„În răfuiala politică de tip mafiot în numele luptei împotriva corupţiei, cele două proprietare de cătuşe – Parchetul General şi DNA – joacă rolul asasinilor plătiţi din filmele cu mafioţi. Parchetul General arestează pe duşmanii lui Victor Ponta. DNA îi arestează pe duşmanii lui Klaus Iohannis.
A mai rămas Parchetul Militar.Ar fi culmea să-l văd pe acesta arestîndu-i pe generalii de la SRI, în frunte cu Florian Coldea. Tot în numele luptei împotriva corupţiei!”
Comentariile Redacţiei Corupţia.ro
Maestre nu veti vedea nici o culme, totul este nivelat la poloboc … Kovesi are mare grija „tot in numele luptei impotriva coruptiei” sa protejeze binomul si pe proprietarii „de drept democratic euro-atlantic” al acestuia.
NU SE CONFIRMA !
Udrea il denunta pe Coldea si pe Ghita (si pe Kovesi) tot la DNA, dar denuntul ori nu e complet, ori cind e complet nu se confirma, pentru ca dupa cum zice si Pinalti, Cocos e speriat rau si minte cit mai poate si el … asa ca, dupa cum spune si Ghita, nu se probeaza ce spune Udrea cum ca Coldea i-a dat porunca lui Cocos sa ii dea cinci sute de mii lui Ghita, si Cocos Sr. i-a poruncit lui Cocos Jr. sa duca mita mica, parte din mita mare de la Microsoft lui Ghita la portita.
SE INFIRMA !
Coldea si Maior sunt informati in 2010, de catre Nelu Neacsu despre fraudele si retelele de coruptie pe care Ministrul de Finante Sebastian Vladescu si Sebastian Ghita le opereaza la Bruxelles si in Moldova. SRI primeste in 2012, pe serverul institutiei si prin presa nationala si internationala mesajul astfel piratat de Micul Guccifer. Nelu Neacsu este „obligat” sa dea o desmintire scrisa la Ambasada Romaniei din Bruxelles. Deci nu numai ca nu se confirma, ba chiar se infirma….
SE PROBEAZA ! … si ce daca …
OLAF identifica dupa zece ani ca este mintit si manipulat de DNA, si decide sa finalizeze singur ancheta inceputa in 2005 in „colaborare” cu DNA. OLAF constata inca din 25 August 2014 ca Sebastain Vladescu a creat o companie interpusa ca sa fure fonduri Phare si sa pirateze software impreuna cu Microsoft ca sa il faca cadou (ilegal) la SRI si la MAI. Si ce daca se confirma ca DNA are drept obiectiv sa ii protejeze pe infractori si sa extermine Omnis si sa ne anihileze pe toti cei care criticam organizatia criminala si pe asasinii platiti de catre aceasta.
Blaga nu recunoaste ca lua bani de la Cocos, cum nu recunoaste ca a luat bani de la Omar Hayssam sau/si de la contrabanda din vami cind Vladescu era Ministru de Finante si el era Ministru de Interne, cum nu recunosc ca luau bani de la EADS si de la mai toti cei care incercau sa ajunga la banul public sau/si la cel al UE … in general nimeni nu recunoaste nimic si toti se intreaba de ce se scot dosare dupa ani de zile … contra cost Maestre, contra cost …
DNA, MAI, SRI, Presedintia, Presa, OLAF si multi altii sunt informati despre fraudele comise de Microsoft si de catre asociatii acestora inca din anul 2004 … in 2010 au fost scrise carti pe acest subiect … si ce daca …
Denuntul Elenei Udrea, clasat de DNA; nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate
Denuntul formulat de Elena Udrea a fost clasat, dupa ce in cursul urmaririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, insa din acestea nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate, informeaza joi Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Agerpres.
La data de 30 ianuarie, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de coruptie, ce ar fi fost savarsite de mai multe persoane, cu functii importante in institutii publice ale statului roman, fiind audiata ulterior de catre procurorii DNA pentru a-si sustine acuzatiile formulate anterior.
„In cursul urmaririi penale au fost administrate probele solicitate de catre denuntatoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate. In continuare, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au dispus clasarea cauzei cu privire la savarsirea infractiunilor sesizate prin denunt si disjungerea urmaririi penale si trimiterea dosarului la Sectia de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, din cauza calitatii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate”, se arata in raspunsul DNA la solicitarea Agerpres.
Sursa citata subliniaza ca, in motivarea solutiei, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au aratat ca faptele sesizate nu au corespondent in realitate, acuzatiile formulate sunt generice, iar din denunt nu rezulta indicii rezonabile ca s-ar fi comis vreo infractiune.
„La data de 12 martie, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, dupa valorificarea materialului probator administrat in cauza, au dispus solutia clasarii dosarului. La baza motivarii solutiei, procurorii militari au retinut caracterul general, subiectiv si conjunctural al acuzatiilor formulate de catre denuntatoare cu privire la existenta unor infractiuni ce ar fi fost comise de persoana vizata, dar nesesizate pana la schimbarea situatiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunostinta de la persoane care nu i-au confirmat afirmatiile”, mai spune DNA.
Elena Udrea anunta in 30 ianuarie, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca a depus la DNA un denunt impotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa. Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.
In 12 februarie, intr-un raspuns transmis Mediafax, DNA preciza ca procurorii anticoruptie nu au inceput urmarirea penala in cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, intrucat fostul ministru nu a respectat procedura privind denuntul pe care l-a formulat. Potrivit DNA, Udrea a fost chemata de procurori in 5 si 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denuntul pe care doreste sa il faca, insa fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului nu s-a prezentat.
Ulterior, in 18 februarie, Elena Udrea s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie pentru completarea denuntului sau fata de seful interimar al SRI Florian Coldea.
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-14-martie-2015/
Gîndul de sîmbătă, 14 martie 2015
Cum i-a dat Codruţa Kovesi- Lulutza lui Klaus Iohannis-Imperatorul una cu poşeta peste gură!
Spre deosebire de Dan Tapalagă, Ioana Ene Dogiou, Dan Turturică, Sorina Matei, care au marea şansă de a vorbi numai cu incoruptibilii generali de la SRI, cei care mănîncă doar coajă de copac şi care se biciuie cînd le vine de o muiere, atît de sfinţi sunt, noi, ziariştii ăştialalţi vorbim cu corupţi precum Marian Vanghelie, Elena Udrea, Alina Bica. Nenorocirea e că nu ştim că respectivii vor fi mai devreme sau mai tîrziu arestaţi pentru corupţie, deoarece, spre deosebire de Dan Tapalagă, Sorina Matei, Ioana Ene Dogiou, Dan Turturică, noi nu suntem ţinuţi la curent cu planurile de viitor ale binomului SRI-DNA. De aceea, vorbim cu politicieni, cu oameni de afaceri, cu miniştri, cu premieri, cu preşedinţi, cu şefa DIICOT, fără să ne treacă o clipă prin cap că respectivii sunt deja planificaţi, acolo în cerurile Binomului SRI-DNA, să fie arestaţi mai devreme sau mai tîrziu. Din această cauză, spre deosebire de Sorina Matei, Dan Tapalagă, Dan Turturică, Ioana Ene Dogiou, riscăm ca numele nostru să fie pomenit de cei pe care binomul SRI-DNA i-a programat să fie daţi în gît pentru corupţie.
Marian Vanghelie a fost lider PSD, primar de sector, candidat la primărie, fondator de nou partid.
În această calitate, mulţi jurnalişti au stat de vorbă cu Marian Vanghelie. Printre aceştia s-a numărat şi Rareş Bogdan. Spre deosebire de fericiţii colegi de breaslă care au onoarea de a fi pomeniţi doar de incoruptibilii de la SRI, cei care nu vor ajunge niciodată în cătuşe deoarece Parchetul Militar e pe cale să se desfiinţeze, Rareş Bogdan a fost pomenit de Marian Vanghelie într-o convorbire interceptată de procurori:
„Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis, intelegi? Ca eu am o… Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.”
De mai multe ori, la dialogurile tv cu confraţi mai tineri – inclusiv cu Rareş Bogdan – am dat curs indignării provocate de abuzul DNA de a da lăsa în stenograme scurse în presă dinadins nume de persoane care n-au nici o legătură cu Dosarul.
Am mai scris şi am mai spus că am dat-o în judecată pe Codruţa Kovesi, alintată
Lulutza, şi pe un procuror DNA ajuns judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub mărita domnie a lui Traian Băsescu (v-aţi prins de una dintre şmecheriile prin care România a ajuns o Republică a Procurorilor, cu un preşedinte-tablou, Klaus Iohannis, şi un preşedinte real, şefa DNA), pentru abuzul reprezentat de trecerea numelui meu într-un Rechizitoriu, deşi n-aveam nici o calitate – nici cea de învinuit, nici cea de martor, nici cea de denunţător – numai aşa, pentru a mă compromite, e drept, alături de alte nume din presă şi din cultură.
Porcăria s-a repetat ca trasă la indigou vineri, 13 martie 2015.
Nici Rareş Bogdan, nici Klaus Iohannis nu sunt implicaţi în Afacerea de Corupţie de care e învinuit Marian Vanghelie.
Nu e implicat nici B1 Tv, şi el terfelit de subordonaţii Lulutzei.
Din banii obţinuţi – pe căi ilicite, zic procurorii – Marian Vanghelie şi-a cumpărat publicitate la postul B1 Tv. Postul de televiziune n-are nici o legătură cu afacerea de corupţie de care e acuzat Marian Vanghelie. Cu toate acestea, ca şi-n cazul meu, procurorii au trecut în Rechizitoriu că Marian Vanghelie a cumpărat publicitate la B1 Tv. Banii cu care Marian Vanghelie a cumpărat publicitate erau banii lui. Că-i obţinuse pe căi ilicite e o altă poveste. La fel de bine, cu banii respectivi, banii lui, putea să-şi închirieze un loc la balcon ca s-o vadă pe Codruţa Kovesi trecînd spre DNA în automobil ca odinioară contesele în caleaşcă. Din acest punct de vedere, referirea la B1 Tv n-avea ce căuta în Rechizitoriu.
Ajuns la Găgeşti, pus la curent de chiar Rareş Bogdan pe drum despre prezenţa numelui său într-o stenogramă a unei convorbiri a lui Marian Vanghelie cu o altă persoană, convorbire interceptată de procurori, m-am grăbit să urmăresc emisiunea Prime time news, în cadrul căreia Rareş Bogdan a ieşit ca să dea o replică porcăriei iscălite de DNA.
Spre stupoarea mea, Rareş Bogdan a fost de o umilinţă dostoievschiană cu derbedeul de procuror care a comis abuzul împotriva sa şi cu Lulutza Kovesi, care l-a patronat.
Atît de preocupat a fost Rareş Bogdan de a-i trimite bezele procurorului că a uitat un fapt important:
La şedinţa CSM la care a participat pentru prima oară ca preşedinte, Klaus Iohannis a criticat practica DNA de a da publicităţii stenograme din dosare în care apar nume fără nici o legătură cu Afacerea de corupţie.
La şedinţa DNA, Codruţa Kovesi s-a grăbit să-i dea o replică insolentă.
Acum, prin prezenţa numelui lui Klaus Iohannis într-o un Dosar de corupţie cu care n-are nici o legătură, dar în care o stenogramă îl invocă într-un context compromiţător, Codruţa Kovesi i-a dat una lui Klaus Iohannis cu poşeta peste gură.
Ion Cristoiu anunta un tsunami de presa: Dosar de 1600 de pagini la DNA despre vedete tv, directori de ziare, lideri de opinie
Analistul Ion Cristoiu arunca pe piata media o veritabila bomba. El publica pe blogul personal o informaţie care, în cazul în care se va adeveri, va produce un adevărat tsunami în presa din România. Potrivit ziaristului, la DNA ar exista un megadosar, de 1600 de pagini, în care ar fi consemnat fapte de corupţie presus comise de instituţii de media din România.
De exemplu, informaţiile scurse în presă despre Realitatea TV şi cum unul din administratorii acestui post de televiziune ar fi suspectat că ar fi oferit o presupusă mită unui judecător care a admins planul de reorganizare al acestei instituţii media, ar fi un soi de semnal de alarmă dat de DNA, consideră ziaristul. În presupusul dosar de la DNA, de care vorbeşte Ion Cristoiu, ar fi menţionate „nume de posturi tv, de directori de ziare, de lideri de opinie, de vedete.”, toate strânse în 30 de bibliorafturi şi 1600 de pagini.
„La vîrsta mea şi ca om care l-am văzut pe Ceauşescu ieşind din TAB, n-ar mai trebui să mă mire nimic. Şi, totuşi, în aceste zile m-a mirat ceva. După anunţul privind redeschiderea Dosarului Mineriadei, am discutat, la emisiunea lui Robert Turcescu de la Naşul Tv, luni seara, documentul descoperit de Nicoleta Savin, care dezvăluia că Ion Iliescu a fost scos de sub urmărire penală, prin Rezoluţia semnată de Codruţa Kovesi la 7 decembrie 2007 (pe vremea Guvernării PNL-PSD!), în Dosarul Mineriadei. Procuror general la vremea respectivă, Codruţa Kovesi a dat curs unei plîngeri formulate de Ion Iliescu împotriva deciziei de începere a urmăriri penale formulate de procurorul de caz Dan Voinea, infirmînd cu de la sine putere soluţia de începere a urmării penale.
După emisiune, am postat pe cristoiublog.ro fragmente din document sub titlul Ion Iliescu a fost salvat de la urmărirea penală de chiar Codruţa Kovesi! Eram convins că documentul va face presa să explodeze: Toată ziua, televiziunile de ştiri, site-urile de ştiri şi site-urile de ziare denunţaseră ceea ce ele au numit Tărăgănarea infinită a rezolvării Dosarului. Pentru că multe instituţii de presă sunt anti-Iliescu, au fost scoase din arhivă fotografii şi mărturii despre Mineriadă. Aşadar, toată presa s-a preocupat de redeschiderea Dosarului ca de principala ştire a momentului. Nu era normal ca presa să publice şi să dezbată ştirea despre Documentul care o implica pe Codruţa Kovesi drept una dintre cele responsabile de salvarea lui Ion Iliescu de la o judecată necesară?
Indiferent de preocupare, dezvăluirea cu documentul era o ştire de senzaţie. Peste ea nu se putea trece decît dacă erai idiot sau interesat. Cu toate acestea, practic presa, mai ales presa de Dreapta, deşi anti-PSD şi anti-Iliescu, nici măcar n-a consemnat ştirea despre Document. Cum mi-am exprimat mirarea şi altora, cu care mă mai conversez, să nu vorbesc de unul singur, ca nebunii, cineva mi-a dat o informaţie: Cică la DNA Dosarul Presa are deja 1600 de pagini strînse în 30 de bibliorafturi despre Corupţia din presă. Paginile s-au strîns de a lungul vremii din denunţurile celor care au fost convocaţi la DNA (oameni de afaceri, politicieni), din interceptări, multe din cerinţa clar exprimată de procuror ca anchetatul să spună ce ştie şi despre ziarişti.
Sunt acolo nume de posturi tv, de directori de ziare, de lideri de opinie, de vedete. Din cînd în cînd, cum s-a văzut recent în cazul Realităţii Tv, se dau drumul în presă unor scurgeri în presă, cu misiunea clară de arătatul mîţei. Aha! am zis eu drept replică. Ştii însă de ce s-a grăbit Codruţa Kovesi să-l scoată pe Ion Iliescu de sub urmărire penală? l-am întrebat, la schimb, pe aducătorul informaţiei cu Dosarul Presa de la DNA. În 2007, la guvernare se afla PNL-PSD. Ion Iliescu era idolul PSD. Iar Codruţa Kovesi era sub protecţia SPP. Aha! am înţeles – a răspuns, la rîndu-i, interlocutorul.”, precizează Ion Cristoiu pe blogul personal.