GEORGE MAIOR, SRI : DEMISIA !
(Episodul 2 – Dezvaluire istorica)

maior-moraruIn primul episod, pe care il gasiti in doua articole AICI si AICI, dar si intr-una din emisiunile NASUL, am povestit cum am fost la seful SRI in birou atunci cind am infiintat Televiziunea Libera. Fusesem si la Cotroceni, cerusem, ca si la SRI, o intilnire institutionala. Eu din partea presei libere, Basescu si Maior ca cei mai tari reprezentanti ai STATULUI ROMAN in CSAT. Se intimpla in 2012.

Le-am amintit amindurora ca desi am atras atentia CSAT, inca din 2008, ca presa libera se duce dracului si incape toata pe mina infractorilor, a mogulilor politici si a politicienilor, iata ca, la 4 ani distanta de 2008, eu eram singurul “executat” : si la B1 TV si la 10 TV (actualul Digi 24), fiind nevoit s-o iau de la capat si sa infiintez NASUL TV.

Chirieacii, Ciutacii, Gideii si celelalte lighioane vechi prosperau misto, basca mai aparuse si fiul SRI, musiu Ghita cu al sau RTV de rahat. Vintu si Voiculescu erau pe faras dar mizeriile lor media prosperau frumos pe banii nostri, bani publici, si pe banii virati virtos de agentiile de publicitate.

Scopul vizitei mele era sa le spun celor doi ca NASUL TV va face presa libera si ca voi muri de git cu toti cei care vor atenta la viata Televiziunii Libere, mai ales ca aveam deja niste banuieli solide. In plus, am cerut acestor doua institutii sa verifice REFUZUL lui Teszari – RCS – DIGI de a difuza NASUL TV, in conditiile in care toti cablistii Romaniei difuzau. Nu intimplator!

M-am dus la Presedintele Romaniei mai intii si pentru ca el avea o relatie excelenta cu Bendei, mina dreapta a lui Teszari, dar mai ales pentru faptul ca iubitul fiicei sale, Ioana Basescu, italianul, era asociat cu Teszari 50-50% intr-un post tv muzical. Ioana Basescu chiar avea un birou in sediul central al RCS unde venea foarte des, fiind si ea implicata. In prealabil o sunasem pe Ioana Basescu sa puna “o vorba buna” la Teszari dar degeaba. Nu a miscat niciun deget, nu m-a mai sunat inapoi niciodata, cu toate ca in campaniile electorale ale tatalui sau ma sufoca cu tot felul de sms-uri. Pina atunci nu cerusem nimic niciodata familiei prezidentiale, cum dealtfel nu o faceam nici acum. Incercam sa rezolv ca singura televiziune cu adevarat libera sa fie si in casele romanilor abonati RCS-DIGI. Pina la urma pe acesti romani oricum nu-i puteam obliga sa ne urmareasca postul tv.

Presedintele m-a primit calduros iar eu, din respect fata de institutie, nu i-am spus de fata lui. La plecare Basescu mi-a promis ca va vorbi cu Bendei dar… Mi-a dat un sfat ciudat: sa merg sa vorbesc cu Maior fiindca el SIGUR va rezolva situatia.

Am cerut audienta prin purtatorul de cuvint si am fost primit. In mod bizar, la citeva minute dupa ce am intrat in biroul lui Maior a sunat telefonul rosu: era Base si atunci l-am vazut pe Georgica in pozitie de drepti cu telefonul la ureche. Maior a incheiat discutia scurta spunind asa: “Da domnule Presedinte, Radu este la mine in birou si ma ocup sa rezolvam aceasta situatie”. Situatia era una chiar aberanta: Teszari difuza tot felul de canale tv inutile acestui popor, plus vreo 10 canale unguresti, si refuza exact NASUL TV, conditionind difuzarea cu plata a peste 1 MILION de EURO, lucru total nelegal. Am furnizat proba chiar in emisiunile mele, in direct.

Cert e ca Georgica mi-a promis si, bref, nu s-a intimplat nimic, ba chiar si peste 1 an, cind NASUL TV a intrat in Lista “MUST CARRY”, adica Teszari a fost obligat de lege sa ne difuzeze, tot ne-a mai intirziat vreo doua luni.

ACUM vine DEZVALUIREA !!! La plecare, George Maior mi-a zis citeva chestii incredibile: “Radu, de unul singur nu o sa reusesti, n-ai cum! De ce nu te asociezi cu X, 50-50% ca sa iti fie bine?!?”

Bietul George nu stia ca ma saturasem de asociati pe care ii puteai stringe de “outze” ca sa renunte la parteneriatul cu mine. Si doi, persoana indicata, desi SEFUL SRI mi-a dat garantii ca “e baiat ok”, este una extrem de controversata, chiar daca, in particular, o fi “un tip ok”! Ca sa va dau o proba, domnul respectiv este acum in puscarie !!! Oare cum ar fi fost sa urmez sfatul sefului SRI si sa cititi astazi ca “JUMATATE” din NASUL TV e la bulau?!?!

Ca o paranteza, influenta lui Maior asupra lui DIGI sau Teszari era una uriasa, cea mai buna dovada fiind faptul ca DIGI 24 il are ca sef editorial pe Vasile Dancu, chiar si astazi, cel mai bun prieten de la Cluj al lui Maior si omul care ii face cele mai bune, profesioniste si scumpe sondaje de opinie “la secret”, adica nu pentru marele public.

Cher Geoge, bine ca nu te-am ascultat!!! Nici nu aveam cum! Si ma bucur si ca nu ne-ai ajutat cu Teszari, victoriile grele stii ca sint cele mai frumoase. Dar draga George, iti cer demisia de urgenta, daca mai ai un pic de onoare, macar un strop!

DEMISIA URGENT ! Fiindca sub mandatul tau, de 8 ANI !!!, trebuia sa veghezi ca presa sa nu se duca dracului, mai ales acum cind avem un razboi la granite!!! Te-am avertizat din 2008 si, in afara sa ma executi pe mine, nu ai facut nimic, ba chiar ai facut mult rau prin aducerea prietenului tau si al lui Ponta, pe musiu Ghita, sa mai faca un post tv otravitor.

Cher George, nu-ti ajungeau latrinele lui Voiculescu?! TVR -ul vostru politizat?! Ai nenorocit si B1 TV (pe care l-am construit bine, in 10 ani, sa fie curat!)! Ai reusit sa intorci si Realitatea Tv dupa ce a fost bagat in puscarie finantatorul ei, acum citeva zile, Maricel Pacurariu! L-ai inventat si pe Ghita de la portita RTV !!! Bai baiatule, nu-ti ajunge?! Controlezi 3 servicii secrete si toate televiziunile, plus citeva ziare!!! Bai George, tu ai vazut bai ce inseamna sa fii barbat?! Ani de zile nu am spus nimic, doar citorva prieteni dar niciodata public. Imi era rusine de rusinea INSTITUTIILOR pe care le conduceti!

Ti-am spus atunci, la ultima noastra intilnire, ca vreau sa ies la pensie de la NASUL TV si ca voi muri de git cu toti cei care vor avea tupeul sa se mai bage peste Televiziunea Libera! Dragul nostru sef SRI, democratia va mai pilpii in Romania doar atit cit vom mai avea insule de libertate si demnitate a presei ! Fara, am fi morti, ca neam si ca tara. De 3 ani tot incerci, si vezi ca nu iti reuseste, sa ne inchizi! JOS LABA ! Ai intrecut orice limita si nu te mai rabd! Demisia!

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

P.S.
Dupa ce isi da demisia il astept sa spuna pe cine mi-a indicat ca asociat, “ca altfel nu o sa ma descurc, nu o sa reusesc!”. Uite George ca am reusit si sint mindru ca NASUL TV face presa frumoasa, diferenta fata de celelalte televiziuni e usor de vazut! Nu vezi cum ne creste audienta?! ZILNIC CRESTE ! Si daca nu marturisesti, o voi face eu, din respect pentru romanii de pretutindeni! Si lasa diversiunile deoparte. Te pup, pa pa! ( Ce vrei, sint si eu putin ironic)