Fujitsu Siemens Austria, unul dintre denuntatorii faptelor de coruptie din dosarul Microsoft

Fujitsu Siemens GmbH Austria a formulat denunt pe data de 8 octombrie cu privire la fapte de coruptie savarsite de angajatii societatii in legatura cu incheierea si derularea contractului din anul 2004 cu Guvernul Romaniei, se arata in ordonanta DNA de incepere a urmaririi penale in legatura cu incheierea si derularea mai multor proiecte si contracte intre Executiv si Microsoft, relateaza Agerpres.

Printre ceilalti denuntatori ai faptelor de coruptie din dosarul contractelor de licentiere Microsoft se numara fostul sef al Fujitsu in Romania Claudiu Florica, avocatul Doru Bostina si martorii Gabi Marin, Dragos Stan, Adrian Fortuneanu si Vasile Andrei.

Fostul ministru al Telecomunicatiilor Gabriel Sandu a fost adus cu mandat luni la sediul DNA pentru a fi audiat in dosarul Microsoft.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, ar fi cerut 1,8 milioane de euro mita de la avocatul Doru Bostina pentru a asigura derularea contractului de licentiere Microsoft, se arata in documentele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

DNA a solicitat Parlamentului, presedintelui si Parlamentului European ridicarea imunitatii pentru noua fosti ministri implicati in dosarul licentelor IT.

Acuzatiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit datelor de la dosar, procurorii il mai acuza pe Gabriel Sandu ca a pretins si primit de la Claudiu Florica, prin intermediul lui Dinu Pescariu, 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost virati intr-o societate de tip off-shore, pentru a inlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL incheierea acordului-cadru pentru 2009-2012, in vederea achizitiei dreptului de utilizare produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.

Sandu a mai fost audiat de procurorii DNA lunea trecuta in acest dosar.