Autentificare

 

Autentificare

 

X

Opţiuni

Limbă

Română

English

Arată articole în limba:

Toate articolele, indiferent de limbă

Articole în limba română

Articole în limba română cu rezumat în limba engleză

Articole în limba engleză

Articole în limba engleză cu rezumat în limba română

 

Kovesi trezeste-te … te roaga Maestrul! … si mai latra putin …

cristoiu-iohannisAu trecut trei luni de cînd Dosarul EADS trebuia să explodeze. Ați mai auzit ceva de Dosarul EADS?

Într-un interviu acordat ziare.com, procurorul șef al DNA, Codruța Kovessi, e întrebată de Dosarul EADS. Are loc următorul dialog:

„S-a vorbit mult despre dosarul EADS. Cand il “detonati”?

Este, intr-un fel, “detonat”, ca sa folosesc expresia dvs.

De cînd e Klaus Iohannis președinte, DNA se odihnește.

Explicabil: S-a ostenit prea tare în campania electorală”, a scris Ion Cristoiu, pe site-ul personal.

Comentariile Redactiei Corupţia.ro

Maestre, Presedintii in general si Klaus in special, nu se amesteca in acte de Justitie facute de cea mai curajoasa femeie din Romania.

Kovesi a revenit de la Brussels dupa citeva luni de huzur, doar sa nu piarda contact cu o realitate infractionala pe care a creat-o cit a fost Procuror General.

Ce vreti sa renunte acum femeia la o viata de munca criminala ? … Ea e unica si face ce vrea numai ea nu presedintii, subalternii si noi toti in general. Ea e un fel de nepoata de mai departe de’ a lu Tomas de Torquemada – Cinele Domnului.

Ea e cateua Microsoft, SRI, MAI, OLAF, si fara mai multe comentarii ca stiti mai bine.

Doar ea se amesteca, si s-a amestecat de vreo zece ani atit de tare in protectia Microsoft, Siemens, EADS si altii, incit daca detoneaza ceva din dosarele Microsoft sare chiar ea in aer, ea si cu Maior si altii care au protejat si promovat retele de crima organizata internationale iar acum „saracii” au fost TRADATI, de Siemens, OLAF si altii.

Ce sa faca sarmana, sa se duca linga Bica, ca doar sunt rezultatul unor trocuri infractionale in vederea acoperirii unor fraude de miliarde de euro comise chiar de dinsele in rol de ingeri pazitori.

Bica pastorea ce a facut cu Cocos, Udrea, si multi altii si Kovesi pastoreste ce a facut cu Maior, Vladescu, Ghita, Ponta si multi altii.

Ce sa detoneze, poate mamaliga ca tot explodeaza o data la 25 de ani.


Gîndul de duminică, 18 ianuarie 2015

Au trecut trei luni de cînd Dosarul EADS trebuia să explodeze. Ați mai auzit ceva de Dosarul EADS?

20 noiembrie 2014. Cu o lună înainte, în plin Scandal Microsoft, Traian Băsescu vorbea despre Dosarul EADS ca unul pe cale să explodeze. Dat fiind că Microsoft și EADS aveau o strînsă legătură – cam aceeași politicieni vizau ambele dosare – pînă la al doilea tur de scrutin presa numai despre iminența Exploziei a vorbit. Lucru interesant, ca și în cazul Microsoft, în plină campanie unele date scurse din Dosar contribuiau din plin la teza clasei politice corupte, singurul care trecea drept pur fiind, desigur, Klaus Iohannis. La fel de interesant rămîne că o scurgere în presă dezvăluia posibila implicare a lui Vasile Blaga în afacerea EADS. Oricum, sub pretextul că Dosarul acuș-acuș  explodează, unul dintre candidați, Elena Udrea, a fost  denunțat ca implicat într-un ziar din Germania.

A trecut o lună, iată, de la momentul cînd Dosarul EADS era anunțat ca fiind pe cale să explodeze în orele următoare.
Într-un interviu acordat ziare.com, procurorul șef al DNA, Codruța  Kovessi, e întrebată de Dosarul EADS. Are loc următorul dialog:
S-a vorbit mult despre dosarul EADS. Cand il “detonati”?
Este, intr-un fel, “detonat”, ca sa folosesc expresia dvs. In acelasi dosar care vizeaza si licentele Microsoft sunt verificate si contractele denumite de presa EADS. Au fost incheiate in aceeasi perioada de timp. Nu avem doua dosare diferite, Microsoft si EADS. Avem un singur dosar in care sunt verificate toate aceste contracte.
Pe contractele care au vizat licentele Microsoft deja au fost facute invinuiri, ceea ce nu s-a reusit si pe contractele cu EADS, urmare a modului in care e administrat probatoriul. In acest dosar cu EADS s-au facut aproape zilnic audieri, ridicari de documente, perchezitii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare care sunt in procedura unor perchezitii informatice. Deci au fost stranse multe date si informatii.

Au trecut de la această Declarație două luni mari și late. Dacă luăm în calcul că la finele lui octombrie 2014 Traian Băsescu, dar și întreaga presă vorbea despre Dosarul EADS ca despre unul care urma să explodeze de la o zi la alta, putem spune că au trecut deja trei luni de cînd DNA lansa în presă, pe surse, anunțuri privind iminența exploziei în cazul EADS.

Interviul Codruței Kovessi din 20 noiembrie 2014 creionează imaginea unei munci sisifice, pe cale de a da roade în chemarea la DNA a suspecților.
Ați mai auzit ceva despre EADS de trei luni încoace?

Vă mai amintiți ce harnică era DNA în campania electorală?
Cînd noi, muritorii, observam că DNA ar putea să facă o pauză măcar în campanie, ca să nu implice Justiția în bătălia electorală, ni se răspundea că Justiția e oarbă, că ea nu ține cont de contextul politic.

A trecut campania.
Klaus Iohannis a ajuns Președinte.
De cînd e Klaus Iohannis președinte, DNA se odihnește.
Explicabil:
S-a ostenit prea tare în campania electorală.