KOVESI si Evanghelistii ECOSISTEMULUI MICROSOFT … de FRAUDA, PLAGIAT, MITA SI CORUPTIE …

dragan-hotaran-coldea-kovesi-vartic-moraru17 Iulie 2008 – Compania TotalSoft, producator local de software pentru mediul de afaceri, l-a recrutat in functia de director de strategie si marketing pe Bodgan Musat, 34 de ani, fostul sef al grupului de „evanghelisti” din cadrul Microsoft Romania.

Alaturi de alti trei oameni, Musat avea sarcina de a dezvolta si coordona relatiile pe termen lung cu partenerii si dezvoltatorii software. […] In ultimii doi ani a ocupat functia de partner & developer evangelism lead. Ecosistemul de parteneri reprezinta o componenta importanta a businessului companiei americane in Romania.

1 Februarie 2015 – În aceeaşi notă, Liviu Drăgan, director general Totalsoft adăuga “Charisma Enterprise, componentă principală a sistemului integrat ce urmează să fie implementat la Romsilva […] Vrem să facem din acest proiect o nouă referinţă atât pentru noi cât şi pentru industria IT românească.” Doar că sistemul este pe butuci, iar pădurile sunt şterse de pe harta României. […] Conform contractului, termenul a fost depăşit cu patru ani, iar din cele 15 module ale sistemului doar modulul referitor la calculul salariilor este funcţional, acesta neavând legatură cu activităţile tehnico – operative ale regiei”. Ca urmare a nefuncţionării sistemului informatic integrat achiziţionat , ROMSILVA a mai efectuat plăţi suplimentare pentru servicii informatice, chiar şi fără existenţa vreunui contract. Actualul director al ROMSILVA, Adam Crăciunescu, inculpat în dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind  retrocedările ilegale de păduri, a declarat că “firma Totalsoft nu a avut capacitatea tehnică să implementeze proiectul. Ei s-au angajat că vor face, dar ne-au amăgit tot timpul. Banii s-au dat, dar softul nu este funcţional”. Ce convenabil pentru infractori, nu-i aşa?

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Kovesi – Coldea nu uitati ca SRI, MAI si alte sute de clienti si mii de utilizatori folosesc soft plagiat de Evanghelistii Microsoft si de asociatii acestora astfel protejati de SRI, MAI, DNA … dosarul Microsoft – EADS este doar o infima parte a dezastrului IT la scara nationala, generat de politicile de jaf si coruptie ale Microsoft astfel preluate si amplificate de companii locale … si exportate si pe noi piete …

ROMSILVA a plătit un milion de dolari ca să NU ştim câte păduri are România

Totalsoft şi Softwin au implementat în anul 2012 un sistem informatic complex (ERP) în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.  De pe site-ul Totalsoft aflăm că acest sistem asigură culegerea şi gestionarea informaţiilor forestiere, a proceselor administrative, financiare şi contabile, managementul documentelor şi nu numai, asigurând accesul tuturor factorilor interesaţi la acestea, în scopul unei gestionări performante a companiei. Sistemul, în valoare de 1 milion de dolari , ar fi trebuit să permită  ROMSILVA gestionarea activităţilor într-o bază de date unică, asigurând accesul a 500 de utilizatori concurenţi şi peste 1000 de utilizatori ai secţiunii de portal web.

Doar că sistemul este mort. NU este şi nici nu a fost niciodată funcţional.

Proiectul ar fi trebuit să permită angajaţilor din toate unităţile silvice să inventarieze fondul forestier pe categorii şi coduri bine definite, să conducă la diminuarea şi înlăturarea pierderilor. Ar fi trebuit să îmbunătăţească accesibilitatea fondului forestier, în corelaţie cu metodele şi tehnologiile modern de exploatare a lemnului, respectând cerinţele de protecţie a mediului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţă, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, s-a legiferat obligativitatea utilizării sistemului informaţional integrat de monitorizare a circulaţiei materialelor  lemnoase.

Fostul director general ROMSILVA declara : “ informatizarea Regiei Nationale a pădurilor ROMSILVA constituie, încă de anul trecut, un proiect foarte important pentru strategia noastră de dezvoltare. Apreciem competenţele Totalsoft şi Softwin şi avem încredere ca experienţa acestor companii  precum şi profesionalismul echipelor vor contribui în mod direct la succesul proiectului”.

În aceeaşi notă, Liviu Drăgan, director general Totalsoft adăuga “Charisma Enterprise, componentă principală a sistemului integrat ce urmează să fie implementat la Romsilva, şi-a demonstrat valoarea şi fiabilitatea până acum în sute de proiecte răspunzând celor mai diverse cerinţe de business, indiferent de mediul economic în care a trebuit să ruleze. Proiectul ROMSILVA este extrem de important pentru noi şi vine să confirme încă o dată că marile organizaţii apreciază facilităţile Charismei şi au încredere în profesionalismul echipei Totalsoft. Vrem să facem din acest proiect o nouă referinţă atât pentru noi cât şi pentru industria IT românească.”

Doar că sistemul este pe butuci, iar pădurile sunt şterse de pe harta României.

În raportul Curţii de Conturi pe anul 2012 se menţionează că “ Regia Naţională a pădurilor – ROMSILVA a plătit nejustificat consorţiului furnizor SC Totalsoft SA şi SC Softwin srl suma de 3,344,000 lei reprezentând preţul contractului pentru toate cele 15 module ale sistemului informatic integrat CHARISMA ERP ( planificarea resurselor întreprinderii)”. Conform contractului, termenul a fost depăşit cu patru ani, iar din cele 15 module ale sistemului doar modulul referitor la calculul salariilor este funcţional, acesta neavând legatură cu activităţile tehnico – operative ale regiei”.

Ca urmare a nefuncţionării sistemului informatic integrat achiziţionat , ROMSILVA a mai efectuat plăţi suplimentare pentru servicii informatice, chiar şi fără existenţa vreunui contract.

Actualul director al ROMSILVA, Adam Crăciunescu, inculpat în dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind  retrocedările ilegale de păduri, a declarat că “firma Totalsoft nu a avut capacitatea tehnică să implementeze proiectul. Ei s-au angajat că vor face, dar ne-au amăgit tot timpul. Banii s-au dat, dar softul nu este funcţional”. Ce convenabil pentru infractori, nu-i aşa?

ROMSILVA administrează astazi 3,266,494 hectare de pădure aflată în proprietatea statului cu circa 18,000 de angajaţi asigurând servicii silvice pentru o suprafaţă de 1,123,378 hectare fond forestier proprietatea publica a unităţilor administrative teritoriale sau private a proprietarilor privaţi. Şi toată administrarea se face cu creionul pe hartie, sau cu abacul.

Potrivit auditorilor curţii de conturi, ROMSILVA a achitat un milion de dollari pentru un sistem informatic care nu funcţionează, fără ca prejudiciul să fi fost recuperat de către conducerea regiei.  Iar dacă ne gândim la prejudiciul real produs din cauza lipsei acestui sistem informatic, cu siguranţă putem înmulţi de mii de ori valoarea plătită degeaba de regie. Şi asta pentru că nu am ştiut şi nu ştim câte păduri am avut şi câte mai avem.

Referinte: