Corina Cretu: Cand Severin era seful PSD in PE, erau probleme cu bugetul nostru, gestionat de el

Vicepresedintele PSD Corina Cretu a declarat, joi, intr-un interviu pentru Mediafax, ca, atunci cand Adrian Severin era seful delegatiei PSD in PE, erau probleme legate de netransparenta bugetului acesteia, care era gestionat personal de Severin, fara trezorier.

Noi am mai avut probleme in delegatie, le-am ridicat la momentul respectiv in interiorul partidului, in interiorul grupului, in legatura cu gestionarea bugetului nostru. Deci, aveam semnale ca (Adrian Severin – n.r.) ar vrea sa ia din toate partile”, afirma europarlamentarul Corina Cretu in interviu.

Ea a precizat ca eurodeputatii PSD au ridicat de mai multe ori problema bugetului lor.

„Dar noi eram priviti ca niste oameni…, adica cum sa te pui cu un om ca Adrian Severin si sa il suspicionezi. Noi eram vazuti ca nebuni. Dar nu am nicio satisfactie legata de faptul ca asa s-a terminat conflictul nostru cu domnul Severin, ca nu mi-as fi dorit sa se termine asa. Si de aceea nici n-am vrut sa ies public, pentru ca am fost printre cei care au ridicat inca din mandatul trecut aceste probleme”, adauga Cretu.

Corina Cretu explica faptul ca erau probleme „legate de netransparenta bugetului” delegatiei PSD din PE, „care a fost gestionat personal de Adrian Severin, atat timp cat a fost seful grupului”.

„A fost singura delegatie romana care, de pilda, nu a avut trezorier. Pentru trei ani de zile nu a avut trezorier. (…) Oricum, s-a facut ordine, tocmai pentru ca am ridicat aceasta problema in grupul socialist. Dar noi eram partea blamata din delegatia romana. Din pacate, el a venit acolo cu ideea de a intra intr-un razboi cu noi, ne-a dispretuit foarte tare, ne-a vorbit si ne-a facut foarte mult rau. Dar, asa cum am spus, n-am nicio satisfactie ca s-a terminat asa”, mai declara Cretu.

Vicepresedintele PSD mentioneaza ca este vorba despre bugetul grupului pentru conferinte si alte actiuni. „Si de care noi aflam de la colegii nostri – liberali, populari si asa mai departe. Noi nu am stiut la inceput ca avem asemenea drepturi”, sustine ea.

Intrebata daca eurodeputatii PSD au incercat sa rezolve aceste probleme in cadrul partidului, Corina Cretu raspunde:

„Domnul Ponta a incercat, de cand a venit. Domnul Geoana, inainte, nu. A fost clar de partea domnului Severin si n-am putut ridica aceasta problema. Dar, de cand s-au mai schimbat lucrurile si la partid, domnul Ponta, domnul Dragnea s-au intalnit cu noi toti, au ascultat parerile, lucrurile au inceput sa se limpezeasca, ne-am ales un trezorier, un nou sef de delegatie”.