Procurorii DNA „condiţionati” de Ponta şi Tăriceanu în dosarul Microsoft – EADS – MEDIST – RSC – SIEMENS

ponta-taricPremierul Victor Ponta este acuzat in plina campanie electorala ca a facut presiuni asupra procurorilor pentru a nu se da drumul Dosaruli EADS. Presiunile ar fi fost facute prin intermediul ministrului Justitiei si al procurorului general.

Mai mult… se sustine ca implicati in dosar ar fi si premierul Ponta, dar si noul sau aliat, Calin Popescu Tariceanu.

Acuzatiile dure vin din partea lui Ludovic Orban, deputat si prim-vicepresedinte al PNL prin intermediul unor intrebari retorice:

-Dacă tot e expert domnul Ponta în dosarul EADS, nu se poate să nu știe că și domnia sa poate fi implicat direct în acest dosar, din mai multe motive. Îi pun niște întrebări, la care am slabe speranțe că o să-mi răspundă.

-Este adevărat că ați fost președintele Fundației Secol XXI și ulterior ministru – șeful Corpului de control?

-Este adevărat că ați semnat actul normativ prin care ați semnat încredințarea directă către EADS a contractului securizării frontierei?

-Este adevărat că ați omis cu bună-știință că multe din cheltuielile prevăzute în contractul cu EADS puteau fi plătite din fondurile de preaderare, mărind artificial cheltuielile?

-Sunt și convins că știți că și domnul Tăriceanu este implicat direct în contractul cu EADS (…). Dacă știți lucrurile acestea, de ce vă asociați cu dl. Tăriceanu? Nu cumva ca să scăpați de urmările penale?

-Nu cumva vărul dumneavoastra Cazanciuc și procurorul Tiberiu Nițu sunt cei care au făcut presiuni ca cetîțenii români să nu știe, înainte de prezidențiale, cine sunt posibilii implicați pentru fapte de corupție în dosarul EADS?”, a spus Orban.

Vezi si:

Legăturile lui Victor Ponta în Dosarele Microsoft şi EADS

Premierul Victor Ponta susține că nu are nicio legătură cu afacerile Microsoft și EADS, cele două bombe prin care procurorii au decimat clasa politică. Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, susține că Ponta este implicat major în cele două mega-afaceri și prezidentă o serie de date care îl leagă pe Victor Ponta atât de EADS, cât și de Microsoft.

”Vreau să îi dau jos masca lui Victor Ponta. Victor Ponta este parte a putregaiului din PSD, Victor Ponta este putred, și de bogat e adevărat, dar și de corupt. Aproape nu există mare afacere de corupție cu care Victor Ponta să nu aibă legături.Am să încep cu  afacerea Microsoft. Puțină lume poate își amintește că în anul de grație 2002, Victor Ponta, alături de alți membri ai PSD a înființat o asociație, care se numea ”Asociația pentru promovarea tinerilor”. Cred că și mai puțină lume își aduce aminte că această ”Asociație pentru promovarea tinerilor”, în care era parte Victor Ponta, a beneficiat de sponsorizări din partea, cui credeți, din partea Fujitsu-Siemens! Fujistu-Siemens condus de Claudiu Florică și în mod evident din partea Microsoft.

Reamintesc că în 2002 Victor Ponta era șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase, cu rang de secretar de stat. Și mai puțină lume își aduce aminte că, același Victor Ponta, în calitatea lui de șef al Departamentului de Control al premierului Adrian Năstase, premergător încheierii contractelor cu Fujitsu-Siemens, face un control la Ministerul Educației, probabil sfătuit de prietenii domniei sale și sponsorii ”Asociației pentru promovarea tinerilor”, mă refer la domnul Florică și la șeful Microsoft, în care ce credeți că se determină? Determină demararea achiziției de licențe Microsoft la Ministerul Educației.

După cum bine știți, la ora actuală au fost arestați intermediari ai șpăgilor în ”Dosarul Microsoft”. Aproape nici unul dintre acești intermediari nu este străin de Victor Ponta. Vă dau numai câteva exemple:

1. Domnul Cocoș: atunci când domnul Cocoș era, în mod evident, ca soț al doamnei Udrea, favorit al regimului Băsescu, ce credeți că făcea domnul Cocoș? Apela la serviciile de avocat al unei firme de avocatură proaspăt înființată de nimeni altul decât Victor Ponta. Firma de avocatură a lui Victor Ponta a reprezentat șase firme deținute de familia lui Dorin Cocoș. De tatăl lui Dorin Cocoș și de sora lui Dorin Cocoș, Anca Dinu. Deci nu avem de a face cu o reprezentare întâmplătoare, datorată faptului că o firmă, la un moment dat, are nevoie de o firmă de avocați și alege una de la baroul de avocați. Mă îndoiesc că firmele lui Cocoș și ale membrilor familiei lui Cocoș au   făcut apel la firma de avocatură a domnului Victor Ponta, care era parlamentar de opoziție al PSD, să ne aducem bine aminte și era, în declarațiile publice, un mare opozant. Mă îndoiesc că au apelat întâmplător la această firmă de avocatură și este evident că au existat legături anterioare.

2. Alt personaj care este implicat în afacerea Microsoft este vorba despre Kalid Abi Sahin. Trebuie să știți că acesta are o relație mai veche cu Victor Ponta, pentru că este și membru fondator, alături de Victor Ponta al ”Asociației pentru promovarea tinerilor”, ca să vezi surpriză! În mod evident, acest Kalid Abi Sahin este partener cu Nicolae Dumitru, zis Niro, în afacerea Central Residential Park, în care, ce să vezi, atât tata socru Sârbu, cât și Daciana Sârbu, cât și Victor Ponta împreună cu Daciana Sârbu au cumpărat niște apartamente, acolo, de niște valori modice. Mai mult decât atât, interesant este faptul că Victor Ponta și cu Daciana Sârbu au achiziționat apartamente de lux în acest complex nu de la dezvoltatorul imobiliar, ci de la un SRL deținut de un off-shore, care se pare că este deținut de aceste două personaje la care făceam referire.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că acest Kalid Abi Sahin, care este implicat în afacerea Microsoft era parte la foarte multe dintre petrecerile, nunțile, la care Victor Ponta a luat parte. El împreună cu Niro, care este un alt personaj care este arestat preventiv pentru suspiciunea de a fi fost intermediar al șpăgilor în afacerea Microsoft, se leagă de Victor Ponta și printr-un alt personaj care este parte a acestui trist grup, care pare că este un grup infracțional. Mă refer, evident, la omul de încredere al lui Victor Ponta, domnul Gabriel Oprea, care este, după știința mea, nașul lui Niro, care l-a făcut vicepreședinte pe Nicolae Dumitru în formațiunea care asigură majoritatea parlamentară domnului Victor Ponta și care este unul dintre finanțatorii activității politice atât a UNPR, cât și ai altor lideri din PSD”, susține Ludovic Orban.

Mai departe, prim-vicepreședintele PNL a încercat să demonstreze implicarea lui Victor Ponta în mega-afacerea EADS.

”Victor Ponta nu este deloc străin nici de afacerea EADS. Vă reamintesc faptul că prin Hotărârea de Guvern 1179 se decide în guvernul Năstase , în care, cine credeți că era ministru pentru coordonarea aquissului comunitar? Nimeni altul decât Victor Ponta. Se decide, fără licitație, prin încredințare directă încheierea contractului cu EADS. Trebuie să știți că EADS este format din 2 companii, una nemțească și alta franceză.

Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie să readuc aminte opiniei publice că Victor Ponta a deținut între 2003 și 2006 funcția de președinte al fundației de casă a PSD ”Fundația secolului 21”, în care, în mod evident, erau o mulțime de alți PSD-iști, și Ioan Mircea Pascu, care mi se pare că fusese anterior președinte.

În perioada în care Victor Ponta era secretar de stat și șef al Departamentului de Control, ulterior ministru pentru Aquisului comunitar, ”Fundația secolului 21”, premergător încheierii contractului cu EADS, prin încredințare directă, a beneficiat de foarte multe colaborări fructuoase cu grupul Lagardere: donații și ceea ce știe toată lumea, dar puțini își mai aduc aminte, au înființat și un post de radio, numit ”Radio 21”, care a fost unul dintre vehiculele mediatice ale PSD. Păi nu pare o formă de luare de mită din partea domnului președinte al ”Fundației secolului 21”, faptul că a avut colaborări fructuoase cu grupul Lagardere, cu divizia de media? Ba da!

Victor Ponta este parte a acestui sistem corupt, este de fapt în miezul tuturor afacerilor importante de corupție!”, a mai declarat Ludovic Orban.