Reteaua Doctorului Moarte

Un handicapat a fost aruncat in strada dupa ce locuinta sa a ajuns in posesia unui apropiat al comisarului-sef Adrian Murea

casa_furataUnul dintre prietenii foarte apropiati ai comisarului sef dr. Adrian Murea, Mihai Radulescu, a pus mana pe o vila din Soseaua Kiseleff (foto) prin metode specifice mafiei imobiliare din Romania. Pe baza unui ante-contract de vanzare-cumparare incheiat in fals si autentificat la notarul Livia Alexandru, Radulescu a aruncat in strada un handicapat psihic. Acesta este actualmente pus sub interdictie de instantele de judecata, fiind reprezentat de un tutore. Instanta de judecata a decis ca Nicolae Marian Iacob se poate intoarce in garsoniera sa, dar Radulescu se opune prin orice mijloace, sfidand Justitia romana.

In baza unor procuri ciudate, incheiate la notarul public Sarbu Floarea, Mihai Radulescu, fost consilier al pesedistului Octav Cozmanca si fost director general la SC ELECTRICA SERVICE SA, a devenit imputernicit al catorva locatari din imobilul din Kiseleff nr. 29, care-si cumparasera apartamentele in baza Legii nr. 112/1995. Spunem ciudate, deoarece Alina-Sanda Mateescu, Ion si Neculina Tanasoiu si Ioan si Elena Suteu l-au mandatat pe Radulescu pentru acelasi apartament cu nr. 1, in care, desigur, n-aveau cum sa locuiasca cu toti. Totodata, Elena Cociodar l-a mandatat pe acelasi individ pentru locuinta sa de la subsol, iar Dan si Simona Penciu, pur si simplu pentru intreg imobilul din sos. Kiseleff nr. 29. Aceste procuri, probabil si altele, i-au fost necesare respectivului pentru a inchiria apartamentele unor societati comerciale, pe bani grei. Cum au evoluat lucrurile, in varianta lui Mihai Radulescu, am aflat chiar de la acesta.

O singura exceptie

Mihai Radulescu ne-a declarat ca a cumparat 12 din cele 14 apartamente de la proprietari, in baza unor ante-contracte de vanzare-cumparare. Unora le-a dat bani ca sa plece, altora le-a cumparat locuinte la bloc si nimeni, cu o singura exceptie, nu s-a aratat nemultumit. Fiind cumparate in baza Legii nr. 112/1995, apartamentele nu puteau fi revandute decat dupa zece ani, din acest motiv incheindu-se ante-contracte, urmand ca dupa expirarea termenului respectiv sa se incheie contracte de vanzare-cumparare in toata regula.

Exceptia mentionata este cea a handicapatului Nicolae Marian Iacob, care ocupa o garsoniera la mansarda. Radulescu sustine ca i-a platit acestuia suma de 150.000.000 de lei, ante-contractul incheiat cu el fiind autentificat in prezenta a trei martori si a notarului Livia Alexandru. Ulterior, unchiul lui Iacob i-ar mai fi cerut o suma de bani, pe care Radulescu n-a vrut s-o achite, de aici ajungandu-se in instanta.

Complicii de la Primarie

Pana la aceasta ora n-am aflat daca multumirea celor 11 proprietari, care si-au vandut apartamentele pe mai nimic lui Mihai Radulescu, este reala. In schimb, rezultatele anchetei ne-au evidentiat faptul ca metoda folosita de acesta, pentru a-l evacua pe Iacob, este specifica mafiei imobiliare, despre care ZIUA a scris si va mai scrie.

Nicolae Marian Iacob a locuit la adresa respectiva, impreuna cu mama sa, pana cand aceasta a decedat. Dupa aparitia Legii nr. 112, cum era si el trecut in contractul de inchiriere, a cumparat garsoniera de la Primaria Capitalei cu suma de 48.127.603 lei, bani care au fost achitati integral de familie. Se intampla la sfarsitul anului 1999. In momentul in care Radulescu a inceput sa-si arate interesul pentru intregul imobil din sos. Kiseleff nr. 29, doi smecheri din Primarie au incercat sa-i anuleze contractul lui Iacob, pe motiv ca acesta e handicapat. Este vorba despre fostul sef al Directiei juridice si contencios, Vasile Chirila si juristul Mihai Ilie – ambii buni prieteni ai lui Radulescu -, care au avut si mai au mari probleme cu Justitia, pentru coruptie, luare de mita si alte asemenea.

Notarita infractoare

Cum actiunea celor doi amici din Primarie a fost sortita esecului, Radulescu a recurs la o alta metoda.

Impreuna cu notarita penala Livia Alexandru si cu complicitatea a trei martori, s-a incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare in fals, prin care Iacob si-ar fi vandut garsoniera, in februarie 2000, cu suma de 150.000.000 de lei. Livia Alexandru este renumita, de mai bine de sase ani, pentru numeroasele acte false pe care le-a incheiat pana in prezent, privind vanzarea fictiva a unor bunuri mobile si imobile. Cu toate acestea, n-a fost pusa sub nici o invinuire de organele abilitate, pe motiv ca Ministerul Justitiei nu si-ar fi dat acordul pentru cercetarea sa penala. Asadar, notarita a fost scoasa basma curata de procurorii mai multor parchete, datorita relatiilor de care se bucura in lumea interlopa si interventiei unor persoane sus-puse. Tot ea este cea care a autentificat cu rea-credinta cateva contracte de vanzare-cumparare, pentru imobile si autoturisme de lux, pe baza unor imputerniciri evident falsificate.

De cateva dintre acestea a beneficiat dr. col. Adrian Murea, chirurg la Spitalul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), supranumit de ZIUA Doctorul Moarte. Motivul principal al acestei porecle il constituie faptul ca imputernicitii despre care aminteam anterior au decedat la doar doua saptamani dupa asa-zisa semnare a actelor notariale. Unul, chiar dupa ce i-a vandut lui Murea un imobil de mare valoare, care nu i-a apartinut niciodata. Data fiind prietenia necontestata dintre odiosul Doctor Moarte si Mihai Radulescu, nici nu este de mirare ca foloseau serviciile aceleiasi notarite penale.

Legaturi primejdioase

Doi dintre martorii mincinosi adusi de Mihai Radulescu sunt prieteni si parteneri de afaceri cu dr. Moarte de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Adrian Murea are o firma de comert cu ridicata, intitulata savant D.A.C. DISTRIBUTION GRUP SRL, Corin-Liviu Harvatovici fiind administratorului ei. Adica tocmai unul dintre martorii mincinosi ai lui Radulescu. Fratele lui Corin-Liviu Harvatovici, Cristian, care in ultima vreme se ocupa cu intretinerea si repararea autovehiculelor (prin SC ADIP GPL SRL), a fost urmarit penal pentru contrabanda, dar a scapat ca prin minune. Cristian Harvatovici si alti doi infractori au folosit, in septembrie 2002, documente falsificate, pentru a introduce in tara conserve in valoare de 19.000 USD. In urma verificarilor efectuate de Politie, s-a constatat ca marfa fusese subevaluata, valoarea reala a acesteia fiind de 45.320 USD. Cei trei reprezentanti ai firmei lui Cristian Harvatovici, SC ROBENEF INTERNATIONAL SRL, au fost cercetati in stare de libertate, iar dosarul lor a fost facut pierdut de procurori.

Martori mincinosi la proces

Cei trei martori mincinosi, care ar fi fost prezenti la semnarea ante-contractului dintre Iacob si Radulescu, sunt urmatorii: Cristian Harvatovici, fratele sau Corin-Liviu Harvatovici si Bogdan Ioan Anghel.

In timpul cercetarii penale, ultimul din cei trei a declarat la Politie si la DNA (intr-un dosar din 2003), ca n-a fost prezent la semnarea respectivului inscris.

Ceilalti doi nu mai conteaza ce au declarat, de vreme ce numele lor sunt prezente pe numeroase acte autentificate la notarita penala Livia Alexandru, care a legalizat furtul unor imobile de lux si terenuri din Capitala, judetele Prahova si Constanta.

In timpul procesului, Nicolae Marian Iacob, de 34 de ani, a declarat o data ca a primit o ciocolata de la Radulescu, iar alta data niste bani, fara a fi capabil sa precizeze si cat.

In repetate randuri, instanta a solicitat lui Radulescu sa prezinte ante-contractul de vanzare-cumparare in original, dar acesta n-a facut-o, la dosar existand doar o copie xerox, fara nici o valabilitate juridica. In final, instanta a anulat ante-contractul de vanzare-cumparare dintre Iacob si Radulescu.

Acesta din urma nu a vrut insa sa elibereze garsoniera de la mansarda cu nici un chip, in totalul dispret al legii.

Amendat de Primaria Capitalei

Pe de alta parte, Primaria Capitalei l-a amendat pe Radulescu cu suma de 10.000.000 de lei, pentru ca a executat lucrari fara autorizatie de constructie, dar omul nostru nu si-a platit-o, ajungandu-se din nou in instanta. In vara anului 2004, Judecatoria Sectorului 1 a dispus readucerea imobilului din sos. Kiseleff nr. 29 in starea initiala, dar Radulescu nu s-a conformat nici de aceasta data, pentru a intra in legalitate. Au fost executate lucrari de construire-reconstruire, fara nici un fel de autorizatie, la apartamentele 1 si 2 de la demisol, la apartamentele 1, 2 si 3 de la parter si la apartamentul 6 de la mansarda. Deci, nu este vorba despre schimbarea catorva usi si despre niste tencuieli, acolo, dupa cum ne-a declarat Radulescu, cu mana pe inima.

De la PSD la PC via PD

Mihai Radulescu s-a nascut in Bucuresti, la 14 august 1966. Inghesuiala din decembrie 1989 l-a prins pe Radulescu in meseria de ospatar. In 1991 a fost arestat, pentru mai putin de o luna de zile, sub acuzatia de complicitate la furt. Incadrarea i-a fost schimbata in tainuire, in cele din urma scapand cu o amenda penala de 1000 de lei. In 1995 a fost din nou retinut pentru fals intelectual si evaziune fiscala, dar Maximilian Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, l-a facut scapat, trimitandu-i in instanta doar pe complicii lui. Intre timp, Mihai Radulescu a reusit sa termine Dreptul, la o facultate privata. In mai 2000, a inselat Bursa de Valori Bucuresti cu peste 250.000 de dolari, vanzandu-i cu acte false un imobil care
apartinea statului. In 2003 a fost implicat intr-un dosar de dare si luare de mita, care-i privea pe amicii sai din Primaria Capitalei, despre care am amintit anterior, dar si de aceasta data a fost scos basma curata. Atat ca om de casa al controversatului Emil Dumitrescu, zis Cico, cat si ca membru fondator al PSD, Mihai Radulescu a ajuns pentru o vreme consilierul lui Octav Cozmanca – secretar general al PSD la acea vreme. Dupa ultimele alegeri generale s-a orientat spre PD, apoi a migrat la PC, ajungand director general la SC ELECTRICA SERVICE SA. Dupa mai putin de doua luni de activitate, ministrul Codrut Seres l-a destituit pentru incompetenta si datorita potlogariilor pe care le comitea. Printre acestea se numara faptul ca a luat cu el „o tanara juna”, intr-o delegatie oficiala, la Hanovra. Mihai Radulescu, cu tot trecutul sau infractional, este recent absolvent al Colegiului National de Aparare, unde n-are acces orice muritor de rand. Cu exceptia sotiei sale, Alina-Sanda Mateescu, care a reusit aceeasi performanta.

Camarila lui Radulescu

In continuare prezentam personajele principale care l-au protejat pe Mihai Radulescu si care au musamalizat ilegalitatile acestuia: amiralul Emil Dumitrescu, cunoscut si sub porecla de Cico, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, in legislatura trecuta; col. dr. Adrian Murea – chirurg la Spitalul MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, supranumit Doctorul Moarte; Maximilian Balasescu – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Livia Alexandu – notar public; generalul Florin Cristescu, zis Calapod – fost sef al minunatei UM 0215, in prezent decedat; generalul Dan Gheorghe – fost sef al aceleiasi securitati; Nicu Jidovu – presedinte al Judecatoriei Sectorului 1; Mihai Ilie – fost jurist in Primaria Capitalei; Vasile Chirila – fost sef al Directiei Juridice si Contencios a Primariei Capitalei.