Kovesi Coldea : Nu rataţi cartea lui Sima, să mai aflaţi şi voi pe ce lume trăiţi, şi de ce ne terorizaţi cu atîta determinare : pentru BANI mulţi furaţi de infractorii pe care îi protejaţi … şi care vă protejează … Microsoft fiind unul dintre ei !

maior_coldea_kovesi_vartic_dumitrescu_paun-irinel_tulus_bulgaru_pop

2000, marire de capital la WBS, Clubul Diplomatilor, printre actionari Terruzzi – CEO la Exxon Europa, Gruttadauria, patron la Ductil, fratii Fila, J.C. – CFO la Microsoft. Chirieac îl aduce pe Isarescu, prim ministru la acea vreme, întâlnirea e fructuoasa, strainii sunt toti dornici de investitii în România, multi le-au si facut, pacat ca Isarescu va fi înlocuit cu Nastase. Chirieac îmi spune ca Isarescu si Vasilescu vor 5% din firma, îi dau cadou si apoi aflu ca era o minciuna, saracii nu cerusera nimic, era inventia lui Chirieac.pag 316

Microsoft era atit de dornic sa faca investitii, incit daca lui Isarescu nu putea sa-i dea mita, ca Isarescu nu ia mita, i-au dat lui Nastase, Nica si Maior in avans, sa fie Bill Gates si Steve Ballmer, via Siviu Hotaran si Ovidiu Artopolescu siguri ca nu rateaza momentul sa se asigure ca orice concurenta va fi eliminata si ca Microsoft urmeaza sa faca “legea” IT in Romania cu ajutorul beneficiarilor SRI, MAI, DNA si altii.

Astfel Coldea si Maior protejeaza Microsoft, RSC si Asesoft plus Dorin Cocos, Niro si Sebastian Ghita, sa „produca” din piraterie, coruptie, crima organizata si terorism, si sa imparta mita, in timp ce Kovesi si colegii pe care ii cunoaste si cu care se respecta reciproc pentru caracterele lor sincere si demne si pentru profesionalismul cu care „lucreaza” ritmic de zece ani sa prosteasca pe toata lumea, pina cind lumea s-a saturat si a inceput sa le trimita comisii rogatorii, si OLAF sa le dea ultimatumuri.

De ridicol nici nu mai poate fi vorba …

Cristian Sima despre afacerea Microsoft:

“Sa va spun o poveste. Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de lânga Kiseleff. La o masa, Bogdan Chirieac si Bebitza, alias Mickey Spaga. Microsoft dorea sa cumpere cladirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca sa faca acolo un centru de soft cu multi programatori tineri români. Li se cere o contributie de 1 milion de dolari pentru campania electorala din 2000. Microsoft plateste în celebrul cont de la Banca Pictet. Nastase devine primministru si uita de promisiunea facuta, cerându-le 300 de milioane pentru cladirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achizitiona licente soft pentru toata România la pret mare. Asa a început totul. Toata lumea a fost fericita, Microsoft nu s-a bagat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum.” – pag 281

Cristian Sima despre ocupaţia de bază a serviciilor secrete:

“O sa ma întrebati ce faceau Justitia si Serviciile. Evident, faceau afaceri. Daca veti analiza actionariatul Siveco si Omnilogic, trecând prin câteva societati austriece si baltice si prin câtiva actionari de la Viena, veti afla ca sinapsa actionarului majoritar ajunge tot în România, la ofiterii din Serviciile lui Magureanu, retrasi în afaceri cu IT în 1996. De multe ori, când unii politicieni, chiar de la PDSR, erau înspaimântati de jaful ce se punea la cale si refuzau sa semneze sau sa publice caietele de sarcini facute de consortiu, baietii retrasi din Servicii interveneau direct santajând politicienii recalcitranti, dându-i pe brazda.” – pag 311.