„Scoaterea in catuse din sediul DNA, in transmisiune directa” Ion Cristoiu

coldea-vartic-kovesi-moraru-gates-arto-hotaran-ballmerUnul dintre instrumentele de umilire folosite cu brio de DNA îl reprezintă scoaterea în cătuşe din sediul DNA  în transmisie directă. Formula, dezvăluită miercuri seara în toată hidoşenia ei, e o şmecherie ticăloasă. Un procuror te cheamă la DNA. Dacă vrea sau mai ales dacă primeşte ordin, te reţine. Reţinerea unei persoane e unul dintre cele mai mari abuzuri ale DNA. Pentru că reţinerea unei persoane nu trebuie motivată în nici un fel. Culmea e că nu poate fi contestată sau măcar sancţionată după aia de cineva. E un liber arbitru la îndemîna DNA ca şi arestarea abuzivă de către Securitate.După ce te reţine, DNA dă pe surse, fie ofiţerilor acoperiţi, fie jurnaliştilor pur şi simplu, date din dosar. N-are importanţă că ele ar putea fi fabricate. N-are importanţă că ele ar putea fi produsul fanteziei bolnăvicioase a procurorilor. Ele sînt prezentate opiniei publice drept adevăruri absolute […]

Prin spectacolul pe cît de barbar, pe atît de inutil Te scot în cătuşe! DNA a devenit un instrument antidemocratic, anticonstituţional, de compromitere iremediabilă a unei persoane înainte ca aceasta să fie condamnată prin sentinţă definitivă.

Să nu uităm că reţinutul beneficiază constituţional de prezumţia de nevinovăţie pînă la sentinţa definitivă. Să iei pe cineva în cătuşe după ce a fost condamnat definitiv, mai treacă meargă, deşi nici în acest caz n-are ce căuta expunerea la transmisia în direct, dar să-l pui şi să-l prezinţi opiniei publice în cătuşe înainte chiar de a ajunge la proces mi se pare un abuz incalificabil.

Barbarul spectacol mediatic se bazează şi pe reacţia explicabilă a unora. Cei scoşi în cătuşe îşi pun haina în cap, îşi ascund cătuşele, într-un cuvînt, dau semn de omenească laşitate.

Ca şi în cazul ghilotinei, acestui moment i s-a găsit de către unii antidotul. Adrian Sârbu a ridicat sus mîinile încătuşate. Elena Udrea le-a arătat televiziunilor şi a fost chiar gata să ţină o conferinţă de presă, dacă jandarmii n-ar fi primit ordin să n-o lase.

Terfelirea unei persoane în plină democraţie prin scoaterea în cătuşe ca să fie arătată mulţimii telespectatoare e un mijloc ivit şi afirmat în mandatul lui Traian Băsescu.

Graţie lui, Traian Băsescu şi-a executat duşmanii. Graţie lui, Traian Băsescu şi-a făcut renumele de luptător împotriva corupţiei.

Aşa cum a susţinut în Spovedanii, Elena Udrea era sistemul alternativ de informaţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

Să nu-i fi spus Elena Udrea că scoaterea în cătuşe e un mijloc de zdrobire a personalităţii prin nimic deosebit de cele folosite de KGB-ul lui Stalin?

Mai mult ca sigur că i-a zis. Din cîte o cunosc eu pe Elena Udrea, nu e o talibană, o însetată de sînge, nici măcar cu duşmanii.

Numai că Traian Băsescu n-a luat-o în seamă.

A venit la Cotroceni un nou Stăpîn.

După bunul obicei al băieţilor, în timp ce-i pupă mîna, îi fac dosare.

Vrea Klaus Iohannis ca peste cîţiva ani Alina Gorghiu să fie scoasă în cătuşe din sediul DNA în transmisie directă?

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Maestre, ceea ce este capabil sa faca DNA si face fara nici o limita si fara sa ii pese de nici o lege, este cu mult mai grav decit cele expuse in acest articol deosebit de educativ.

Ce este de neinteles pentru noi, care am ajuns sa cunoastem pe propria piele cele mai grave abuzuri pe care DNA le face cu inconstienta criminala, este determinarea cu care atit fostul Presedinte cit si actualul Presedinte vorbesc cu evlavie si respect absolut, despre o Justitie care nu exista, despre un DNA corupt in binom cu un SRI lasat de capul lui, si despre o lupta dusa impotriva coruptiei, pe care in fapt DNA o saboteaza, munca fiind facuta de altii si impusa unui DNA care numai chef de lege si dreptate nu are.

… vom reveni