Kovesi Coldea “Justiția penală a Consiliului Suprem de Apărare a Țării” adică câmpul (tarlaua) tactic şi lanţul trofic, de la Microsoft şi Ghiţă la Coldea şi Maior via Vlădescu şi Cocoş pe mâna lui Kovesi, din care DNA-SRI nu pleacă până nu rămâne crima definitivă şi nepedepsită şi banu’ la ciorapu’ off-shore.

kovesi-m_coldea3_grassle_macovei“Consiliul Superior al Magistraturii ar fi trebuit până acum să se isterizeze, să declanșeze acțiuni ample de verificare și apărare a independenței sistemului judiciar, să protesteze pe toate canalele formale și informale, să înroșească telefoanele ambasadelor. Cât timp am fost în CSM, cea mai mare temere a mea și a micului grup necondus politic din care făceam parte era posibila implicare în acest fel a SRI în justiție. Simțeam efectele, aveam frânturi de informații care ne îngrijorau, bănuiam că situația operativă era mult mai gravă decât în general eram dispuși să acceptăm. Recunoașterea SRI transformă presupunerile într-un coșmar pentru independența justiției. De asemenea, presa ar fi trebuit să declanșeze un SRI-gate. Nu se va întâmpla nimic din această agitație şi ceva îmi spune ca momentul ieșirii SRI cu o recunoaștere neprovocată de nimeni nu a fost deloc unul spontan, ci dimpotrivă a fost programat exact în acest moment tocmai pentru că societatea româneasca este incapabilă de o reacție.”

“Nu se poate pune pe seama nepriceperii sau a intamplarii iesirea la rampa cu asa-zisa devoalare a raporturilor dintre SRI si Justitie din partea domnului Dumbrava, important ofiter SRI, care ocupa o pozitie cheie in acesta, fiind Seful Departamentului Juridic. Domnul Dumbrava, persoana ce are, dat fiind functia ocupata, proprietatea termenilor folositi, nu putea sa se hazardeze in a face afirmatii si speculatii sau in a transmite comunicate in lipsa unui ordin dat in acest sens sau fara a exista o strategie minutioasa la nivel de serviciu.
De aceea, cel mai probabil devolarile facute de domnul Dumbrava, respectiv de SRI, nu sunt decat parte a unui scenariu care se va finaliza cu certificate de buna purtare date de CSAT membrilor CSM si conducerilor instantelor, intarindu-le astfel acoperirea necesara care, in ultima perioada incepe sa se fisureze. Astfel, aceiasi magistrati, vor putea sa continue sa isi indeplineasca atributiile de serviciu in bune conditii.”

http://amjust.ro/?p=6755

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Declaraţiile făcute de Generalul Dumbravă reprezintă o ameninţare directă la adresa tuturor celor care vor cuteza să expună ilegalităţile pe care SRI + DNA, Microsoft şi mulţi alţii le comit în deplină impunitate.

Mai pe Româneşte : noi conducem Justiţia şi facem ce vrem noi, atât timp cât putem să falsificăm orice adevăr şi oricâte probe, şi cât putem comanda procurorilor, şi nu numai lor, ce vrem noi să facă, indiferent câte legi vor trebui să calce.

Atât timp cât îl ai exemplu pe Maior care indiferent cât a furat, corupt, minţit şi exprimat numai tâmpenii, este promovat şi se (îl) tratează ca (pe) un mare înţelept şi o valoare naţională inestimabilă şi de neînlocuit, ce să facă un Dumbravă şi o Kovesi, că doar din furt, minciună şi inepţii poţi promova, că doar nu din corectitudine, inteligenţă, adevăr şi justiţie … că doar tocmai am aflat că s-a privatizat pe mâna unor borfaşi.