Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, cercetat în libertate

Dumitru Iliescu

Dumitru Iliescu

UPDATE Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, prin intermediul căruia Viorel Hrebenciuc ar fi aflat că este interceptat, va fi cercetat în libertate de procurori. Acesta a părăsit sediul DNA, unde a fost adus, miercuri seară, după aproximativ două ore şi jumătate.

Generalul este urmărit penal de procurorii DNA pentru cumpărare de influență și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea în dosarul în care sunt anchetați parlamentarii Viorel Hrebenciuc și Dan Șova.

Fostul şef al SPP este acuzat că l-a informat ilegal pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care fostul deputat PSD le avea la DNA și despre faptul că este interceptat.

Iliescu s-a întors în ţară miercuri şi a fost preluat la Arad, cu mandat de aducere. De la Arad, acesta a fost adus, sub escortă, în Bucureşti, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA au descins luni la locuinţa acestuia unde au efectuat mai multe percheziţii.

Potrivit anchetatorilor, Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

Pentru aceste servicii Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect. Deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, arată procurorii.