O noua teapa imobiliara marca Dr. Moarte

Palmaresul infractional al comisarului sef Adrian Murea este unul de-a dreptul impresionant. Doctorul Moarte s-a folosit de identitatea a doi muribunzi in escrocherii imobiliare, l-a operat pe viitorul sau socru fara a avea acest drept, si-a maltratat propriul copil si pe mama acestuia, dupa care i-a aruncat in strada. Toate faptele sale abominabile au fost insa musamalizate de conducerea Ministerului Administratiei si Internelor. In episodul de azi ne vom opri asupra modului in care medicul „MAI” este implicat, alaturi de familia Cico Dumitresu, in afacerea „Porumbaru 75”. Este vorba despre recuperarea unui imobil nationalizat al unei batrane din Statele Unite, pe care Adrian Murea n-a cunoscut-o vreodata, insa i-a vandut proprietatea.

murea2La 27 martie 1998, Graziela Wagner (fosta Misculescu), cetatean american de origine romana, il imputerniceste pe amiralul Emil Dumitrescu, zis Cico, sa-i recupereze imobilul din str. Emanoil Porumbaru (fosta Campia Turzii) nr. 75, din Sectorul 1 al Capitalei. In numai o saptamana, mandatarul reuseste aceasta performanta, bucurandu-se de sprijinul nemijlocit al judecatoarei Maria Huza. Ulterior, actele originale privind casa din str. Porumbaru nr. 75 dispar fara urma.

Imobilului, la parterul caruia a functionat – in perioada 1914 – 1940 – o gradinita, urma sa fie transformat in clinica particulara de medicii Doina Dumitrescu-Ionescu si Adrian Murea. Primul – sef clinica chirurgie plastica la Spitalul Universitar Bucuresti, iar cel de-al doilea – chirurg la Spitalul Administratiei si Internelor „Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

Relatii de familie

Dr. Agripa Ionescu, al carui nume il poarta astazi alt spital al Internelor, si-a definitivat studiile la Moscova, dupa care s-a intors in tara ca specialist in chirurgie plastica si reparatorie. In scurt timp s-a casatorit cu mult mai tanara sa colega, pe atunci stagiara in ale medicinii, Doina. Dupa un timp, batranul si-a dat obstescul sfarsit, nu inainte de a-i impartasii frumoasei sale sotii tainele chirurgiei plastice. Peste o vreme s-a stins din viata si sotia amiralului Cico Dumitrescu, iar destinele celor doi s-au unit.

Ozana Dumitrescu, fiica din prima casatorie a lui Cico Dumitrescu l-a cunoscut pe chirurgul Adrian Murea, iar acesta i-a cazut imediat cu tronc. Cei doi au intretinut cativa ani o relatie de concubinaj, in apartamentul unei vile din intr. Av. Theodor Iliescu nr. 72. Si atat de mult s-au iubit, incat au avut impreuna un copil. Chiar daca Adrian Murea avea un baiat cu Mirela-Nicoleta Nunweiler, fiica fostului fotbalist Lica Nunweiler, cu care locuia pe aceeasi strada si pe care o cunostea din copilarie. In urma acestor relatii, mama vitrega Doina si viitorul posibil ginere Adrian urmau sa ridice impreuna o clinica particulara de toata frumusetea, si aveau neaparata nevoie de un imobil adecvat.

Sejur de logodna

Desi Grazielei Wagner i se comunicase ca imobilul sau fusese recuperat, batrana si-a pierdut increderea in Emil Cico Dumitrescu, atunci cand a auzit ca documentele originale au fost pierdute. La atare stare de spirit a contribuit din plin un alt smecher roman, pe nume Niculai Cocorinov. Acesta a determinat-o pe fosta romanca – fugita din tara dupa Fetivalul tineretului din 1957 – sa-i de-a lui procura pentru recuperarea casei din str. Porumbaru nr. 75, si sa renunte la serviciile lui Cico. Lucru care s-a si petrecut, familia Dumitrescu ramanand si cu banii luati, si cu buza umflata. Ceea ce era inadmisibil. In consecinta, tinerii Ozana si Adrian au fost trimisi in Statele Unite, pentru a rezolva problema cu batrana si pentru a o aduce pe calea cea buna. Nu cunoastem ce s-a petrecut acolo, dar stim altceva. Intre timp, Doctorul Moarte l-a cunoscut pe Iosif Stark, personaj deosebit de controversat, care este si astazi judecat in stare de arest, dupa aproape trei ani de detentie, pentru niste afaceri imobiliare si cu autoturisme. Stark a fost prezentat si familiei Dumitrescu, promitand ca se va ocupa el de procurarea actelor pierdute.

Murea a folosit o imputernicire falsa

cicoDesi Graziela Wagner n-a crezut, imobilul din str. Porumbaru ii fusese retrocedat, gratie eforturilor depuse de amiralul Cico, in baza Sentintei civile nr. 1577/15.10.1999 a Tribunalului Bucuresti.

Dupa alegerile din 2000, Emil Dumitrescu (foto) ramas si fara procura de reprezentare a batranei, a devenit si consilier prezidential al noului si eternului Ion Iliescu. Motiv propice de a se retrage din afacere si a-l scoate la inaintare pe Murea.

In acest moment, intre Doctorul Moarte si Doina Dumitrescu a intervenit un contract de vanzare-cumparare al imobilului cu pricina – extrem de dubios. In baza unei imputerniciri eliberate de notarul public Antonio Martinez din statul New York, Doctorul Moarte i-a vandut „soacrei” casa din str. Porumbaru. Numai ca, asa cum Ambasada Americii avea sa ateste, in vara lui 2003, acest notar nu exista pe teritoriul Statelor Unite. Deci, imputernicirea era falsa. Mai mult, in urma unei perchezitii la domiciliul lui Stark, s-a gasit o stampila avand o impresiune similara celei aplicate pe procura falsa folosita de Murea. Ceea ce denota ca intre Doctorul Moarte si Stark exista o complicitate evidenta.

Ulterior, Niculai Cocorinov, care obtinuse procura de la Wagner, dar fara apostila obligatorie conform Conventiei de la Haga, si-a vandut siesi casa din Porumbaru. La scurt timp a instrainat doua apartamente – desi n-avea nici o imputernicire in acest sens din partea proprietarei -, catre familia Ciuca. Realizand ca a fost inselata, in septembrie 2005, Graziela Wagner emite o noua procura – de asta data autentica – pe numele Doinei si al lui Emil Dumitrescu, pentru a-si recupera imobilul.

Recompensa pentru procuroare

Daca anul trecut Doina Dumitrescu si-a aratat disponibilitatea de a sta de vorba cu reporterii ZIUA – fapt ce nu s-a materializat -, anul acesta atitudinea ei s-a schimbat. Doctorita asteapta ca Justitia sa se pronunte cu privire la imobilul din str. Porumbaru nr. 75, si doar daca nu i se va face dreptate va „iesi in presa”.

Din iunie 2006, sotii Dumitrescu se judeca cu Cocorinov, care ar fi folosit „metode viclene” pentru instrainarea casei (Dosar 20874/299/2006). De asemenea, cu familia Ciuca, cumparatori ce par de buna credinta la prima vedere, care au intrat in posesia apartamentelor 1 si 3 din respectivul imobil.

In prima faza, Doina Dumitrescu a informat organele de cercetare penala ca Graziela Wagner i-ar fi matusa. Pe urma, a dat-o la intors, ca batrana ar fi o prietena a matusii sale. In privinta afacerii incheiate in fals cu Doctorul Moarte, lucrurile au stat cam la fel. La inceput a sustinut ca n-a stiut ce semneaza, iar pe urma s-a jurat ca semnatura i-a fost falsificata. Dar ce este mai interesant, abia acum urmeaza. In amplul rechizitoriu din 10.03 2004, intocmit de procuroarea PICCJ, Alexandra Mihaela Sinc, faptuitorul Adrian Murea este scos basma-curata, la fel ca si notarita care a autentificat in fals vanzarea dintre Doctorul Moarte si Doina Dumitrescu. Formula existenta in arhivele justitiei in acest sens este naucitoare: „Deoarece pentru notarul public (Alexandru Livia – n.r.) nu a fost acordat avizul Ministerului Justitiei pentru trimiterea in judecata, iar contributia celorlalte persoane (vezi Adrian Murea – n.r.) nu a fost stabilita cu exactitate, sub acest aspect urmeaza a se dispune disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor”. Cu alte cuvinte, Sinc s-a spalat pe maini. In urma acestei ispravi a fost detasata la Consiliul Superior al Magistraturii, in functia de director adjunct la Directia Resurse Umane si Organizare, in mai 2005.

Notarul Livia Alexandru, implicata in autentificare a numeroase acte false, a ajuns sa fie, in sfarsit, dupa atatia ani, cercetata de DNA. La fel si Murea, care s-a folosit de identitatea unor pacienti aflati pe patul de moarte, in escrocherii imobiliare de neimaginat pentru o minte sanatoasa.

Dosar Doina Dumitrescu

Sotia lui Cico Dumitrescu este patroana Clinicii medicale private Hipocrat. A scris pana acum cinci carti de specialitate.

Una este contestata, cu argumente credibile, de prof. dr. Constantin Ciuce, de la Universitatea de medicina si farmacie „Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca. Citam: „Cartea d-nei Doina Ionescu Dumitrescu (Microchirugie reconstructiva – n.r.) este o compozitie care cumuleaza doua abateri de la etica publicarii: plagiatul si publicatia duala”. Dr. C. Ciuce este membru in conducerea Societatii Romane de Chirurgie, si probabil ca stie ce spune.

Dintre cazurile de notorietate de malpraxis inregistrate la noi, cel al dr. N. Ciomu este ultracunoscut. Nu si cel al doctoritei Dumitrescu, pe masa de operatie a careia a decedat o femeie, ce solicitase o operatie de lifting facial. Altfel spus, o femeie a venit la doamna doctor pentru a-si intinde ridurile de pe fata si a ajuns la cimitir. Dr. Ciomu s-a ales cu suspendarea definitiva a dreptului de libera practica si este pasibil de puscarie. Nu si Doina Dumitrescu, care a scapat ca prin minune de rigorile legii. Desi Colegiul Medicilor i-a suspendat temporar dreptul de libera practica, ulterior sanctiunea i-a fost comutata – intr-un banal avertisment – de Comisia Superioara a colegiului.

Inca o matusa

Averea amiralului Emil Dumitrescu, zis Cico, nu este foarte mare. Pe timpul cat era consilier prezidential al „bunicutei” de la Cotroceni dispunea de
doua terenuri intravilane – unul de 350 si al doilea de 300 mp -, un apartament de 68 mp, o casa de locuit si alta de vacanta, de 120 mp, doua automobile marca Nissan si un cont in banca de 15.000 de USD. Dar altceva este extrem de interesant. In declaratia sa de avere, de pe vremea cand era inalt consilier prezidential, Cico Dumitrescu preciza: „Casa de locuit si de vacanta a fost cumparata de matusa sotiei, care locuieste in Atlanta (Statele Unite)”. Care matusa, nu era matusa, ci prietena a matusii sau altceva asemanator.

Procuroarea lui Murea

Procuroarea PICCJ Alexandra Mihaela Sinc, fiica purtatorului de cuvant al Camerei Notarilor Publici, Alexandru Basarab Sinc, s-a aratat incapabila sa stabileasca vinovatia Doctorului Moarte – Adrian Murea – in privinta vanzarii in fals a imobilului din str. Porumbar nr. 75 catre Doina Cico Dumitrescu. Asta in ciuda faptului ca avea dovezi clare ca medicul de la spitalul „Prof. dr. Dimitrie Gerota” folosise o procura falsa in respectiva escrocheria. Ceea ce denota ca Mihaela i-a crezut tampiti atat pe sefii ei, cat si opinia publica, dar si pe cei care au fost prejudiciati in cauza. Pentru ea n-au contat de fel efectele juridice provocate de folosirea falsului de catre Doctorul Moarte, din moment ce n-a fosta capabila sa stabileasca cine a realizat falsul. Motiv din care a disjuns implicarea acestuia, ca sa-l scoata basma-curata. Pentru oamenii de rand asta inseamna ca pot folosi in acte orice fel de falsuri, atata vreme cat nu se poate stabili „cu exactitate” cine le-a produs.

Protectie pentru Dr. Moarte

Fata de toate aceste fapte comise de Doctorul Moarte, conducerea MAI a avut pana acum o atitudine de-a dreptul scandaloasa. Mai pe scurt: faptele nu se confirma. Iar ce face acest Menghele in timpul sau liber, e treaba lui. Poate sa-si vada in continuare de activitatea sa profesionala. Pana acum, dr. Adrian Murea s-a folosit de identitatea a doi muribunzi, pentru a fura – cu acte false – imobile care nu i-ai apartinut niciodata.

Aschia nu sare departe de trunchi

ZIUA a dezvaluit ca tatal Doctorului Moarte si mama vitrega a acestuia au pus mana in mod ilegal pe mai multe proprietati din Targu Jiu. Dupa moartea primei sotii, Victor Murea s-a casatorit cu secretara lui, Florica. Mama acesteia, Cornelia Tobescu, mostenise de la parintii ei o proprietate din centrul orasului, care fusese luata abuziv de stat. Pentru a intra in posesia imobilului, Victor Murea a apelat la prietenul sau, judecatorul Ion Duguleanu, pe care il servise la randul lui cu un teren in oras. In noiembrie 1994, prin sentinta nr. 153, Tribunalul Gorj a hotarat restituirea ěimobilului casa de locuit, cu parter si etaj, anexe si terenul de 2563 mp situat in Targu Jiu, str. Republicii nr. 18i, in lipsa unui titlu de proprietate. ZIUA a demonstrat ca aceasta instanta de judecata n-avea competenta solutionarii respectivului dosar si ca suprafata de teren revendicata a fost mult mai mare decat realitatea fizica de la fata locului.