Dacă regimul Traian Băsescu a fost unul mafiot, Codruţa Kovesi a fost unul din capii Mafiei lui Traian Băsescu” Ion Cristoiu

kovesi-florica-coldea-pescariu„Ca şi Florian Coldea, ca şi Elena Udrea, ca şi Emil Boc, ca şi Daniel Morar, ca şi George Maior, Codruţa Kovesi îşi datorează cariera, gloria, situaţia materială, chiar şi libertatea, lui Traian Băsescu […] Mult mai important, ca şi Florian Coldea, ca şi Elena Udrea, ca şi Emil Boc, George Maior, Daniel Morar, Codruţa Kovesi e responsabilă de toate cele înfăptuite de regimul Traian Băsescu. Şi de cele bune şi de cele rele. Dacă regimul Traian Băsescu a fost unul mafiot, Codruţa Kovesi a fost unul din capii Mafiei lui Traian Băsescu. […] Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, cei care au iniţiat şi condus Grupul Infracţional din Afacerea Microsoft, au fost scutiţi de orice acuzaţie în Dosarul Microsoft. Îmbogăţiţi ca urmare a uneia dintre cele mai păgubitoare afaceri de corupţie pentru Statul român, cei doi îşi pot vedea liniştiţi de treabă. Care treabă nu poate fi altceva decît cheltuirea banilor obţinuţi din Afacerea Microsoft.”

„La ordinul Binomului SRI-DNA, cei doi au dat fuga la DNA pentru a denunţa procurorilor pe politicienii cărora Binomul le-a pus gînd rău.”

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Constatam ca mai toti cei care analizeaza activitatile Binomului KoCo, extrapolate la nivelul institutiilor pe care acestia le conduc, fac abstractie de cel mai important aspect al investigatiilor in curs in Dosarul Microsoft – Siemens – EADS :

SUA au demarat anchetarea retelelor de coruptie la nivel mondial in anul 2009 ! 

Au fost astfel identificate mai multe companii multinationale care practicau coruptia la nivel international,  printre care si Siemens. Acestea au fost penalizate exemplar si au fost obligate sa isi investigheze propriile operatii „compliancy investigation” si sa raporteze rezultatele.

Siemens a fost obligata sa plateasca aproape 2 miliarde de dolari amenda la DoJ-FCPA, sa isi aresteze mai multi directori si sa isi investigheze propriile acte de coruptie.

Siemens este entitatea care a demarat ancheta impotriva Microsoft (2010) si care a fortat DNA (2012) sa inceapa anchetarea fraudelor si mitei  date de Microsoft prin folosirea ilegala a structurilor (devenite legale) ale companiei Siemens si a unor mecanisme de albire de bani !

DNA ancheteaza pentru ca nu are incotro, aceasta fiind singura entitate „competenta” pe teritoriul Romaniei sa desfasoare astfel de activitati judiciare referitor la acte de coruptie care s-au desfasurat in cea mai mare parte in timpul mandatelor lui Codruta Kovesi si Florian Coldea.

Ce vreti, si ce credeti ca poate DNA sa faca, sa ii aresteze pe KoCo si pe cei care au „cotizat” un intreg deceniu la „onoratele” institutii ? … poate pe „ceilalti” …

CONCLUZIE :

Claudiu Florica, Dinu Pescariu si Dragos Stan nu s-au dus sa spuna nimanui ce mita si ce crima organizata practicau ei de vreo 20 de ani, in numele unor „interese” cu vechi radacini in Securitate !

A venit Siemens cu probe „beton” si a pus DNA la treaba, deci cei mentionati au „colaborat” DUPA ce DNA a fost informata de Siemens !

DNA ar fi trebuit sa inceapa urmarirea penala impotriva infractorilor in baza informatiilor si probelor furnizate de Siemens, ceea i-ar fi dus pe acestia direct in pushcarie, nu le-ar fi dat oportunitatea de a beneficia de statutul de mari denuntatori …

… dar la cita mita si la cine a dat-o, acestia sunt lasati liberi, ca altfel trebuie sa intre la bulau si mai toti „copiii” lui Basescu … ori se vrea si se „lucreaza” selectiv … cu KoCo la controale.

Speram totusi ca vor ajunge acolo unde le este locul, pentru ca infractiunile cele mai grave, albire de bani, constituire grup infractional, crima tranfrontaliera etc. nu au fost inca clasate, cum nu sunt clasate nici alte infractiuni facute de acestia in complicitate infractionala cu Dan Nica, Sebastian Vladescu si multi altii…

Daca KoCo nu se opun (greu de crezut), este posibil sa constatam ca Mihaela Moraru Iorga si Catalin Vartic chiar stiu sa fie procurori, nu doar sa pretinda a fi.


ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Dacă Regimul Băsescu a fost un Regim mafiot, Codruţa Kovesi, stîlp al Regimului, ce-a fost?! Un Înger?!

Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, cei care au iniţiat şi condus Grupul Infracţional din Afacerea Microsoft, au fost scutiţi de orice acuzaţie în Dosarul Microsoft. Îmbogăţiţi ca urmare a uneia dintre cele mai păgubitoare afaceri de corupţie pentru Statul român, cei doi îşi pot vedea liniştiţi de treabă. Care treabă nu poate fi altceva decît cheltuirea banilor obţinuţi din Afacerea Microsoft.

De ce au fost iertaţi de orice acuzaţie cei doi, deşi Codul Penal vorbeşte doar de reducerea pedepsei?

E o întrebare pe care şi-o pun mulţi români, care văd cum doi guşteri ai tranziţiei se scaldă mai departe în lux, deşi locul lor era la puşcărie.

Răspunsul trimite la ceea ce au făcut cei doi.

La ordinul Binomului SRI-DNA, cei doi au dat fuga la DNA pentru a denunţa procurorilor pe politicienii cărora Binomul le-a pus gînd rău.

Desigur, ei au denunţat-o direct pe Elena Udrea.

Indirect, ei au denunţat pe cel căruia Binomul i-a pus gînd rău: Traian Băsescu.

Iar Traian Băsescu, cel care ştie multe lucruri despre ticăloşiile Binomului SRI-DNA, tace, ca nu cumva să ajungă şi el la puşcărie.

Nici n-ar fi atît de complicat.

Cei doi Infractori – Claudiu Florică şi Dinu Pescariu – sunt dispuşi în orice moment să-şi întrerupă eterna lor vacanţă de nababi pe banii furaţi de la stat şi să dea fuga, la ordin, la DNA cu un denunţ împotriva lui Traian Băsescu.

Eventual, celor doi li s-ar putea alătura Ovidiu Tender, un alt denunţător de serviciu, gata să ia poziţie de drepţi şi să scrie.

Prezent la sindrofia de la SRI, Imperatorul Klaus Iohannis a citit cu scrîşneli, de pe o hîrtiuţă, discursul pe care i l-au vîrît sub nas, să-l ţină, Ştabii de la SRI.

Fiind vorba de un discurs făcut exact de cei cărora li se adresa Preşedintele, se înţelege că el lăuda SRI, pentru că nu s-a implicat şi nu se implică în jocuri politice interne.

Tocmai cînd el citea năstruşnicia asta, Binomul SRI-DNA îi ierta pe cei doi iniţiatori ai Afacerii Microsoft de orice acuzaţie, pentru că au fost băieţi de treabă şi au denunţat pe cine trebuia.

Politicieni pe care Binomul SRI-DNA s-a gîndit să-i scoată din viaţa politică sub semnul ambiţiei deja mărturisite de a  schimba întreaga clasă politică.

Cum adică?

Asta nu-i implicare în viaţa politică a ţării?

Asta-i treaba Binomului SRI-DNA, să schimbe clasa politică apelînd la mijloacele staliniste ale denunţătorului premiat, pentru că scrie ceea ce-i spun procurorii?

În această Operaţiune paranoică,  punerea la îndoială a celor zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu joacă un rol crucial.

Pentru aceasta, Binomul nu se dă în lături de la nimic, nici măcar de la colaborarea pe şest cu Trustul lui Dan Voiculescu.

Circulă pe Internet un banc despre Codruţa Kovesi care se arestează pe ea însăşi pentru favorizarea infractorului.

Bancul porneşte de la o realitate pe care unii o iau în băşcălie, dar pe care eu o iau în serios.

Şi nu oricum în serios, ci cu gravitate.

Regimul Traian Băsescu, pentru că de Regim putem vorbi, oricît s-ar burzului domnul fost preşedinte, dată fiind puterea preşedintelui asupra ţării, a avut timp de zece ani personalităţi cărora le-am putea spune copiii lui Traian Băsescu: Codruţa Kovesi, Emil Boc, Elena Udrea, Florian Coldea, Horia Georgescu, George Maior, Marcel Opriş, Adriana Săftoiu, Daniel Morar.

Sînt personalităţi care au fost descoperite de Traian Băsescu, un bun ghicitor de talente, plasate de Traian Băsescu în funcţii de răspundere şi, evident, care au contribuit, sub comanda lui Traian Băsescu, la marile şi micile schimbări din arhitectura României.

Niciuna dintre aceste personalităţi nu e atît de dependentă în destinul ei spectaculos de Traian Băsescu ca şefa DNA de azi, Codruţa Kovesi.

Pînă în 2 septembrie 2006, Codruţa Kovesi a fost o procuroare mediocră la Parchetul din Sibiu. Nimic din cariera de pînă atunci n-o semnala ca altceva decît o mediocritate. E drept, jucase baschet în facultate, dar nici în această postură nu spărsese plafonul ieşitului din comun. Brusc, în 2 septembrie 2006, Codruţa Kovesi e promovată de Traian Băsescu procuror general, deşi nu fusese nici măcar o clipă în structurile centrale şi, cînd ajungea în Bucureşti, la cumpărături, întreba în dreapta şi-n stînga unde e Piaţa Victoriei.

Ca şi Florian Coldea, ca şi Elena Udrea, ca şi Emil Boc, ca şi Daniel Morar, ca şi George Maior, Codruţa Kovesi îşi datorează cariera, gloria, situaţia materială, chiar şi libertatea, lui Traian Băsescu. În 2009 cînd şi-a încheiat mandatul de trei ani, CSM a respins propunerea de reinvestire ca Procuror general. Cu de la sine putere, Traian Băsescu a reinvestit-o, prin Decretul din 2 octombrie 2009. În octombrie 2012, Codruţei Kovesi i se încheie cele două mandate. Nu mai poate fi procuror general. Traian Băsescu intră în fibrilaţie, pentru a-i
găsi un post de şefă mai departe, distinsa obişnuindu-se să fie şefă tot timpul. La insistenţele lui Traian Băsescu, care-l acceptă pe Tiberiu Niţu, Codruţa Kovesi e numită şefa DNA. Pentru că talibanii din presă îl lustruiau pe Daniel Morar, desemnarea Codruţei Kovesi dă naştere unei campanii de presă virulente împotriva numirii. Traian Băsescu (dezvălui asta în premieră!) a sunat personal pe unii lideri de opinie din presă pentru a-şi justifica decizia şi, într-un fel, pentru a pleda în favoarea Codruţei Kovesi.

Din 16 mai 2013, Codruţa Kovesi e şefă a DNA.

Timp de doi ani, DNA decimează doar PSD şi, la un moment dat, USL. Deşi presa scrie despre afacerile celor din PDL, ba chiar şi ale celor care erau apropiaţi lui Traian Băsescu, DNA nu se sesizează nici măcar cu o citaţie. Dosare precum cel despre Gala Bute sînt uitate prin sertare. Intelectualii lui Traian Băsescu resping dezvăluirile din presă ca fiind îndreptate împotriva unei forţe politice – Traian Băsescu şi PDL – care a dat Justiţiei libertatea de a aresta la nivel înalt. Cum DNA-ul Codruţei Kovesi nu scoate nici măcar un scîncet în această chestiune, opinia publică e convinsă că dezvăluirile sînt calomnioase.

Mult mai important, ca şi Florian Coldea, ca şi Elena Udrea, ca şi Emil Boc, George Maior, Daniel Morar, Codruţa Kovesi e responsabilă de toate cele înfăptuite de regimul Traian Băsescu. Şi de cele bune şi de cele rele. Dacă regimul Traian Băsescu a fost unul mafiot, Codruţa Kovesi a fost unul din capii Mafiei lui Traian Băsescu. Dacă regimul Traian Băsescu a fost un Regim binecuvîntat pentru România, Codruţa Kovesi e una dintre personalităţile căreia trebuie să i ne închinăm.

Vine tulburele an electoral 2014.

Copiii lui Traian Băsescu, ştiind că Tatăl va muri politic, pornesc în căutarea unui nou Tată politic. Elena Udrea, Horia Georgescu, Alina Bica optează pentru Victor Ponta. Florian Coldea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu – şefa ÎCCJ – optează pentru Klaus Iohannis.

Ca urmare a Operaţiunii Miracolul din 16 noiembrie 2015, Klaus Iohannis iese învingător.

Ca şi Florian Coldea, ca şi Elena Udrea, ca şi George Maior, ca şi Horia Georgescu, ca şi Marcel Opriş, Codruţa Kovesi a fost un stîlp al regimului Traian Băsescu.

Dată fiind această realitate istorică indubitabilă, Codruţa Kovesi avea două opţiuni:

1. Considerarea Regimului al cărei stîlp a fost drept unul pozitiv.

2. Considerarea Regimului drept unul negativ.

Codruţa Kovesi a optat pentru cea de-a doua variantă. Drept urmare, Binomul SRI-DNA a declanşat o campanie fără precedent de arestări, deschideri de dosare, dezvăluiri din presa subordonată mai departe, menită a dovedi că Regimul Traian Băsescu a fost un regim mafiot, unul dintre cele mai negre din istoria patriei.

Scot din discuţie că minima conştiinţă, cea care deosebeşte pe om de hienă, o obliga pe Codruţa Kovesi să nu-şi tăvălească Tatăl politic prin noroi.

Voi pune însă altfel problema.

Şi ea trebuie pusă altfel, pentru că Imperatorul a flecărit în campanie despre un alt fel de a face politică. Prin altfel de a face politică se înţelege şi o mai mare atenţie acordată de politică moralei. Desigur, nu sfîrşind prin a fi moralistă, dar măcar încetînd de a fi ticăloasă.

Codruţa Kovesi a fost un stîlp al Regimului Traian Băsescu.

Dacă acest regim se vrea prezentat drept Mafiot, aşa cum se desprinde din valul de dosare îndreptat împotriva celor care au fost stîlpii Regimului trecut, atunci şi Codruţa Kovesi e responsabilă nu numai moral, dar şi penal de corupţia din fostul Regim.

Îngînînd papagaliceşte ce i-au zis să zică Structurile, Klaus Iohannis a declarat că el va reseta sistemul politic românesc. A reseta înseamnă a o lua de la zero. Păi cum s-o iei de la zero tot cu Codruţa Kovesi?

Acelaşi lucru e valabil şi pentru liderii de opinie care au fost baza regimului Traian Băsescu. N-am fost printre aceştia de la început. Abia în vara lui 2009, dibuind că lui Traian Băsescu i se pune de o Coaliţie politico-mediatică ticălaosă, am trecut de partea fostului preşedinte. Fără a fi însă un taliban al acestuia. Au fost multe momente în care, fără a ajunge la ceartă publică, am avut poziţii critice faţă de Traian Băsescu: Afacerea Nana, pricopsirea intelectualilor aserviţi cu posturi bănoase, candidatura Elenei Udrea. Din 2004 şi pînă în 2014, Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul necondiţionat, vecin cu linguşirea, din partea celor pe care i-am poreclit deontologii din presă. Acum, asemenea Codruţei Kovesi, aceştia vor să se extragă din Regimul Băsescu, vor să ne convingă că ei au luptat din interior împotriva Regimului. Ca şi în cazul Codruţei Kovesi, şmecheria asta mi se pare o neruşinare. Eu, de exemplu, continui să cred că Regimul Băsecu n-a fost un regim mafiot sau cel puţin că Traian Băsescu nu e părtaş la Mafia despre care se vorbeşte. De pe aceste poziţii, privesc cu suspiciune Operaţiune mîrşavă prin care alde Codruţa Kovesi, în loc să-şi dea demisia din fruntea DNA (dacă Regimul pe care l-a slujit a fost mafiot), se dă acum drept eroina de la Jii a luptei împotriva corupţiei din regimul Traian Băsescu.

Aşa cum am mai scris, şmecheria cu folosirea compromişilor am mai întîlnit-o în istorie.

Dacă Imperatorul crede că un altfel de politică înseamnă folosirea compromişilor din fostul regim pentru a-şi întemeia noul regim se înşeală.