Kovesi Coldea : “A aflat Ion Iliescu că americanii înşişi sunt pe cale să ne dea în gît?” adica sa va dea unde va este locul ? vedeti ca si Evropa va vrea tot acolo !

kovesi-coldea-lopatan-hotaran-arto-moraru“Cine l-a decis pe Ion Iliescu să recunoască, în fine, existenţa închisorilor CIA?

A aflat Ion Iliescu că americanii înşişi sunt pe cale să ne dea în gît? Să nu uităm că Raportul secretizat aduce dovezi zdrobitoare că România a găzduit închisori CIA.

Ce credeţi că se va întîmpla după această recunoaştere? Lucrurile se vor opri aici sau şi alţi oficiali români se vor grăbi să recunoască?” Ion Cristoiu

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Iliescu a fost determinat de catre “Rezoluţia Parlamentului European din 11 februarie 2015 referitoare la raportul Senatului SUA privind utilizarea torturii de către CIA” (2014/2997(RSP)) care prevede expres tragerea penala la raspundere a tuturor celor implicati, el fiind initiatorul :

1.  salută decizia Comisiei Speciale pentru Informaţii a Senatului SUA de a publica rezumatul raportului său privind programul de detenţie şi de interogare al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA); încurajează publicarea raportului complet, fără modificări excesive şi inutile;

2.  condamnă profund practicile de interogare înfiorătoare care au caracterizat aceste operaţiuni ilegale de combatere a terorismului; subliniază concluzia fundamentală a Senatului SUA potrivit căreia metodele violente aplicate de CIA nu au condus la obţinerea unor informaţii care să împiedice alte atacuri teroriste; condamnă din nou cu fermitate actele de tortură;

3.  consideră că climatul de impunitate de care beneficiază programul CIA a permis continuarea încălcărilor drepturilor fundamentale, după cum au dovedit programele de spionaj în masă întreprinse de Agenţia Naţională de Securitate a Statelor Unite şi serviciile secrete din diverse state membre;

4.  invită SUA să ancheteze şi să urmărească penal multiplele încălcări ale drepturilor omului din cadrul programului CIA de predare şi de detenţie secretă şi să coopereze în ceea ce priveşte toate cererile din partea statelor membre ale UE referitoare la informare, extrădare sau căile de atac eficiente pentru victimele programului CIA;

5.  reiterează solicitările adresate statelor membre de a investiga acuzaţiile potrivit cărora, pe teritoriul lor, au existat închisori secrete în care erau deţinute persoane în cadrul programului CIA, precum şi să îi urmărească penal pe cei implicaţi în aceste operaţiuni, ţinând seama de toate dovezile noi care au fost dezvăluite;

6.  invită statele membre să investigheze pe deplin acuzaţiile recente potrivit cărora pe teritoriul lor au fost comise acte de predare, de detenţie şi de tortură şi să îi urmărească penal pe cei responsabili;

7.  îşi exprimă preocuparea privind obstacolele întâmpinate de anchetele parlamentare şi judiciare naţionale referitoare la implicarea anumitor state membre în programul CIA, abuzul privind secretul de stat şi clasificarea nejustificată a documentelor care au condus la încetarea urmăririi penale şi la acordarea impunităţii de facto autorilor încălcărilor drepturilor omului;

In aceste conditii Maestre noi credem ca toti cei implicati vor nega vehement orice amestec sau/si cunostinta pina cind vor fi dovediti de documentele astfel declasificate de catre SUA, la care se lucreaza in prezent.

Unul dintre cei mai infocati sustinatori ai programului de luat mita pentru chirie si servicii pentru torturat infiorator si degeaba este Florian Coldea, care intr-o tara normala ar fi demult demis si urmarit penal pentru prejudiciile aduse impreuna cu cei cu care a colaborat in deplina impunitate respectiv Microsoft + RSC + Medist + Asesoft + Teamnet si multi altii.

Incalcarea flagranta a drepturilor omului, si abuzurile comise impotriva cetatenilor acestei tari sunt doar parte din normalitatea de jefuitori, teroristi si tortionari ai cuplului Kovesi Coldea.

Se invoca securitate nationala pentru a fi proferate amenintari directe celor care critica un sistem mult mai ticalosit, ilegitim si criminal decit a primit Nastase mostenire de la Ceausescu, astfel operat cu profesionalism si perseverenta terorista si tortionara de Kovesi si Coldea.

… vom reveni

Cine l-a decis pe Ion Iliescu să recunoască, în fine, existenţa închisorilor CIA în România?

Gîndul de vineri, 24 aprilie 2015

Cu excepţia Evenimentului zilei, instituţiile noastre de presă au trecut cu vederea evenimentul deosebit pe care-l reprezintă recunoaşterea de către Ion Iliescu a adevărului că pe teritoriul României au existat închisori CIA, aprobate de la înaltul nivel al Preşedinţiei.

Ion Iliescu a făcut declaraţia nu într-un ziar românesc, condamnat, ca ziar băştinaş, să nu treacă ştirea dincolo de hotarele ţării, ci în Der Spiegel, publicaţie nemţească, de rezonanţă internaţională.

Pentru a înţelege importanţa ieşită din comun a spuselor lui Ion Iliescu voi reproduce mai jos textul postat de mine pe cristoiublog.ro, joi, 11 decembrie 2014:

Cît timp va mai putea nega România implicarea în Scandalul închisorilor CIA?

Dat publicităţii marţi, 9 decembrie 2014, în Statele Unite, Executive Summary, rezumatul de 525 de pagini ale Raportului de 6.700 de  pagini, intitulat Committeee Study of the Central Intelligence Agency’s Detention and Interogation Program,  realizat de Senate Committee on Intelligence (Comisia de control parlamentar a Serviciilor secrete americane, înfiinţată în 1975, după constatarea că Agenţia Centrală de Investigaţii (CIA) o luase razna, riscînd să se transforme în Poliţie Politică), la capătul unei investigaţii de trei ani – între 2009 şi 2012 – în care s-au cercetat, printre altele, 6,2 milioane de pagini de documente şi fotografii, acuză Programul ilegal al CIA din anii 2002 – 2009 de a fi folosit ţări aliate Americii drept închisori negre, în care ofiţeri ai Agenţiei au practicat tortura în deplină libertate, dat fiind că pe teritoriul ţărilor respective puteau practica tortura fără probleme (Legea americană interzice folosirea torturii pe teritoriul american).

Ca urmare a negocierilor dintre Senat şi Casa Albă, numele ţărilor care au servit drept închisori CIA au fost scoase din Rezumatul dat publicităţii. Ele există în Raportul, încă secretizat, de 6.700 de pagini. Printre ele se numără şi România. Ba chiar potrivit unor scurgeri în presa americană, despre România sunt pagini straşnice (ţara noastră a fost zeloasă, ca de obicei, cînd vine vorba de Stăpîn) de amănunte, inclusiv cele privind mituirea unor demnitari.

Cunoscînd istoria unor astfel de documente, mai mult ca sigur, presa americană va da şi fragmente din Raportul desecretizat. Dar nu numai atît, în virtutea Freedom of Information Act (FOIA) şi Mandatory Declassification Review, măsurile legale de obţinere a unui act secret spre desecretizare, mai mult ca sigur, partea cu ţările aliate va ajunge sub privirile opiniei publice.

Dar nu numai atît.

Organisme precum  Amnesty International, Consiliul Europei, Parlamentul European, care au anchetat închisorile CIA – şi pe drept cuvînt, deoarece folosirea torturii e interzisă pe plan internaţional – se vor grăbi să ceară Raportul secretizat pentru a trage la răspundere ţările care au găzduit închisori CIA.

Bănuind că aşa se va întîmpla, Polonia şi Lituania s-au grăbit să recunoască faptul c-au avut închisori CIA pe teritoriul naţional.

România, prin vocea fostului preşedinte Ion Iliescu, sub mandatul căruia s-au instalat la noi centre de tortură CIA, neagă deocamdată cele spuse în Raportul Senatului.

Cît o va mai putea ţine aşa, în condiţiile în care în Raportul unei Comisii senatoriale, România e trecută printre cele mai harnice la încălcarea Legilor internaţionale?”

Au trecut de atunci, de cînd am pus această întrebare stîrnit de publicarea Raportului redactat de Comisia senatorială, patru luni.

Ion Iliescu a negat tot timpul că România a găzduit închisori CIA. A negat, iată, şi cînd ele au fost confirmate de o Comisie senatorială americană.

Acum recunoaşte şi încă în paginile unei publicaţii de răspîndire internaţională.

La noi mulţi comentatori s-au grăbit să susţină că prin această declaraţie, Ion Iliescu face jocul ruşilor.

Dacă ar fi aşa, ar însemna că şi Senate Committee on Intelligence din America a făcut jocul ruşilor.

Dar indiferent al cui joc face Ion Iliescu, e limpede că schimbarea sa uriaşă după patru luni n-a fost determinată de Moscova.

Cine l-a decis pe Ion Iliescu să recunoască, în fine, existenţa închisorilor CIA?

A aflat Ion Iliescu că americanii înşişi sunt pe cale să ne dea în gît?

Să nu uităm că Raportul secretizat aduce dovezi zdrobitoare că România a găzduit închisori CIA.

Ce credeţi că se va întîmpla după această recunoaştere? Lucrurile se vor opri aici sau şi alţi oficiali români se vor grăbi să recunoască?