Eliberat de codul tăcerii, Vanghelie descrie, în premieră, natura RELAŢIEI dintre Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă. „Ştiţi ce se discută la noi în partid de cei doi? Să vă spun…” : „Bă, este o licitaţie acolo. A, e Sebi Ghiţă !”.

vanghelie-ghita-vladescu-maiorMarian Vanghelie a povestit joi seara, în direct la un post de televiziune, care este relaţia dintre premierul Victor Ponta şi deputatul Sebastian Ghiţă, patronul postului RTV şi „sponsorul” din umbră al prim ministrului. Potrivit lui Vanghelie, în PSD este o stare de frustrare faţă de „influenţa foarte mare” pe care Ghiţă o are asupra lui Ponta, cu care „se întâlneşte noaptea ca să decidă asupra unuia sau a altuia din partid”.

Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă „sunt legaţi ombilical”, „se întâlnesc noaptea şi decid asupra unuia sau a altuia din partid” şi au creat un sistem cunoscut în partid, prin care deputatul a monopolizat, prin interpuşi, toate contractele publice. Aceastea sunt câteva dintre dezvăluirile „din interior” pe care Marian Vanghelie le-a făcut joi seara, la postul Realitatea TV, la doar câteva ore după ce a fost exclus din partid. Eliberat de pactul tăcerii, Vanghelie „s-a eliberat”, descriind metoda prin care Ghiţă a devenit milionar din bani publici: „Vă spun cum se discută în partid. „Bă, este o licitaţie acolo. A, e Sebi Ghiţă”. Sunt oameni puşi de el şi el e în spate”.

Potrivit lui Vanghelie, Sebastian Ghiţă este acum într-o stare de tensiune din cauza unui dosar la DNA. „Înţeleg frica lui Sebi Ghiţă cu amnistia. Amnistia e chiar pentru el. E pe un rol cu un proces chiar acum, care înţeleg că este pe finalizate”, a subliniat Vanghelie.

Primarul sectorului 5 a povestit şi de metoda de intimidare patentată de Sebastian Ghiţă în partid, amintind că deputatul şi-a creat un departament de „bodyguarzi” care urmăresc oameni politici şi ziarişti. Vanghelie a spus că, în noaptea în care a fost urmărit de paparazzi, episod apărut într-o înregistrare publicată în presa tabloidă, el a vrut să-i dea un mesaj lui Sebastian Ghiţă: „În seara aia n-am ieşit pentru bodyguarzi, dacă erau paparazzi, le dădeam mâna. Am vrut să îi sperii un pic. Să înţeleagă că dacă ţi-ai făcut firmă să urmăreşti oamenii politici să ştie că poate să-i bată unii. (…) Cine să-l oprească pe Ghiţă? Ştiţi câţi din presa română au fost urmăriţi şi împinşi de nişte cimpanzei din ăştia cu capul mare?”

Potrivit lui Vanghelie, Ghiţă are în partid „funcţia de împuternicit al lui Ponta”, care i-a creat „funcţia asta artificială de preşedinte PSD Online”. ”El e un tip „talentat” şi s-a descurcat în formele lui pe care le cunoaşteţi. Din păcate are o influenţă mare asupra lui Victor Ponta. Nu puteam în interior să spun lucrurile astea”.