Kovesi iata un exemplu bun de urmat DEMISIA ! si nu uita de prietenul Coldea si de vedetele SRI Aurelian Tolescu, George-Viorel Voinescu, Ion Grosu si Dumitru Cocoru …

George Maior si-a dat demisia de la sefia SRI, Iohannis i-a acceptat-o. Florian Coldea va conduce interimar institutia – surse

maior-kovesi-coldea-voinescu-grosu-tolescu-cocoru-zamfirGeorge Maior si-a dat demisia de la sefia SRI, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa. Maior si-a inaintat demisia astazi, 27 ianuarie, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia. Comunicatul Administratiei Prezidentiale nu face referire la o noua propunere din partea presedintelui pentru functia de sef al SRI.

Ora 14.41: Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, va fi seful interimar al institutiei, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Administratiei Prezidentiale.

Demisia vine la o saptamana dupa ce Maior a criticat dur decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutional proiectul legii securitatii cibernetice si dupa ce presedintele CCR, Augustin Zegrean, a denuntat public presiunile SRI.

George Maior (47 de ani) a fost numit in functia de director SRI in 2006, nominalizarea sa fiind facuta de presedintele Traian Basescu pe principiul numirii de sefi de servicii din randul Opozitiei. Maior era la acea vreme membru PSD. George Maior a fost nominalizat in campania prezidentiala din 2014 de candidatul PSD Victor Ponta drept posibil premier, iar seful SRI nu a dezmintit public niciodata o intelegere cu Ponta pentru sefia guvernului.

Ca o ironie, George Maior declarase sambata 24 ianuarie intr-un interviu pentru Evz/B1 tv ca presedintele Klaus Iohannis nu i-a cerut sa-si dea demisia. Intrebat de ziarist daca asta inseamna ca Iohannis i-a reconfirmat mandatul in fruntea SRI, Maior a spus „Asta puteti sa o spuneti dumneavoastra”. Pe de alta parte, intr-un interviu pentru Adevarul pe 7 ianuarie, Klaus Iohannis a fost intrebat daca George Maior trebuie schimbat sau nu de la sefia SRI, iar seful statului a raspuns: „E o discutie putin artificiala, SRI functioneaza in parametri buni. Nu simt nevoia de a face din asta o tema.”

Reamintim ca George Maior era secondat la conducerea SRI de prim-adjunctul Florian Coldea si de adjunctii George-Viorel Voinescu, Ion Grosu si Dumitru Cocoru.

SRI e implicat in mai multe actiuni de anvergura la nivel NATO, ultima misiune fiind aceea de coordonare a grupului de lucru aliat care va asigura securizarea cibernetica a Ucrainei.

In acest moment, nici SRI si nici SIE – principalele servicii de informatii ale Romaniei – nu mai au directori plini. In cazul SIE, Teodor Melescanu a demisionat de la sefia institutiei inaintea campaniei electorale din 2014 pentru a candida la prezidentiale, iar serviciul este condus interimar de generalul Silviu Predoiu.

Comunicatul Cotroceniului:

Comunicat de presa
(27 ianuarie 2015)

Ref.: Demisia Directorului Serviciului Roman de Informatii, domnul George Maior

Directorul Serviciului Roman de Informatii, domnul George Maior, si-a inaintat demisia de la conducerea SRI Presedintelui Romaniei, marti, 27 ianuarie a.c. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia.

Departamentul de Comunicare Publica
27 Ianuarie 2015″

 

Comentariile Redactiei Corupţia.ro

„Reamintim ca George Maior era secondat la conducerea SRI de prim-adjunctul Florian Coldea si de adjunctii George-Viorel Voinescu, si Ion Grosu si Dumitru Cocoru” (plus Aurelian Tolescu, vedetele SRI, care au incalcat depturi si libertati fundamentale ale cetateanului vezi dosar in recurs ICCJ 37955/3/2010 – respectiv si-au arestat ilegal proprii colegi care nu doreau sa calce orice lege… ca noi restul nici macar nu contam pentru ei, decit in calitate de sclavi – nota redactiei) .

http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/berbeceanul-de-la-sri-fostul-ofiter-superior-sri-ion-dedu-a-dat-in-judecata-sefii-serviciului-judecatorul-ca-bucuresti-horatiu-patrascu-a-respins-actiunea-lui-dedu-fara-a-desecretiza-raspunsul-sri-la-interogatoriul-ce-fusese-admis-de-instanta-din-iulie-20

”BERBECEANUL” DE LA SRI – Fostul ofiter superior SRI Ion Dedu a dat in judecata sefii Serviciului. Judecatorul CA Bucuresti, Horatiu Patrascu a respins actiunea lui Dedu fara a desecretiza raspunsul SRI la interogatoriul ce fusese admis de instanta. Din iulie 2013, de cand a fost inregistrat recursul la ICCJ, judecatorii supremi au dat termen tocmai in octombrie 2014 si au respins preschimbarea de termen ”data fiind natura cauzei”

E cimitirul plin de oameni de neinlocuit, puternic sustinuti pe vecie (vecernicie) de Americani ! ))))) … urmeaza Kovesi, Ghita, Vladescu si multi altii …

Vom reveni … dar intre timp cititi cu atentie:  Pet_Pres_TB_2014, Ras_PRESEDINTE_TB_2014


 

http://www.luju.ro/static/files/2014/ianuarie_2014/20/motivare_Curtea.pdf

http://www.luju.ro/static/files/2014/ianuarie_2014/20/incheiere_ICCJ.pdf

Curtea de Apelhttp://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000344435&id_inst=2

  1. unic (nr. format vechi) :
37955/3/2010
Data inregistrarii 22.06.2011
Data ultimei modificari: 03.07.2013
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: anulare act administrativ
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
DEDU C. ION Reclamant
SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII Pârât
SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII – U. M. 0318 Pârât
MAIOR GEORGE CRISTIAN – DIRECTOR AL S.R.I. Pârât
COLDEA FLORIAN – PRIM ADJUNCT AL DIRECTORULUI S.R.I. Pârât
COCORU DUMITRU – ADJUNCT AL DIRECTORULUI S.R.I. Pârât
ŢOLESCU AURELIAN – ŞEF U.M 0318 Pârât

 

 

Şedinţe

22.01.2013
Ora estimata: 12:00
Complet: S8 Completul 11 fond
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.01.2013.
Document: Hotarâre 252/2013 22.01.2013

Recurs ICCJ

http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=300000000344435

Număr dosar: 37955/3/2010
Număr vechi dosar:
Data formării dosarului la ÎCCJ: 03.07.2013
Data inițială a dosarului: 09.08.2010
Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal
Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
Obiectul dosarului: anulare act administrativ
Obiectele secundare ale dosarului:
Stadiul procesual: Recurs
Stadiul procesual combinat:
Părțile din dosar: 

  • MAIOR GEORGE CRISTIAN – DIRECTOR AL SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII – Intimat (Pârât)
  • DEDU C. ION – Recurent (Reclamant)
  • SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII – UNITATEA MILITARĂ 0198 BUCUREŞTI – OFICIUL JURIDIC – Recurent (Pârât)
  • SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII – UNITATEA MILITARĂ 0318 – Intimat (Pârât)
  • SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII – Intimat (Pârât)
  • COLDEA FLORIAN – PRIM ADJUNCT AL DIRECTORULUI SERVICIULUI – Intimat (Pârât)
  • COCORU DUMITRU – ADJUNCT AL DIRECTORULUI SERVICIULUI ROMÂ – Intimat (Pârât)
  • ŢOLESCU AURELIAN – ŞEF UNITATEA MILITARĂ 0318 – Intimat (Pârât)

Ședințe: 

Dată ședință Ora de începere a ședinței
23.10.2014 9:00
  • Complet de judecată: Completul nr. 3
  • Numărul documentului de soluționare: 
  • Data documentului de soluționare: 23.10.2014
  • Tipul documentului de soluționare: Încheiere de şedinţă
  • Soluție: Încheiere
  • Detalii soluţie: Încheiere din 23.10.2014.Termen 04.12.2014.