„toată lumea (mai putin MAI, SRI si DNA n.r.) beneficia de darurile corporatiste (Microsoft n.r.) furate din contribuţii publice (bugetul de stat n.r.) sau comisioane (Directori Microsoft si „oameni de afaceri” n.r.)” Gabriel Sandu „Saltea” Ministru IT&C, corupt, infractor, delator in prezent sub control judiciar impus de DNA

nastase-gates-kovesi-ballmer-boc-arto-tariceanu-hotaran-coldea-vartic-moraru-blaga-floricaFostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a precizat, în denunţul său depus la DNA, că mita din dosarul Microsoft finanţa campaniile electorale ale PDL. Acesta a afirmat că după ce a înţeles acest mecanism i-a fost „şi mai teamă” să îl denunţe.

„Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu etc”, se arată în denunțul lui Gabriel Sandu.

Acesta a mai precizat că menţinerea sa în funcţia de ministru al Comunicaţiilor a fost condiţionată de finanţarea campaniilor electorale din 2009.

„La început mi-a fost teamă că nu înţeleg bine mecanismul, dar după ce l-am înţeles, mi-a fost şi mai teamă să-l denunţ. De la cei mai mărunţi funcţionari publici şi până la campania prezidenţială, toată lumea beneficia de darurile corporatiste furate din contribuţii publice sau comisioane”, mai scrie Gabriel Sandu în denunțul său.

Fostul ministru le-a dezvăluit anchetatorilor şi sumele vehiculate în campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare şi pentru cele prezidenţialele din 2009.

Cel mai mult ar fi costat scrisorile electorale trimise pentru a convinge alegătorii să voteze cu Traian Băsescu: un milion şi jumătate de euro.

De asemenea, Robertei Anastase, vicepreşedinte PDL, i-ar fi donat 400.000 de euro, plus alte câteva sute de mii de euro pentru materiale electorale.

Şi campania din 2008 pentru primăria Capitalei, la care a candidat Vasile Blaga, l-ar fi costat pe Gabriel Sandu 320.000 de euro. Iar parlamentarele din acelaşi an, alţi aproape 600.000 de euro.

Potrivit referatului procurorilor, o parte importantă a mitei vehiculată în cazul contractelor Microsoft a ajuns la PDL, şi anume 9 milioane de euro. Anchetatorii susţin că aceşti bani ar fi fost primiţi de Dorin Cocoş şi Elena Udrea.

În schimbul banilor, fostul ministru şi-ar fi folosit influenţa în partid şi în Guvern pentru a obţine aprobarea hotărârii de guvern prin care au fost alocate fondurile cu care, în 2009, Ministerul Comunicaţiilor a prelungit contractul pentru licenţele Microsoft.

„Beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt, printre alţii, inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”, se arată în referatul DNA.

Anchetatorii spun că Elena Udrea a intervenit într-o şedinţă de Guvern şi l-a convins inclusiv pe premierul din 2009, Emil Boc, să semneze contractul pentru cumpărarea licenţelor Microsoft. Banii urmau să fie plătiţi de Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Gabriel Sandu.

„Pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela şi a prim-ministrului”, precizează procurorii în referat.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Este interesant cum DNA a inceput cu sfirsitul … cei care au initiat si institutionalizat sistemul de jaf, mita si cirma organizata sunt Adrian Nastase, Dan Nica si George Maior in directa asociere cu Bill Gates si Steve Ballmer si cozile lor de topor din Romania Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu si altii astfel protejati de Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si altii incepind din anul 2004 cind au fost informati de infractiuni deosebit de grave comise de catre Microsoft in asociere cu Sebastian Vladescu, Calin Popescu Tariceanu si altii.

Sandu „Saltea” zice bine saracu’ numai ca dorim sa aflam ce zic si ceilati, care nu au nici o teama si au profitat mult mai mult decit Sandu, ca doar nu o sa vina Kovesi acum si o sa se penalizeze pentru complicitate la grup infractional organizat. Sandu si Cocos sunt doar niste comedianti in comparatie cu adevaratii „grei” … despre care va vom spune tot noi, ca DNA nu indrazneste … nici catuse sa le puna … ca de’ daca au mincat cu toti’ din troaca au halen si nu-l mai scot nici cu parfumurile si fumurile lui Udrea.

Kovesi cine v-a adus de la tara direct Procuror General, nu cumva PDL in frunte cu Blaga si alti infractori ? … e normal sa va manifestati afinitatile si sa ii protejati in continuare cu atit mai mult cu cit e vorba si de Coldea care si el a venit singur de la carat cartofi si mai tirziu genti la umblat cu pixu’ … vom reveni