Scrisoare Deschisă în Atenţia Domnului Preşedinte Klaus Iohannis
Doctrina “Kovesi Coldea Blaga Maior” : Închisori secrete, tortură şi mită Microsoft ! Conform Kovesi Microsoft nu are nici un amestec altul decît să o ajute … la fel cum îi ajută pe Coldea, Blaga şi Maior, şi reciproc.

iliescu-timofte-basescu-coldea-kovesi-blaga-gates-tari-vintuDomnului Președinte Klaus Iohannis,

Avind in vedere competentele pe care le aveti in conformitate cu Constitutia, va solicitam sa luati la cunostinta urmatoarele fapte deosebit de grave care au adus si vor aduce prejudicii deosebit de importante, atit securitatii nationale, cit si relatiilor internationale.

Credibilitatea “asa zisului razboi impotriva terorii”, a luptei impotriva crimelor cibernetice si a confruntarii informationale impotriva propagandei si manipularii sunt in prezent compromise de catre cei care au inca datoria sa colaboreze in conditiile legii in plan intern si international pentru apararea tarii.

George Maior, Vasile Blaga, Florian Coldea, Laura Kovesi si altii continua sa nege probe evidente referitor la mita primita de inalti politicieni, atit de la CIA, cit si de la partenerul acestora Microsoft, in vederea folosirii pretextului oferit de tragedia atacurilor teroriste asupra SUA din 11 Septemberie 2001, pentru a comite mai multe ilegalitati deosebit de grave cu sprijinul, complicitatea si protectia autoritatilor nationale.

http://www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/globalizing-torture-20120205.pdf

Polonia a refuzat solicitarea initiala a CIA de a gazdui inchisori secrete pe teritoriul sau, dar in urma mituirii unor inalti demnitari ($15 milioane ) a acceptat, in 2002, operarea in cel mai strict secret a unor astfel de centre, astfel plasate in inchisori militare, cu conditia ca CIA sa semneze un protocol care stabilea ca vor fi respectate Constitutia si legile Poloniei si cele internationale, referitor la calitatea de prizonieri de razboi sub care acestia erau primiti in Polonia. CIA a refuzat sa semneze acordul.

Avind in vedere suspiciunile autoritatilor poloneze referitor la legalitatea activitatilor desfasurate de CIA, acestea au decis sa solicite suspendarea utilizarii facilitatilor, dupa ce Presedintele Poloniei a avut o discutie in contradictoriu cu George Bush in anul 2003.

O parte din prizonieri au fost transferati in 2003 din Polonia in Romania, a caror inalti demnitari, la rindul lor, au fost mituiti de CIA, pentru a “inchiria” facilitati si servicii pina la sfirsitul anului 2006.

Atit in Polonia, cit si in Romania, despre intelegerea secreta cu CIA au avut cunostinta Presedintii, Prim-Ministrii si sefii serviciilor secrete. Presedintii recunosc participarea in programul secret de “convingere”, dar toti neaga ca au avut cunostinta sau/si participat in programele de tortura astfel operate de CIA.

Polonia s-a simtit tradata de George Bush Jr. cind acesta a recunoscut existenta programului secret de “interogare avansata” in 2006, si ulterior a recunoscut participarea sa in aceste operatiuni ilegale. Autoritatile poloneze au acuzat SUA ca nu poate pastra un secret si ca nu le-au anuntat in timp util despre actul unilateral de “tradare”.

Polonia a fost gasita vinovata de CEDO in sase capete de acuzare si a fost sanctionata sa plateasca $ 262.000 detinutilor torturati de CIA.

Conducerea politica a Poloniei considera ca inalti demnitari corupti au tradat Constitutia, valorile si principiile Poloniei, pentru bani. Cele 15 milioane de dolari au fost platite in numerar depozitat in doua cutii de carton.

http://www.economist.com/news/europe/21645097-cia-tortured-suspected-terrorists-polish-soil-european-court-human-rights-making

In urma experientei din Polonia, CIA a schimbat modul de operare si a evitat sa mai foloseasca facilitati cu destinatie specifica, respectiv inchisori militare pentru prizonieri de razboi, care ar fi presupus obligatia de a semna intelegeri formale referitor la respectarea legii, si au renovat si dotat propriile facilitati constind in sase unitati, special echipate pentru tehnici de interogare avansate.

Astfel a fost constituita in Romania premiza de “negare credibila” a unei realitati evidente de catre cei implicati. Negarea de catre acestia a unor fapte dovedite nu numai ca nu este credibila, este incriminatorie si agravanta pentru prejudiciile deja comise.

George Maior este cel care a condus in fapt “investigatiile” pe care Norica Nicolai le-a facut ,ajungind la concluzia ca informatiile referitoare la inchisorile secrete si zborurile clandestine sunt doar neadevaruri proferate la adresa Romaniei, in vederea denigrarii tarii. In present, George Maior sustine ca rapoartele, analizele, informatiile si deciziile CEDO sunt in fapt manipulari informationale complexe proferate de Rusia, in vederea scindarii coeziunii de nezdruncinat dintre SRI si CIA, dintre Romania si SUA.

Vasile Blaga a asigurat in repetate rinduri autoritatile UE ca in Romania nu au existat zboruri CIA si ca detinuti de provenienta incerta si statut nedefinit nu au tranzitat sau/si patruns pe teritoriul Romaniei, in perioada in care acesta era Ministru de Interne.

Florian Coldea, care a condus SRI in cea mai prolifica perioada a activitatilor ilegale CIA si a mitei Microsoft, in numele luptei impotriva terorismului, a pirateriei si crimei cibernetice, nu spune nimic, el asteapta sa se pronunte justitia pe care o controleaza.

Laura Codruta Kovesi confirma ca „Cercetările continuă în dosarul constituit ca urmare a plângerii formulate de numitul Abd al-Rahim Hussayn Muhammad al-Nashiri cauză aflată în faza actelor premergătoare. Alte informaţii nu pot fi furnizate la acest moment, întrucât, în conformitate cu prevederile art. 12 lit. e din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, publicitatea acestora ar putea periclita bunul mers al anchetei”, a comunicat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un răspuns la solicitarea agenţiei MEDIAFAX. În data de 29 mai 2012, avocatul lui al-Nashiri a înaintat în numele său o plângere penală procurorului general al României în care reclama detenţia secretă, rele tratamente aplicate clientului său, precum şi procedura de extrădare. În 20 iulie 2012, procurorul general a informat că plângerea a fost înregistrată, precum şi faptul că cercetările sunt într-un stadiu preliminar.

In conditiile in care Microsoft este partener strategic cu Guvernul Romaniei, astfel corupt de Microsoft incepind din anul 2000, si Partener de Securitate cu SRI, MAI si SIE incepind din anul 2003, si este platit de CIA si NSA pentru servicii de spionaj cibernetic, este protejat si promovat de catre George Bush Jr., care nu crede in respectarea legii si a drepturilor omului, ci doar in mita, piraterie si tortura, toate investigatiile ramin in faza incipienta sau finalizeaza cu negarea oricarei infractiuni probate, oricit de evidenta este aceasta si de ridicola motivare a negarii (vezi George Maior, Florian Coldea, Vasile Blaga, Laura Codruta Kovesi si multi altii).

In cazul nostru, in care Microsoft, in complicitate cu “companii” interpuse si protejate de SRI si MAI comit infractiuni evidente si deosebit de grave, faza incipienta a investigatiilor a inceput in Decembrie 2004 si continua in present, sub atenta supraveghere a lui George Maior, Vasile Blaga, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, care sunt in continuare decisi sa isi protejeze cu perseverenta infractiunile comise in interes personal si in numele unor valori si idealuri legitime, pentru care in Romania au murit si au suferit mii de oameni.

Lui George Bush Jr. nu i-a pasat ca, prin intelegerile secrete de incalcat legea extrem de grav, legitimizeaza si protejeaza in Romania structuri ilegitime si criminale, care vor folosi oportunitatea astfel oferita pentru a continua si amplifica, impreuna cu Microsoft si altii, mecanisme complexe de frauda, piraterie, crima cibernetica, coruptie, albire de bani, crima organizata si terorism, in prezent exhaustiv probate de catre Senatul SUA, Departamentul de Justitie – FCPA, Siemens si Parchetul din Munchen, CEDO si multe alte institutii. Nici autoritatile nationale nu au manifestat nici o ingrijorare.

http://www.mediafax.ro/social/parchet-plangerea-lui-al-nashiri-vizand-detinerea-sa-intr-o-inchisoare-cia-in-romania-cercetata-10549186

Ingrijorare referitor la respectarea legii, a aratat numai Ambasadorul SUA Michel Guest: „În august 2003, ambasadorul american în ţara… a încercat să ia legătura cu oficiali de la Departamentul de Stat pentru a se asigura că instituţia are cunoştinţă de existenţa centrului de detenţie şi de potenţialul impact asupra politicilor în relaţia cu Administraţia ţării-gazdă (România – n.red). Ambasadorului american i s-a răspuns de către biroul local CIA că acest lucru nu este posibil şi că nimeni de la Departamentul de Stat, nici măcar secretarul de Stat (Colin Powell – n.red), nu fusese informat despre existenţa închisorii CIA în această ţară. Catalogînd drept „inacceptabilă” atitudinea CIA, ambasadorul a cerut un document semnat cel puţin de către consilierul prezidenţial american pentru Securitatea naţională prin care să fie descrise atribuţiile programului, inclusiv o poziţie din care să reiasă că tehnicile de interogare utilizate de CIA respectau standardele legale şi drepturile omului (…)”, menţionează raportul. În această situaţie, sediul central al CIA a
cerut intervenţia adjunctului secretarului de Stat, Richard Armitage, care l-a sunat pe ambasadorul din România. „Richard Armitage a cerut CIA să îi ţină pe el şi pe secretarul de Stat informaţi, pentru a nu fi luaţi pe nepregătite cînd ambasadorul va exprima îngrijorare”, subliniază raportul. În mai 2004, pe fondul dezvăluirilor despre abuzurile comise în închisoarea americană de la Abu Ghraib (Irak), ambasadorul din România a cerut din nou explicaţii privind metodele de interogare utilizate de CIA, reiese din raport. „Richard Armitage a făcut din nou afirmaţii vehemente, reproşînd CIA că el şi secretarul de Stat au fost ţinuţi în afara procesului de coordonare al Consiliului american pentru Securitatea Naţională privind programul CIA. (…) Armitage a emis dubii privind eficienţa şi valoarea informaţiilor obţinute prin programul CIA”.

Stimate Domnule Presedinte, va solicitam sa luati la cunostinta abuzurile si ilegalitatile comise de catre cei mentionati si sa actionati in conformitate cu drepturile si obligatiile pe care vi le confera Constitutia, in contextul in care aceasta este deliberat incalcata de catre cei care au obligatia sa o apere, aducind astfel prejudicii inevaluabile si irecuperabile, atit tarii si societatii, precum si noua tuturor celor care V-am votat pentru a apara Constitutia si pentru a ne reprezenta valorile si idealurile democratice, pentru care am luptat si pentru care vom continua sa luptam.

Cu stima,

Dragos Riscanu