Comisia Juridică aprobă ridicarea imunităţii parlamentare a lui Valerian Vreme

Valerian Vreme

Valerian Vreme

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, cererea DNA de urmărire penală a deputatului Valerian Vreme.

Update: După audieri, deputatul Valerian Vreme a declarat că acuzaţia procurorilor DNA este de abuz în serviciu şi că se referă doar la HG 460.

”Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate”, a spus Vreme.

Deputatul a mai spus că şi-a exprimat punctul de vedere în faţa colegilor din Comisia juridică referitor la acuzaţia adusă de DNA.

”Mi-am exprimat punctul de vedere. Deci eu nu sunt acuzat, ci pur şi simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Sper că colegii mei au înţeles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat încheierea acelui act subsecvent şi decizia o vor lua în cunoştinţă de cauză. Imediat ce o să avem şi celelalte date o să vin şi o vă dau toate explicaţiile”, a mai spus Vreme.

Update: Cu 17 voturi pentru , un vot împotrivă şi o abţinere, deputaţii jurişti au încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru Valerian Vreme. Raportul comisiei urmează să ajungă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

A început şedinţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor în care se analizează cazul Valerian Vreme, potrivit Agerpres.

Potrivit procurorilor, actualul deputat Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale între septembrie 2010-februarie 2012, este vizat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de ministru.

La şedinţa Comisiei este prezent şi Valerian Vreme, care a venit împreună cu un avocat.

DNA a solicitat declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de 9 foşti miniştri în dosarul privind presupuse fapte de corupţie în cazul mai multor contracte referitoare la licenţe IT de sute de milioane de euro.