Insomnia anticamera nebuniei ! Doamna Kovesi … decit sa astepati mesaje nocturne „in cursul noptii”, ca riscati sa vina de la Coldea si Maior, ca Microsoft si Vladescu-Ghita lucreaza cu interpusi, mai bine va culcati …

Laura Codruta Kovesi: In cursul noptii am primit un mail din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor. Asteptam forma finala a proiectului de buget; propunerile noastre au fost insusite

kovesiProcurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca asteapta forma finala a proiectului de buget care va fi trimisa in Parlament si a adaugat ca in cursul noptii a primit un email din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor, potrivit Agerpres.

„In cursul noptii am primit un mail din partea reprezentantilor Ministerului Finantelor in care au precizat ca propunerile noastre au fost insusite si urmeaza sa se regaseasca in fisa de buget a Directiei Nationale Anticoruptie. Asteptam sa vedem forma finala a proiectului care va fi trimis in Parlament”, a spus Kovesi.

Kovesi a declarat joi la B1 TV ca bugetul DNA nu a fost cenzurat niciodata in ultimii opt ani de procurorul general si ca in raspunsul primit de la PICCJ sumele erau reduse considerabil si nu se regaseau alocarile propuse de conducerea Directiei.

„Pot sa va spun ca in ultimii opt ani niciodata bugetul DNA nu a fost cenzurat de procurorul general. Nu as putea sa va confirm eu ce a facut procurorul general. Cred ca este problema Ministerului Public sa confirme daca a taiat din sumele DNA sau nu. Pot doar sa va spun ca in raspunsul pe care l-am noi astazi l-am primit din partea PICCJ sumele erau reduse considerabil si nu se regaseau sumele pe care noi le-am propus?, a afirmat Kovesi.

Ea a precizat ca DNA a trimis fila distincta in atentia procurorului general, dar si in cea a ministrilor Justitiei si Finantelor pentru ca asa s-a procedat in fiecare an.

Sefa DNA a declarat ca, in urma discutiilor de joi cu ministrul Bugetului, Darius Valcov, si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a obtinut ‘promisiunea ferma’ ca propunerile DNA vor fi avute in vedere la definitivarea proiectului de buget pe anul 2015.

In cursul diminetii de joi, DNA a transmis printr-un comunicat de presa ca in anexele proiectului de buget pe 2015 nu se regaseste fila distincta de buget pentru DNA si ca pentru intreg Ministerul Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mica decat executia bugetara pe 2014.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca solicitarile legate de bugetele DNA si DIICOT „vor fi luate in calcul” si ca vor fi suplimentari de fonduri la aceste institutii.