Un infractor, o infractoare, niste infractori niste infractoare … procurori si procuroare …

kovesi-coldea-nitu-guccifer-pop-bulgaru-paun-tulusCum plăteşte Traian Băsescu numirea în 2013 a unui infractor în funcţia de procuror general al Republicii

13 aprilie 2014. Pe fondul eternei bătălii politice dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta Senatul României înfiinţase o Comisie de anchetă privind terenurile de la Nana, achiziţionate de preşedinte.

Comisia n-ajunge la nici un rezultat.

Nici n-avea cum, dacă ne gîndim că înfiinţarea ei nu urmărise descoperirea Adevărului, ci o manevră electorală a PSD condus de Victor Ponta.

Gabriela Firea, o politiciană ambiţioasă, ca toate nou intratele în politică, se afirmă ca purtătoare de cuvînt a Comisiei prin declaraţiile sale agresive la adresa lui Traian Băsescu.

În stilul care-l caracterizează, Traian Băsescu nu scapă prilejul de a-i da o replică tare politicianei Gabriela Firea:

Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.

Traian Băsescu avusese replici mult mai aspre decît aceasta. Nimeni nu se gîndise să-i facă plîngere penală, socotind că ar pierde timp şi bani înscriind un moment tipic confruntărilor politice de pe meleagurile noastre turcite într-un demers juridic.

Victor Ponta vede însă în Declaraţia lui Traian Băsescu un ce profit electoral.

Gabriela Firea, senatoare, mamă, soţie şi femeie slabă de inimă, avusese coşmaruri la gîndul că într-o zi n-avea să-şi mai găsească soţul acasă ca urmare a Declaraţiei lui Traian Băsescu. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grăbeşte să exploateze momentul:

Traian Băsescu  o şantajase pe senatoarea Gabriela Firea prin această ameninţare, pentru ca senatoarea să nu mai fie atît de harnică în anchetarea tranzacţiei Nana. Pentru ca tărăboiul electoral să fie şi mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunţ de şantaj împotriva lui Traian Băsescu. La vremea respectivă, refuzînd să intre într-o comedie electorală de doi bani, Crin Antonescu şi Kelemen Hunor n-au semnat petiţia.

Politiceşte gestul Gabrielei Firea şi manevra  PSD aveau valoare.

Din punct de vedere juridic, erau nule.

Ca procuror trebuia să fii sau tîmpit sau sluga lui Tiberiu Niţu ca să vîri Justiţia în rahatul acesta electoral.

Pe scurt, nu încăpea îndoială că asistam la una dintre scenetele politicianiste din România postdecembristă. După decembrie 1989 astfel de momente caţavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat în seamă, dîndu-şi seama că sunt simple hîrjoneli între politicieni. Nici măcar cei care le-au pus la cale n-au crezut în seriozitatea lor.

Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a dat curs plîngerii şi a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu.

Despre Tiberiu Niţu am mai scris.

Chiar cînd, urmare a unei negustorii între Traian Băsescu şi Victor Ponta, acest valet confuz al lui Victor Ponta  a fost numit procuror general, am arătat că el trebuia  dat afară din Parchet, nu promovat, deoarece iscodirea trecutului său provocată de discuţiile despre numire scoseseră la iveală o infracţiune: Fals în acte publice pentru obţinerea de foloase necuvenite. Mai precis,  pe  cînd se ocupa ca procuror de Dosarele Revoluţiei, Tiberiu Niţu a făcut rost de un certificat de Revoluţionar şi prin asta de un teren de opt hectare intravilan în judeţul Prahova,  iscălind o Declaraţie în care scria negru pe alb că e un Erou al Revoluţiei,  deoarece în  noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989,  soldat în termen, a tras în teroriţştii care atacau TVR. În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 în România n-a fost picior de terorist, dat fiind că Nicolae Ceauşescu a fugit abia a doua zi, 22 decembrie 1989. Pe baza acestui fals grosolan în acte, Tiberiu Niţu, profitînd de funcţia de procuror responsabil cu Dosarele Revoluţiei a obţinut un teren de 8 hectare şi alte avantaje.Ca să nu mai spunem că soldat în termen fiind n-avea cum să obţină certificat de Erou din simplu fapt c-a tras cu arma, ceea ce fac toţi soldaţii în termen.

Nu ştia Traian Băsescu în aprilie 2013 de escrocheria lui Tiberiu Niţu?

Fireşte că ştia.

Numai că în loc să-l respingă sau măcar să-l someze public să renunţe la certificatul de Revoluţionar, obţinut printr-un fals în acte publice, s-a grăbit să-l accepte pe omul lui Victor Ponta de dragul acceptării de către Victor Ponta a Codruţei Kovesi.

Ce-i face acum Codruţa Kovesi, roasă de cancerul ranchiunei pentru anii în care se dădea huţa în faţa lui Traian Băsescu, n-are rost să mai spun.

Ce-i face infractorul Tiberiu Niţu merită spus.

E vorba de un abuz de putere, pentru că Justiţia română e tîrîtă de păr într-o bătălie strict electorală.

Acest abuz n-ar fi avut loc dacă Traian Băsescu n-ar fi acceptat, în cadrul unei negustorii mizere, numirea unui infractor pe postul de procuror general.

NB Într-un interviu acordat în 2010 ziarului Adevărul, Tiberiu Niţu istoriseşte cum a obţinut certificatul de Revoluţionar şi avantajele aferente, pe cînd era ditamai procurorul:

În 1995 veneam de la Ploieşti la Bucureşti pentru un examen. Şi în tren mă întâlnesc cu un coleg de-al meu din Armată. Şi vine „naşu“ să ne ceară biletele la control. Eu scot biletul şi el scoate nişte cupoane din alea. Zice „Tu n-ai? Nu eşti revoluţionar?“. „Nu“. Zice „Eu sunt, ne-am luat toţi certificate“. M-a învăţat să mă duc la Asociaţia Club 22, am fost la ăia acolo şi mi-am făcut dosar. Mi-a ieşit certificatul în 1996, în noiembrie. Am declaraţii în dosar de la comandanţii mei, am fotografii. Păi, am o fotografie făcută de o franţuzoaică venită cu ajutoare în care aia mă pupă pe mine peste gardul Televiziunii. Dacă mâine se dă lege că se abrogă legea revoluţionarilor, sunt primul care îmi depun certificatul. Dar atât timp cât eu ştiu oameni care n-au călcat pe la Revoluţie şi au certificat, eu de ce să-l dau?

Nu l-a dat nici pînă azi, cînd e procuror general al Republicii.

Chiar de ce să-l dai Tiberiu Niţu? De ce să nu fii şi tu şmecher?

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

De ce nu are rost sa mai spuneti Maestre despre Kovesi si despre mecanismul ilegal si infractional de “pastorit” justitia …pe care nu Basescu si Ponta a facut-o cum e, ci binomul in persoana lui Kovesi (care l-a facut chiar si Adjunct pe maimutoiul de Nitu) si Coldea care a adus-o pe Kovesi tocmai de la Bruxelles unde Kovesi cistiga vreo 10 salarii de Procuror Sef DNA … dar a venit sa aresteze pe gratis pe cine vrea ea, nu si pe cine trebuie.

Si ca tot veni vorba ati mai auzit ceva de Scandalul Microsoft – Siemens – EADS care tot sta sa izbucneasca in fiecare zi incepind din Iulie 2014, sau o sa izbucneasca in fiecare an incepind de anul acesta … pe masura ce KoCo gasesc algoritmul perfect astfel incit Vasile Blaga, Sebastian Vladescu, Calin Popescu Tariceanu, Adrian Nastase, George Maior, Dan Nica, Silviu Hotaran, Florian Coldea, Ovidiu Artopolescu, Corina Artopolescu, si alte vreo suta de “personalitati” vor fi exonerate … ca de’ asa stie Kovesi sa faca justitie, ca a avut de unde sa invete …

Incepind din anul 2012, DNA a fost somata sa dea curs solicitarilor formale si judiciare ale Siemens referitor la acte de frauda si coruptie fara precedent in lumea civilizata ((din care chipurile facem si noi (ei) parte)) comise in Romania de Microsoft in complicitate cu Siemens si altii …

…. astfel incit astazi la “Beciul Domnesc” stau doar niste “intermediari” care mai mult au plimbat banii decit au beneficiat de ei … de beneficiat au beneficiat Coldea, Ghita, Maior, Kovesi, Blaga, Nica, Nastase, Hotaran, Artopolescu, Vladescu, Tariceanu, si multi alti “initiati” acoperiti, adulati, protejati si foarte chivernisiti si Kovesiti …

Nita nu e un “valet” asa cum il numiti, e un faimos ploiestean un fel de frate cu alti faimosi ploiesteni care de dragul unor tichete de mers gratis (nici macar o shpaga mica – simbolica la nasu’) cu trenul, sunt gata sa se pupe cu frantuzoaice exaltate peste gardul televiziunii si sa impuste la liber niste oameni vinovati doar de faptul ca isi iau bilet la tren pe ruta Ploiesti – Bucale.

…. vom reveni