Comentariile Redacţiei Corupţia.ro
Assange este “provocat” sa isi expuna frustrarile si “viziunea” politica de semidoct, sincer de altfel, care recunoaste ca nu prea stie nimic despre Romania. Se pare ca nu prea stie nimic despre tot.
Este interesant ca Assange face aceeasi “confuzie” intentionata pe care o fac si Kovesi Coldea si multi altii (Maior in primul rind), care incearca sa ne convinga ca termenul generic de “americanii” se aplica cu toptanul atit la politica legitima a SUA, cit si la politicile ilegitime si criminale ale unor corporatii americane (Microsoft), care in fapt reprezinta o minoritate infima raportate la numarul total al corporatiilor, tot si in primul rind americane, care reprezinta un exemplu de corectitudine la nivel mondial.
Astfel :
o mita data de CIA, din fonduri proprii, autoritatilor corupte din citeva tari partenere NATO si/sau prietene inclusiv Romania, pentru a putea sa lupte impotriva unor acte abominabile de terorism, atit de bine cit stiau si puteau si ei dupa ce au fost confruntati cu o situatie fara precedent,
si mita data de Microsoft din fraudarea fondurilor publice, unor (tuturor) inalti functionari guvernamentali pentru a le garanta monopolul si excluderea oricarei competitii devin acelasi lucru, si reprezinta motivarea unora ca cei numiti plus Maior.
Assange acuza SUA de faptul ca standardizind si integrind sisteme avansate de monitorizare, colectare, procesare si comunicare de informatii, SUA in fapt anexeaza sisteme informatice si electronice, aceasta reprezentind o forma de neocolonialism si nu un mijloc legitim de eficientizare a prevenirii si combaterii terorismului, crimei organizate, pirateriei, coruptiei si fraudelor in general si in foarte particular.
Astfel participarea in cadrul acestor proiecte legitime a unor corporatii pradatoare, fraudatoare, corupatoare numite generic “asasini economici” este asimilata, nu coruptiei din justitia controlata de serviciile secrete care profita enorm din schemele ilegale (Microsoft – EADS –Siemens), ci politicilor legitime ale SUA si ale NATO.
Kovesi Coldea (Maior) la fel ca si Assange incearca sa ne convinga ca nu poti fi un bun partener al SUA daca nu furi cot la cot cu Microsoft, astfel incit tot felul de idioti si tradatori cum este Assange si altii sa poata emite pareri referitor la Rusia sansa Romaniei astfel inrobite de SUA.
Romania este inrobita de lacomia si prostia unora ca cei pomeniti, care au intr-adevar nevoie de Rusia sa ii apere, ca din partea SUA nu se mai pot astepta la nici un fel de sustinere astfel incit sa mai poata pretinde ca fura si manipuleaza de dragul si in interesul SUA.
Kovesi Coldea cititi cu atentie ce scrie Cristian Sima, ca inteleg ca aveti rapoarte cu elucubratiile acestuia, despre “IT-ul = closca cu pui de aur, postdecembrista”.
Va pot confirma ca ceea ce spune Sima, desi nu am informatii in calitatea de participant la “closca cu pui de aur” cum are el, sunt confirmate de informatiile aduse la cunostinta DNA incepind din anul 2004.de catre noi, si metodic contracarate sau transformate in contra probe de catre SRI cu larga participare a procurorilor DNA si PICCJ.
“Cu timpul, multinationalele, invidioase pe profiturile uriase ale revânzatorilor, si-au dorit si ele un câstig personal. Nu pentru companie, ci pentru managerii de la Bucuresti. Fiecare CEO, român sau strain, nu putea sa nu jinduiasca la sumele mari de bani la punga care se învârteau în piata IT-ului.
Ca sa participe la împartire, au început sa fie mai permisivi si au început sa acorde credite furnizorilor pentru a veni în întâmpinarea enormei lipse de cash a revânzatorilor. Asa a ajuns Intel sa investeasca, împreuna cu un fond de investitii polonez, în capitalul Siveco si asa s-au recapitalizat atât Siveco, cât si Omnilogic. Casatoria dintre Intel si Siveco a fost o mita, pe care a facut-o pe fata, în casa, Siveco, sa se creada sotie cu drepturi depline. Am încercat cotarea Siveco sau Omnilogic la bursa, ar fi fost mai usor sa atraga capital, mai ales ca rezultatele financiare pareau excelente. M-au refuzat. Era si logic. Nu puteau sa scoata spre analiza publicului larg bilanturile si miscarile financiare, pentru ca s-ar fi descoperit usor cum faceau rost de atât de necesarii “bani la punga”. – Cristian Sima Marea Spovedanie pg. 230
“Sistemul era atât de infestat, încât, si daca ai fi vrut sa fii cinstit, nu aveai cum. La MJ, ministrul Predoiu, pentru a nu fi acuzat de nimic, delegase achizitiile unui secretar de
stat si altor persoane din minister. Acestia au facut un contract cu marii mahari din IT, umflând si mai mult preturile decât în cazul în care ministrul s-ar fi implicat. Predoiu nu a înteles ca, daca mâine acei decidenti vor fi implicati în acte de coruptie inevitabil vor atrage si persoana ministrului. El avea constiinta curata, dar tribunalele nu pot sa-ti scaneze constiinta si nici nu au vreun interes s-o faca.”– Cristian Sima Marea Spovedanie pg. 232
“Cum nevoia de bani la punga era continua, nu e de mirare ca s-a apelat la lumea interlopa. Oare cine ar fi putut fi cel mai bun furnizor de cash, daca nu interlopii? Cine astazi o critica pe Irina (Socol n.r.) ca a ajuns pe mâna romilor din Sintesti trebuie, mai întâi, sa analizeze ca în acea lume pungile trebuiau livrate la timp. În disperare de cauza, se ajunge usor prada mafiei. Odata intrat în system, nu mai poti iesi când vrei tu si mereu vei avea vechi datorii de onorat. Daca se doreste o curatenie generala, ar trebui sa se urmareasca traseul banilor, din ‘97 pâna în ziua de azi, si ar trebui ca toate multinationalele care au contribuit la dezvoltarea sistemului sa ajunga în ancheta SEC. Este suficient ca procurorii români de la DNA sa blocheze tranzactionarea la bursa a unei singure actiuni de top din IT-ul american, si abia atunci va începe caruselul declaratiilor si dezvaluirilor. La italieni, Mafia a fost îngenuncheata cu ajutorul celebrilor “pentito”, pocaitii din sistem. La noi, pâna când DNA-ul nu va fi capabil sa negocieze paza si protectia martorilor, ba chiar si achitarea lor, putregaiul va fi scos si rebagat sub pres, într-o miscare perpetua, cu iz mioritic”. – Cristian Sima Marea Spovedanie pg. 234