchipuiti-va ce poate simti un om operat la un spital al Internelor, care se trezeste din anestezie cu trei gauri in stomac in loc de una. Tentativa n-a fost dusa pana la capat, si nici nu au existat reclamatii impotriva comisarului Moarte pana acum, dintr-o sumedenie de motive.

Nicoleta-Mirela Nunweiler are un fiu cu Adrian Murea si intreaga familie se astepta ca, la un moment dat, chirurgul sa-si legalizeze relatia cu mama copilului sau. Sotia lui Nunweiler urma sa fie operata de cancer, iar un scandal n-ar fi fost de dorit in asemenea circumstante. In acest mod, familia Nunweiler a realizat ca protectia de care se bucura Murea, din partea unor persoane sus-puse, il fac intangibil. Asta a durat pana la mijlocul lui august 2006, cand ZIUA a dat totul in vileag, dezvaluind adevarata fata a Doctorului Moarte. In urma acestei fapte criminale, Murea n-a fost nici macar cercetat de superiori si nici de conducerea Directiei Medicale a MAI, condusa de chestorul Mihai Marius Dan.

Victimele colonelului

Doctorul Adrian Murea este implicat si in mai multe tranzactii imobiliare dubioase.

Folosindu-se de imputerniciri notariale dovedite ulterior false, emise de un notar din SUA care nu exista, pacientul Stefan Gavrila a vandut firmei HARDICOM 2000 SRL imobilul din Sos. Kiseleff nr. 39, ai carui proprietari nici nu-i cunostea. Actele au fost intocmite de notarita Livia Alexandru. In aceeasi zi, casa a fost vanduta lui Joseph Stark. La momentul semnarii inscrisurilor, Gavrila, de 75 de ani, era suferind de neoplasm in faza terminala, nefiind transportabil. Batranul, care a si decedat doua saptamani mai tarziu, dupa ce identitatea ii fusese substituita, era pacientul Doctorului Moarte. Deoarece n-a avut bani ca sa-i dea spaga lui Murea, acesta l-a transportat intr-o zi de la spital acasa si inapoi, luandu-i cateva tablouri de pe pereti.

Tot cu o imputernicire notariala falsa, comisarul sef dr. Murea a vandut, in numele proprietarei Graziela Wagner, imobilul din Str. Emanoil Porumbaru nr. 75 catre Doina Dumitrescu. Ca sa-l scoata basma curata, Alexandra Mihaela Sinc, procuror la Parchetul General, a dispus „disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor”. Crezandu-i tampiti pe toti cei care aveau sa-i citeasca rezolutia, Sinc sustine ca n-a reusit sa stabileasca cu exactitate contributia dr. MAI in comiterea faptei. Mai mult, ea s-a aratat incapabila sa constate cine a falsificat imputernicirea, omitand intentionat ca doctorul Moarte a comis escrocheria pe baza acelui fals. Escrocherie care a si produs efecte juridice. Ceea ce era mult mai important. Altfel, notarita Livia Alexandru a fost trecuta pe linie moarta, deoarece Ministerul Justitiei nu si-ar fi dat avizul pentru ancheta. Aviz ce n-a fost dat nici pana in ziua de astazi, daca o fi fost solicitat de cineva.

Escroc imobiliar

Cu o imputernicire notariala falsa, un alt pacient de-al Doctorului Moarte, Stefan Macovei, i-a vandut comisarului sef dr. Adrian Murea imobilul din Str. Barbu Delavrancea nr. 47, desi acesta apartinea unei alte persoane.

La data semnarii actelor, la notarul Livia Alexandru, pensionarul Macovei suferea de neoplasm, se afla in faza terminala, era netransportabil si i se injecta morfina. Si, ceea ce este mai important, muribundul era pacientul Doctorului Moarte. In urma unor hotarari judecatoresti, s-au constatat falsurile comise, casa revenind in proprietatea lui Dragos Riscanu. Acesta cumparase imobilul cu acte-n regula, nu intentionase niciodata sa-l vanda si il platise prin instrumente bancare. Murea a fost trimis in judecata, Stefan Macovei decedand la scurt timp.

In timpul procesului, chiar daca se dovedise ca imobilul fusese furat, comisarul Murea a incercat din rasputeri sa instraineze casa, urmatorul proprietar devenind astfel de buna credinta. Astfel, samsarul imobiliar Murea a intocmit un inscris fictiv cu Simona Ioana Diaconescu (fosta lui amanta), din care reiesea ca i-ar fi imprumutat suma de 250.000 de dolari. Si cum nu-i da banii, aceasta il cheama in judecata. Doctorul Moarte recunoaste datoria, declarandu-se de acord sa fie executat silit cu imobilul din Str. Barbu Delavrancea, pe care nu reusise sa-l fure de la Riscanu. In mod ciudat pentru astfel de spete, Judecatoria Sectorului 1 admite executarea silita in doar o saptamana, adica la primul termen de judecata. Asta cu toate ca anterior instantele stabilisera ca adevaratul proprietar al casei nu putea fi decat Dragos Riscanu.

Hot de masini de lux

Pe cand se afla in relatii bune cu mama copilului sau, Doctorul Moarte a mai comis o escrocherie.

Murea i-a solicitat viitorului socru Lica Nunweiler folosirea Mercedesului E clase, in valoare de circa 30.000 de euro. Omul a fost de acord, cu conditia ca in fiecare seara masina sa ajunga in garajul sau, deoarece locuiau pe aceeasi strada (Intr. Av. Th. Iliescu din Sectorul 1). La data de 29 martie 2002, dr. MAI a anuntat familia Nunweiler ca Mercedesul fusese furat. In aceeasi zi, la orele pranzului, Mirela Nunweiler si fiul ei au fost evacuati din casa lui Murea de catre politie. Asta dupa ce Doctorul Moarte i-a reclamat ca ar locui acolo fara acte-n regula si impotriva vointei lui. Desi pare incredibil, ati citit bine: tatal si-a evacuat din casa fiul si pe mama acestuia, cu ajutorul organelor. Ulterior, tot prin acte false, dr. Murea a devenit proprietarul masinii Mercedes, chiar daca Lica Nunweiler n-a semnat niciodata cu el vreun contract de vanzare-cumparare. Mai mult, la data autentificarii actului – tot la biroul notarial al Liviei Alexandru – proprietarul se afla internat in Spitalul de Urgenta Floreasca. Ceea ce este mai revoltator, in urma plangerilor penale formulate, procurorul Maximilian Balasescu da o rezolutie halucinanta privind speta in discutie. Acesta dispune „neinceperea urmaririi penale in cauza fata de numitul Murea Adrian, intrucat din actele premergatoare efectuate nu rezulta comiterea acestei infractiuni, rezultand ca intre sus-numit si reclamant exista contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata, in prezenta unui martor”.

Documente blocate

Familia Nunweiler a incercat sa intre in posesia biletului de externare a fostului fotbalist. Contactat telefonic de Mirela Nunweiler, dr. Dumitru Popa a
fost de acord sa dea curs cererii, cu conditia ca aceasta sa fie formulata in scris. La respectiva convorbire telefonica au fost martori si reporterii ZIUA. A doua zi, fiica lui Lica Nunweiler s-a prezentat la spital, solicitand documentele respective. Nu mica i-a fost mirarea cand a fost lasata sa astepte la poarta, lucru care nu se mai intamplase pana atunci. In cele din urma a fost primita chiar de chestorul Mihai Marius Dan, seful Directiei Medicale a MAI, care se afla „intamplator” pe acolo. Acesta i-a refuzat Mirelei Nunweiler cererea scrisa de eliberare a documentelor solicitate. De asemenea, i s-a pus in vedere ca nu mai poate intra in Spitalul „Gerota”, decat prin intermediul unui cabinet de avocatura.

Murea si-a maltratat propriul copil

Dr. Adrian Murea si Mirela Nunweiler au impreuna un baiat, Andrei-Nicolas, pe care insa Doctorul Moarte nu l-a dorit recunoscandu-l abia la doua saptamani dupa nastere. Mai mult, Murea a incercat sa scape de cei doi maltratandu-i cu o perseverenta demna de dr. Menghelle. Spre exemplu, deranjat ca micutul plange, Murea l-a lovit in nenumarate randuri in cap, l-a tinut cu talpile goale deasupra flacarilor aragazului si l-a asezat intre doua boxe puternice, dand muzica la maximum. Totodata, pe mama lui Andrei-Nicolas a batut-o cu bestialitate, determinand-o in sase randuri sa se refugieze la ea acasa, impreuna cu copilul. Tot de atatea ori insa, fiind vecini, a obligat-o sa revina in casa lui, amenintand-o cu moartea. Dupa un proces care a durat o buna perioada de timp, Doctorul Moarte a fost obligat la o pensie alimentara de numai 1.700.000 de lei vechi. Chiar daca salariul sau de medic chirurg contine multe zerouri. Datorita presiunilor la care a fost supusa, judecatoarea Cristina Nica a uitat sa respecte legea conform careia pensia de intretinere poate ajunge pana la o treime din veniturile realizate de parintele care nu are copilul in ingrijire.