Perchezitii la mai multe firme, printre care si SIVECO, intr-un caz de evaziune fiscala cu un prejudiciul estimat la 10 milioane euro

SIVECO: Am fost solicitati sa furnizam informatii in cadrul unor cercetari. Sprijinim cu maxima disponibilitate eforturile autoritatilor

Irina Socol

Irina Socol, SIVECO

Politistii si procurorii fac, luni, perchezitii la mai multe firme, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca printre firmele perchezitionate este si compania SIVECO.

UPDATE La solictarea HotNews.ro, reprezentantii SIVECO informeaza ca in cursul diminetii le-au fost solicitate informatii in cadrul unor cercetari efectuate de catre autoritati. „Sprijinim cu maxima disponibilitate eforturile autoritatilor”, arata SIVECO precizand ca „activitatea financiara si comerciala a companiei se bazeaza, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, nationale si internationale”.

Pozitia oficiala SIVECO

In cursul acestei dimineti, am fost solicitati sa furnizam informatii in cadrul unor cercetari efectuate de catre autoritati.

Activitatea financiara si comerciala a companiei se bazeaza, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, nationale si internationale.

Sprijinim cu maxima disponibilitate eforturile autoritatilor.

Manifestam, totodata, transparenta in punerea la dispozitia opinei publice a informatiilor referitoare la desfasurarea cercetarilor facute de autoritati, in masura in care le vom avea.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au loc la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca printre firmele perchezitionate este si compania SIVECO.

Zece persoane vor fi aduse la audieri, iar in functie de probatoriul administrat si de aspectele rezultate in urma perchezitiilor, vor fi dispuse masurile legale in acest dosar, in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala.

„In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achizitionat fictiv servicii de programare informatica de la mai multe firme de tip „fantoma”. In lantul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip „fantoma”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar apartine unor cetateni de etnie roma din Sintesti.

Perchezitiile sunt facute de ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. La perchezitii participa si politisti de la inspectoratele judetene de politie din Giurgiu si Ilfov, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.