Un plus de transparenţă din partea Microsoft în România

Kostas Loukas
General Manager Microsoft Romania

James Plamondon
Microsoft Evanghelist

 

Scrisoare deschisă în atenţia părţilor interesate

A Blog Post by Kostas Loukas, General Manager – Microsoft România

Către clienţii şi partenerii noştri din România,

Având în vedere investigaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) asupra unor serii de contracte din Sectorul Public, inclusiv acorduri de licenţiere pentru produse şi servicii Microsoft, dorim să vă asigurăm că Microsoft a fost întotdeauna şi continuă să fie o companie determinată să respecte cele mai înalte standarde etice şi legale. Am analizat cu toată responsabilitatea aspectele aflate în curs de cercetare, asigurând deplină cooperare în investigaţia DNA. Dat fiind că aceasta este o investigaţie legală în curs, compania şi-a limitat în mod intenţionat comentariile publice pe acest subiect.

Comunicările DNA conţin multe acuzaţii grave, însă este critic de notat că nimic din comunicatele de presă ale DNA nu indică vreo activitate ilegală din partea Microsoft.

În acelaşi timp, dorim să folosim această oportunitate pentru a vă reasigura că suntem angajaţi să operăm în conformitate cu cele mai înalte standarde etice şi legale, să ne consolidăm practicile de business şi să le facem mai transparente.

Model de business centrat pe parteneri

Ne desfăşurăm activităţile comerciale în România printr-un ecosistem de 3.000 de companii comerciale înregistrate în Microsoft Partner Network, de la start-up-uri şi dezvoltatori de software la reselleri cu valoare adăugată şi integratori de sistem. Acest model de business are beneficii economice dovedite, prin efectul de amplificare în economia locală şi numărul semnificativ de locuri de muncă de IT legate de Microsoft şi partenerii noştri .

Microsoft adresează un set foarte divers de segmente de clienţi şi sectoare economice şi, prin urmare, Microsoft Partner Network include parteneri cu expertiză variată de industrie, capabilităţi şi certificări tehnologice. Compania noastră investeşte în crearea unei pieţe a partenerilor din România pe Microsoft Pinpoint, un serviciu ce permite clienţilor noştri să aleagă din sute de profile de parteneri aprobate. Vom continua să asigurăm clienţilor noştri posibilitatea de a alege şi să oferim partenerilor noştri valoare şi vom investi în continuare în oferirea serviciului Pinpoint.

Contact

Pentru întrebări specifice legate de programele noastre de parteneriat şi modalităţi de cumpărare, vă rugăm să vizitaţi centrul nostru de business.

Programe de Conformitate pentru Angajaţi şi Parteneri

Microsoft implementează cu responsabilitate programe de instruire a angajaţilor şi partenerilor noştri de business pentru a respecta legea şi cele mai înalte standarde etice şi dezvoltăm sisteme de prevenţie şi detectare a încălcărilor politicilor în vigoare. Când primim sesizări, facem verificări detaliate şi luăm măsurile care se impun. Ne asumăm foarte serios această responsabilitate.

  • Standardele Microsoft pentru Conduita în Afaceri şi Programul de Conformitate sunt disponibile pe această pagină. Programul include un training anual obligatoriu pentru toţi angajaţii Microsoft şi facem acest program disponibil şi partenerilor noştri de business din România.
  • Microsoft interzice actele de corupţie faţă de oficiali guvernamentali şi mita, sub orice formă, indiferent dacă este către funcţionari publici sau angajaţi din sectorul privat. Trainingul anti-corupţie pentru parteneri Microsoft este disponibil în limba română pe această pagină.

Contact

Pentru mai multe informaţii despre Programul de Conformitate al Microsoft, vă rugăm să o contactaţi pe Cristina Metea, Director Juridic Microsoft România (crmetea@microsoft.com, 021 2024200).

Transmiterea discount-urilor către clienţii din Sectorul Public şi Companiile de Stat

Compania noastră este determinată să opereze în conformitate cu legile anti-corupţie în toate ţările în care îşi desfăşoară activităţile comerciale şi să ia măsuri pentru a scădea riscul de corupţie în ecosistemul nostru de business. În sprijinul acestor obiective, Microsoft a iniţiat recent un program important în România şi în câteva alte ţări, program care va fi extins în curând la nivel global. Prin acest program, oferim semnificativ mai multă transparenţă modelului indirect de licenţiere de tip Enterprise Agreement prin care partenerii noştri revând produse către Clienţi Guvernamentali şi Companii de Stat.

Programul are două componente importante şi uşor de aplicat. Vom informa clientul final în legătură cu orice discount acordat reseller-ului, printr-o declaraţie clară şi simplă – şi vom solicita ca discount-urile acordate să fie transmise către clientul final. Credem că aceste măsuri reprezintă paşi semnificativi în a oferi clienţilor noştri finali posibilitatea de a se angaja mai inteligent şi mai informaţi în discuţii cu partenerii Microsoft despre preţ şi discount-uri, precum şi de a primi beneficiile acelor discount-uri. Compania noastră consideră că elementele programului de transparenţă şi de transmitere a discount-urilor vor contribui semnificativ la prevenirea şi reducerea riscului de corupţie.

Preţuri Estimate de Revânzare

Preţurile Estimate de Revânzare (ERP) pentru produse şi servicii Microsoft pot diferi în funcţie de factori diverşi (e.g. produs, volum, program de licenţiere, tip de client, regiune). Pentru programele de tip Open, informaţii despre preţuri estimate de revânzare pot fi consultate pe această pagină.

Preţurile ERP sunt doar orientative. Microsoft nu stabileşte preţul final pentru licenţele achiziţionate prin intermediul partenerilor comerciali Microsoft. Preţul de revânzare poate varia şi este determinat exclusiv prin acordul dintre client şi reseller.

Contact

Pentru mai multe detalii despre Preţurile Estimate de Revânzare, vă recomandăm să contactaţi un partener Microsoft sau direct Microsoft România.

Transparenţa este un factor cheie de accelerare a transformării Microsoft pentru a-i ajuta pe clienţii şi partenerii noştri să fie de succes într-o lume bazată pe mobilitate şi cloud – şi continuăm să fim deschişi la feedback-ul tuturor părţilor interesate. Investim de aproape 18 ani în România şi viziunea noastră este să fim liderul tehnologic şi partenerul de încredere pentru viitorul ţării.

Kostas Loukas, în numele echipei de conducere a Microsoft România,

General Manager

Microsoft România

kloukas@microsoft.com

Ultima actualizare: 10 noiembrie 2014