Kovesi + Coldea, vedeti ca SRI (prin interpusi) mai are bani si la UBS, Credit Swiss, Private Banking Pictet Geneva (Microsoft) … despre Bahamas si Vanuatu …

buzaianu-gates-arto-tariceanu-vladescu-kovesi

CUTREMUR/ROMÂN cu CONT de 800 de MILIOANE de EURO în Elveţia

Noi v-am spus că vine CUTREMURUL…

O zguduială URIAŞĂ se va produce în curând. După ce se vor face conexiunile cu o uriaşă investigaţie care vizează banca elveţiană HSBC. Un interpus al unui serviciu secret din România deţine un cont cu peste 800 de milioane de euro la această bancă! Acest personaj nu locuieşte în ţară dar numele său fost implicat, în ultimul timp, în mai multe scandaluri de corupţie.

Şi alte aşa-zise personalităţi din România se regăsesc în acest scandal financiar internaţional izbucnit în Elveţia. Banca HSBC este acuzată de fraudă fiscală şi spălare de bani, fiind suspectată că a permis clienţilor să evite autorităţile fiscale şi să fenteze statele în care erau plătitori de taxe cu sute de milioane de euro.

Pe listele de clienţi ale HSBC din Elveţia se regăsesc 219 clienţi din România, care aveau deschise 549 de conturi. Unul dintre acestea depăşeşte 800 de milioane de dolari.

HSBC este acuzată că a lucrat cu infractori internaţionali, între care şi traficanţi de arme, cu oameni de afaceri corupţi şi cu politicieni. Sumele vehiculate depăşesc 100 de miliarde de dolari.

O echipă de jurnalişti din 45 de ţări a desfăşurat o anchetă care scoate la lumină conturile criminalilor, traficanţilor, evazioniştilor, politicienilor şi celebrităţilor.

Printre personalităţile implicate se numără Regele Mohammed al VI-lea al Marocului, actorul John Malkovich, umoristul francez Gad Elmaleh, prinţul Bahrainului Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa, Rami Makhlouf, văr şi asociat al preşedintelui sirian Bashar al Assad, Vladimir Antonov, fost proprietar al unul club de fotbat din Anglia, Margulan Seisembayev, bancher din Kazahstan, Li Xiaolin, fiica fostului premier chinez Li Peng, faimos pentru rolul avut în masacrul din Piaţa Tiananmen, Joseph Fok, judecător la Înalta Curte de Justiţie dink Hong Kong, dar şi prinţul şi prinţesa Michael of Kent, veri cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. De asemenea, printre clienţi se numără şi foşti sau actuali politicienidin MArea Britanie, Rusia, Ucraina, Georgia, Kenya, România, India, Liechtenstein, Mexic, Liban, Tunisia, Republica Democrată Congo, Zimbabwe, Rwanda, Paraguay, Djibouti, Senegal, Filipine sau Algeria.

Conducerea băncii a vrut să distrugă ancheta jurnaliștilor

SWISSLEAKS scoate la iveală felul în care unii dintre clienţii HSBC, una dintre cele mai mari din lume, făceau călătorii la Geneva pentru a retrage sume mari de bani, uneori în bancnote folosite. Sume uriaşe erau controlate de traficanţi de diamante, cunoscuţi pentru faptul că operează în zonele de conflict şi vând pietrele preţioase pentru a finanţa grupările de insurgenţi.

HSBC, bancă al cărei sediu central se află la Londra şi care are sucursale în 74 de ţări de pe şase continente, a insistat iniţial ca datele obţinute de jurnalişti să fie distruse. La sfârşitul lunii ianuarie, după ce i-a fost comunicat rezultatul final al anchetei jurnalistice, conducerea HSBC a adoptat o altă poziţie, admiţând faptul că politica băncii a fost „semnificativ sub standardele epocii”, dar că „în ultimii ani banca a făcut paşi importanţi în implementarea unei reforme şi întru îndepărtarea clienţilor care nu corespundeau standardelor stricte ale HSBC, inclusiv a celor suspectaţi de fraudă fiscală”, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 70% a numărului de clienţi, după 2007.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Companiile sub acoperire ale SRI protejate de DNA si Microsoft produc la foc continuu, pagube irecuperabile statului de drept si intregii societati.

Kovesi + Coldea = DEMISIILE ! … ati fost informati despre aceste fraude si continuati sa le protejati – nu este meritul vostru ca Siemens si altii fac anchete care va obliga sa respectati legea pe care o nesocotiti si o incalcati cu nepasare criminala !

Va laudati cu anchetele altora, pe care in fapt le blocati si sabotati cit puteti … va bateti joc de lege, de oameni, de drepturile noastre fundamentale si vreti sa fiti respectati, aparati, premiati, si laudati … si daca nu o faceti si singuri ca la cite sute de milioane aveti “gasiti voi solutii”.