ROMANIA COLONIA MICROSOFT ! … Kovesi Komisar …

sandu-kovesi-nica-paun-nagy-tu;us-coldea-maiorFostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a făcut în faţa procurorilor DNA mărturii despre finanţarea ilegală a PDL. Milioane şi milioane de euro. Este treaba procurorilor să cerceteze afirmaţiile. Dar mărturia lui Gabriel Sandu duce la adevărata bombă din dosarul Microsoft. Cum a ajuns un personaj CERCETAT pentru spălare de bani ministru în guvernul României? Conform legii, toate persoanele propuse pentru funcţii de decizie sunt verificate de serviciile de informaţii.

Gabriel Sandu a fost unul din personajele de pe scena politică care nu a convins cu absolut nimic. Zero ca politician. Zero ca ministru. Dar care ar fi luat mită milioane de euro, spun procurorii DNA. Şi care a finanţat PDL cu milioane de euro, spune el. Şi de aici pornesc întrebările. Fiindcă adevărata poveste e înainte de 2009 şi pune în cauză instituţiile statului român.

DE LA SALTELELE RELAXA LA SPĂLARE DE BANI ÎN ITALIA

Gabriel Sandu s-a ocupat de vânzarea în străinătate a saltelor Relaxa. Mai apoi a ajuns în conducerea firmei Elvila a lui Viorel Cataramă. În 2004 a devenit parlamentar PNL de Brăila. În 2005 şi 2006 intră în atenţia autorităţilor pentru spălare de bani. Mai apoi pleacă cu Theodor Stolojan la PD-L. „Gabriel Sandu, deputat în Parlamentul României şi patron al grupului de firme Albert, a identificat noi surse de finanţare în vederea rambursării mai multor credite restante, contractate prin societăţile deţinute, atât prin dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu reprezentanţii grupării Avakian, care acţionează pe teritoriul Italiei, cât şi prin împrumutarea unor importante sume de bani, în sistem camătă, de la Paul Ţârdea şi Adrian Marghelescu, implicaţi în coordonarea jocului de noroc Eurotombola. Afacerile ce urmau să se dezvolte între Sandu şi gruparea Avakian vizau schimbul valutar ilegal al unor sume din euro în franci elveţieni, în urma căruia s-a obţinut un profit de 13% din fondurile respective”, se spunea într-un document care a fost depus la Oficiul pentru Spălarea Banilor. Povestea a apărut şi în presa centrală şi locală în 2006.

ŢEPE

Numele lui Sandu apare şi în cazul unei reclamaţii depusă de o societate timişoreană Grandagri SRL, în 2005. Reprezentanţii firmei îl acuzau că i-ar fi înşelat cu 1,3 miliarde lei. Firma din Timişoara ar fi livrat, în toamna lui 2004, grâu către societatea deţinută de Sandu, care nu a mai achitat decât o parte din suma stabilită iniţial, refuzând să plătească şi restul. Cazul chiar a fost judecat la Tribunalul Timiş, secţia co-mercială şi contencios, care a admis cererea timişorenilor şi a obligat firma deputatului la plata sumei cuvenite pentru grâul livrat.

CUM A AJUNS MINISTRU PE FILIERA PRAHOVA

De la deputat de Brăila a ajuns în 2008 în Prahova, judeţul natal, în fieful Robertăi Anastase, care l-a propus pentru funcţia de parlamentar şi, mai apoi, de ministru contra pricepem acum unei sponsorizări importante. La sfârşitul lui 2008, Gabriel Sandu a fost numit ministru, cu sprijinul Robertăi Anastase, care apare în declaraţiile date la DNA de Sandu drept beneficiar a sumelor date. Şi aici vine întrebarea cheie: O dată propus ministru, Sandu trebuia verificat de organele abilitate. Au informat SRI şi celelalte organe competente că personajul avea numeroase plângeri pentru ţepe în afaceri şi, mai ales, despre afacerea cu spălarea de bani şi cămătărie pe relaţia Italia? Dacă da, cine a închis ochii? Cine a acoperit trecutul lui Sandu a premeditat afacerea Microsoft…. E cu Va urma…

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Microsoft a premeditat afacerea Microsoft ! Cine e Sandu sau Nica sau Nagy sa impuna discounturi de zeci de milioane si fraude de sute de milioane Microsoftului ? Microsoft avea dreptul si obligatia sa numere licentele, in contextul in care contractul nu prevede o eventuala reducere a numarului acestora.

Intregul mecanism de frauda, piraterie, coruptie, crima organizata si terorism a fost inventat de Microsoft si transformat in politica corporatista sub numele Evanghelism.

Evanghelistii Microsoft (Hotaran, Artopolescu, Eftene, etc.) au fost indelung pregatiti de Microsoft in tehnici agresive de frauda si coruptie la cel mai inalt nivel, acestia fiind sprijiniti pe plan intern de toate institutiile abilitate sa lupte impotriva coruptiei si pentru apararea securitatii si intereselor nationale.

Astfel Microsoft a fost sustinut sa faca spionaj tehnologic si economic, sa jefuiasca sute de milioane de euro, sa isi impuna un “ecosistem” bazat pe propaganda si dezinformare si sa intervina in deciziile politice.

Romania stat independent membru NATO si UE, partener strategic al SUA, este in fapt o colonie la cheremul Microsoft !

Conform Doamnei Procuror Sef DNA, Microsoft nu are nici o implicare, alta decit faptul ca a colaborat si continua sa colaboreze la anchetele pe care DNA le face incepind din 2005 pina in prezent.