Evropa stă şi zace … şi ia tain şi mită !

Traian Basescu: Daca se rupe acordul cu FMI, o mare responsabilitate revine Fondului si Comisiei Europene. Stiau ce se intampla in Romania

scheele-buttice-barosso-kesslerPresedintele Traian Basescu a criticat dur, joi seara, Fondul Monetar International si Comisia Europeana, pe care le acuza ca au asistat fara nicio reactie la „aventurile fiscale” care au avut loc in ultimele opt luni in Romania, inaintea alegerilor prezidentiale.

Aceasta a explicat, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca exista probleme majore in alcatuirea bugetului si nu ar vrea sa vada ca aceste probleme se vor rezolva prin ruperea acordului cu FMI, care ar echivala cu o revenire la „perioada de trista amintire de la finele anilor ’90”.

Insa o intrerupere a acordului cu Fondul ar reprezenta „o mare bila neagra” si pentru FMI, si pentru Comisia Europeana, si pentru Banca Mondiala, deoarece ar fi pentru prima oara cand „o tara iese mai slabita din punct de vedere al consolidarii fiscale decat a intrat”.

„Asta e si responsabilitatea FMI, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. Romania a intrat intr-o conditie buna in cel de-al treilea acord consecutiv si ar fi o mare parte pentru FMI si Comisia Europeana daca Romania iese mai putin stabila decat la intrarea”, a subliniat seful statului, acuzand FMI si Comisia Europeana ca „au stat si au privit de la distanta aventurile fiscale din ultimele 8 luni din Romania, in perspectiva alegerilor prezidentiale”.