KoCo v-ati compromis destul reciproc, poate va arestati sau macar va demiteti tot reciproc, ca noi asa mai prosti’ vostri, suntem oricum mai multi … si nu ne puteti compromite, aresta sau demite chiar pe toti …

kovesi-moraru-vartic-coldea-arto-cori--vlade-hotaran-melinda-vassFolosirea de către fiecare nou regim a procurorilor compromişi (Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob, Doru Tulus, Claudiu Dumitrescu, etc.)

“Aş fi înţeles reînvierea Dosarului Gala Bute dacă în fruntea DNA venea altcineva. Acest altcineva fie purcedea la o revedere a Dosarelor în amorţire sub Preşedinţia lui Traian Băsescu, fie reamintea procurorilor că apropiaţii fostului preşedinte nu sunt mai presus de lege. După instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni DNA a continuat să fie condusă de Codruţa Kovesi. Adică exact de cea sub şefia căreia Dosarul Gala Bute a fost înmormîntat de viu.” Ion Cristoiu Gîndul de luni, 9 martie 2015

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Maestre nu e nimic de inteles … binomul KoCo lucreaza la parametri maximi … sunt zeci de dosare ingropate de KoCo … asta cu Bute e doar mai vizibil acum, dar e si cel cu Microsoft si RSC si Asesoft si Micul Guccifer … pe care tot KoCo le-a ingropat de mai multe ori si acum se mira ca le explodeaza in fata si noua in buzunare … KoCo e mult mai prolifica decit dosarul Gala Bute … Vanuatu, Lichtenstein, etc.


Aşa cum am mai scris, stupefiant în cazul Elenei Udrea rămîne reînvierea Dosarului numit Gala Bute la de la petrecerea evenimentului şi după ce, deşi era o anchetă la DNA, Elena Udrea n-a fost chemată nici măcar pentru a fi întrebată ce parfum foloseşte de înnebuneşte bărbaţii din imediata apropiere. Brusc, după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, procurorii DNA au  descoperit că vinovata principală era Elena Udrea; şi nu numai c-au chemat-o la DNA, dar au şi arestat-o preventiv.

Aş fi înţeles reînvierea Dosarului Gala Bute dacă în fruntea DNA venea altcineva. Acest altcineva fie purcedea la o revedere a Dosarelor în amorţire sub Preşedinţia lui Traian Băsescu, fie reamintea procurorilor că apropiaţii fostului preşedinte nu sunt mai presus de lege. După instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni DNA a continuat să fie condusă de Codruţa Kovesi. Adică exact de cea sub şefia căreia Dosarul Gala Bute a fost înmormîntat de viu.

Păi, cum vine asta? Parcă era vorba că DNA acţionează independent de cine e Stăpîn la Cotroceni, procurorii avînd urechile astupate cu dopuri ca să n-audă sunînd telefonul de Sus! Cum îmi explic eu reînvierea peste noapte a Dosarului Gala Bute?
Prin ceea ce numeam, într-un eseu tipărit în volumul De la o lovitură de stat la alta, apărut în 2006 la editura Historia, Folosirea compromişilor de către fiecare nou regim pentru a da în regimul anterior.