Kovesi Coldea nu sunteţi singurii care daţi dovadă de lipsă de transparenţă şi responsabilitate manipulînd dosare pentru a vă creşte rata de reuşită, OLAFul vă depăşeşte „OLAF a deschis şi apoi a închis rapid un număr uriaş de cazuri doar pentru a manipula statisticile şi a-şi spori artificial productivitatea şi eficienţa”, a declarat Ingeborg Grässle, preşedinte al Comisiei pentru control bugetar al UE.

kovesi_coldea_bulgaru_paun_tulus_pop_maiorr_gates_kessler_grassle

SCANDAL la cel mai inalt nivel: OLAF, acuzat de interceptari ilegale

Autor: A. Dumitrescu, Redactor sursa Sunday Times

http://www.stiripesurse.ro/scandal-la-cel-mai-inalt-nivel-olaf-acuzat-de-interceptari-ilegale_955498.html

OLAF, biroul antifrauda al Uniunii Europene este acuzat ca a efectuat interceptari ilegale si a manipulat statistici in anchetele sale. Acuzatiile s-au materializat intr-o ancheta deschisa de autoritatile belgiene care sustin ca OLAF a dat dovada de lipsa de transparenta si responsabilitate, alegand sa deschida inutil cazuri minore pentru a-si creste rata de reusita, informeaza The Sunday Times, în ediţia electronică.

Anchetatorii belgieni au solicitat ridicarea imunitatii diplomatice unor oficiali OLAF acuzati ca u facut interceptari ilegale chiar in cazul anchetarii unui fost comisar european. Olaf i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice lui John Dalli.

Înregistrările se referă la o conversaţie între Silvio Zammit, reprezentant al lui Dalli şi fost viceprimar al oraşului maltez Sliema, şi Inge Delfosse, reprezentantă a ESTOC (European Smokeless Tobacco Council). În timpul acestei conversaţii – iniţiată de la sediul OLAF din Bruxelles -, Zammit ar fi cerut zece milioane de euro pentru a aranja o întâlnire între „şeful” lui şi şeful lui Delfosse, relatează Malta Today, în ediţia electronică.

Dar un nou raport al comisiei de supervizare a OLAF a afirmat că înregistrările au fost făcute fără ca Zammit să ştie, iar acest lucru reprezintă o „interferenţă nejustificată în dreptul la viaţa privată”. Dacă înregistrarea este declarată ilegală, aceasta nu va putea fi admisă ca probă în proces.

„Acuzaţiile sunt grave”, a declarat o sursă apropiată anchetei belgiene. „Înregistrarea secretă a unor conversaţii private fără mandat judiciar este ilegală în această ţară”, a continuat aceasta.

Seful OLAF Giovanni Kessler este acuzat de asemenea de comisia de supraveghere OLAF că a deschis personal 423 de cazuri minore într-o singură zi pentru a le clasifica drept dosare rezolvate cu succes. Multe au fost împotriva unor companii din România şi Bulgaria în privinţa fondurilor europene, acestea fiind automat trecute pe lista neagră, chiar dacă anchetele împotriva lor au fost întrerupte brusc, informeaza Mediafax.

Companiile care au pierdut accesul la fondurile UE cer acum compensaţii.

„OLAF a deschis şi apoi a închis rapid un număr uriaş de cazuri doar pentru a manipula statisticile şi a-şi spori artificial productivitatea şi eficienţa”, a declarat Ingeborg Grässle, europarlamentar şi preşedinte al Comisiei pentru control bugetar.