Kovesi e mai desteapta la „politie politica” decit OLAF, Cristian Sima si Microsoft la un loc !

kovesi-4-evz

„DNA a indisponibilizat bunuri si valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie până în 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe următorii 10 ani cel puţin, de aceea sper să nu fie discuţii pentru că am solicitat o mică suplimentare până la 25 de milioane de euro”, a declarat Laura- Codruta Kovesi.

Procurorul sef DNA Laura Codruţa Kovesi a arătat că “în hotărârile de condamnare în dosarele DNA pronunţate anul acesta s-a dispus confiscarea a 30 de milioane de euro. Atât trebuie să intre în bugetul statului, dacă îi confiscă ANAF şi celelalte instituţii responsabile. Suntem foarte atenţi la felul în care se execută masurile asiguratorii. DNA este un contributor serios la bugetul de stat. Toţi vrem bani mai mulţi şi în fiecare an când se face bugetul sunt discuţii unde tăiem şi unde mai punem. Sper ca anul acesta sa nu existe aceasta discutie in cazul DNA.”

Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru www.ziare.com

Alte declaraţii făcute de Codruţa Kovesi

  • În 4.800 de dosare lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexă cu număr redus de procurori. În ultimul an şi jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte au venit de la alte structuri de Parchet, ştiam că sunt foarte buni şi i-am contactat. Sunt şi procurori care au plecat de la DNA la alte structuri. Am majorat schema cu 50 de poliţişti anul acesta. Dar din perspectiva ultimelor modificări legislative şi a recentelor decizii CCR, cred că se impune majorarea numărului de procurori.
  • Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituţiilor publice, grădiniţe, şcoli, poate spitale. O sa încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri să îl primim
  • Suntem la curent cu toate metodele de furt şi disimulare a banilor. Dacă se cred mai deştepţi decât noi fac o mare greşeala, nu sunt. Şi nici intangibili nu sunt.

Întrebată dacă ar fi interesată de sediul Intact, confiscat de stat odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, şefa DNA a precizat că, din informaţiile pe care le are, “bunurile şi imobilele confiscate în acel dosar au fost trecute în proprietatea statului. Vom fi atenţi cum vor fi gestionate.”