Mulţumim din inima Microsoft ! “CE a decis la sfârşitul anului trecut suspendarea plăţilor din fonduri europene pe axa destinată dezvoltărilor IT”

gates_ballmer_iliescu_nastase_timofte_maior_paun_bulgaru_vladescu_tariceanu_arto_horaran_ghita_ponta“Început dubios

În primii ani de existenţă, firma Romanian Soft Company SRL a fost acuzată public de Dragoş Rişcanu, patronul unei alte companii IT , Omnis SRL, că a furat o parte din codul sursă al programului informatic “Isis.net”, pe care l-ar fi folosit pentru dezvoltarea cu fonduri PHARE a softurilor de informatizare a spitalelor  (aici şi aici).

Ca un amănunt haios, la începuturi, Romanian Software Company i-a avut fondatori pe Manole Ionel (30%), Sebastian Vlădescu (30%) şi Alexandrescu Alin Alexandru (40%),  personaj care a stat în RSC SRL până în 2002, peste ani, în 2011, fiind arestat în dosarul şantajului conducerii Medlife (cu unul dintre patroni a şi fost de altfel asociat în firma SWOT PROIECT SRL). Alexandrescu, în timp ce se ocupa cu administrarea sistemelor IT ale lanţului de clinici Medlife, a furat bazele de date cu clienţii şi a cerut bani ca să nu le facă publice.

Viitorul fără Vlădescu, dar poleit cu politicieni anonimi din eşalonul II 

În 2015 firma Genius IT SRL a preluat părţile sociale deţinute de Carmen Vlădescu şi de Ionel Manole la Romanian Soft Company SRL, adică 52% din capitalul social. Firma Genius  IT SRL, fondată de Ana Maria Antoaneta (aici şi aici), fosta iubită a deputatului Radu Popa, ex-consilier al lui Victor Ponta  (aici şi aici), de Mădălina Ghiţă, şi Adelina Lupu Popescu (care a lucrat directoare de marketing la Teletrans, o filială a Transelectrica. O perioadă a deţinut părţi sociale în firmă şi Cârstea Liviu Alexandru, candidat ARD de Dâmboviţa pentru un loc de deputat în 2012 (aici).

Asocieri mai mult şi mai puţin secrete. Cine a protejat firmele lui Ghiţă şi Vlădescu în afacerile lor cu softurile pentru spitale? (II)”

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Firmele lui Ghita si Vladescu au fost si continua sa fie protejate de Microsoft, SRI, MAI si DNA, sau mai exact de anumiti angajati corupti ai acestor institutii, care sunt astfel obligate sa isi asume responsabilitatea institutionala, si respectiv sa se protejeze fata de abuzurile la care au fost si sunt supuse de Microsoft si asociatii acestora.

Prejudiciile pe care Microsoft le-a generat si continua sa le genereze in Romania sunt incalculabile si cele mai multe dintre ele irecuperabile.

Sunt astfel afectate toate domeniile de importanta vitala functionarii societatii si in primul rind sanatatea, educatia si securitatea nationala.

Elementul de continuitate al abuzurilor facute de Microsoft este George Maior in asociere cu Vladescu, Ghita, Zamfir si multi altii.

Kovesi – Coldea (Binomul DNA – SRI) au mostenit Mega Infractiunea Microsoft, astfel ridicata la nivel de Parteneriat Strategic de importanta nationala si secretizata in CSAT, de un grup de patrioti exemplari Ion Iliescu, Adrian Nastase, Dan Nica, Radu Timofte, Catalin Voicu etc. si predata ulterior lui Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu si tot asa pina la Victor Ponta si Sebastian Ghita.

Ce poate sa faca DNA daca Microsoft a dorit sa mituiasca toata politichia din Romania ultimului deceniu in contul interesului si securitatii nationale, si mai ales al conturilor lui Bill Gates? Interesul national de a reusi sa determinam UE sa suspende alocarea unor fonduri vitale dezvoltarii tarii (sanatate, educatie, etc.) a fost indeplinit la toti parametrii propusi de George Maior, Dan Nica, Ovidiu Artopolescu si altii.

Toate dosarele pe care DNA le tot plimba de colo colo, doar doar s-or prescrie, s-or pierde sau macar vor expira din cauze mai mult sau mai putin naturale partile reclamante, sunt binecuvintate cu mai multe zerouri in fata numarului de inregistrasre astfel incit acea lege egala pentru toti nu mai este aplicabila lui Microsoft, Vladescu, Ghita, Artopolescu, si tuturor celor care protejeaza jaful national si european.

Ghita continua sa guitze noaptea pe la tv, Vladescu continua sa creada ca oricit va fura nu o sa dispara Romania, si DNA continua sa aplice legea secreta a Microsoft si a “ecosystemului” sau Evanghelist bazat pe jaf si teroare.

Multumim din inima George Maior ! … un mare patriot alaturi de Tariceanu si decoratul Bill Gates si urmasii acestora Vladescu si Ghita…


Asocieri mai mult şi mai puţin secrete. Cine a protejat firmele lui Ghiţă şi Vlădescu în afacerile lor cu softurile pentru spitale? (II)

România Curată – Daniel Befu

În episodul precedent, România Curată v-a prezentat modul în care firmele înfiinţate de Sebastian Ghiţă şi de Sebastian Vlădescu, Teamnet, respectiv Romanian Soft Company (RSC) au câştigat patru licitaţii pentru informatizarea a patru spitale din România din fonduri europene. Investigaţiile de specialitate acuză faptul că licitaţiile au fost organizate ”cu dedicaţie” şi că sumele contractului (14,4 milioane de lei) sunt umflate de câteva ori! Contractele în discuţie se numără printre cele din cauza cărora, CE a decis la sfârşitul anului trecut suspendarea plăţilor din fonduri europene pe axa destinată dezvoltărilor IT. Posibilele fraude din aceste contracte (care datează din 2010) le-au fost sesizate şi procurorilor, deocamdată fără a exista însă un dosar finalizat. O posibilă explicaţie pentru această încetineală (sau protecţie?) vă oferim astăzi.

Mai multe detalii despre contractele şi licitaţiile în discuţie aici.

Atât Sebastian Ghiţă, fondatorul Teamnet International SA, cât şi Sebastian Vlădescu fondatorul RSC SRL, au în comun faptul că sunt prieteni intimi ai unor premieri, Ghiţă al lui victor Ponta şi Vlădescu al lui Călin Popescu Tăriceanu. Însă şi unul şi celălalt sunt cunoscuţi şi prin punţile spre PDL, Sebastian Vlădescu fiind agreat de Traian Băsescu la şefia Finanţelor în Guvernul Boc 2, iar Sebastian Ghiţă fiind unul din apropiaţii Elenei Udrea, pupila lui Traian Băsescu. Relaţiile lor cu mediul de afaceri şi lumea politică sunt însă mult mai complexe şi au fost relatate de presă. România Curată vrea doar să puncteze nişte elemente comune din istoricele celor două firme, Teamnet şi RSC, care şi-au adjudecat contractele de informatizare a spitalelor.

Asociat cu un general SRI

Firma Teamnet International SA, al cărei fondator e Sebastian Ghiţă, s-a asociat în 2013 în două societăţi (Logical Integrated Sustems SRL şi Penta Group Tsm SRL) cu firma Security Global Consulting SRL a fostului director adjunct al SRI, generalul Dumitru Zamfir. Asta se întâmpla la o lună după ce generalul Dumitru Zamfir a cumpărat 90% din SRL-ul Security Global Consulting de la Viorel Soare (unul din asociaţii din Electro DCS ai lui Codruţ Sereş, ai ex-consilierului din MEC Mădălin Borş şi ai ex-vicepreşedintelui ANRP Cătălin Dumitru, prins cu şpaga de 1 milion de euro). Dumitru Zamfir e secretar general al Asociaţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (vezi aici), participând în ciuda condamnării cu suspendare pentru corupţie, la organizarea de evenimente unde pe lista de invitaţi s-au găsit guvernatorul Mugur Isărescu şi generalul Michael Hayden, un fost şef al CIA-ului şi al NSA-ului (aici). Printre sponsorii evenimentului s-a numărat Teamnet International SA, dar şi Niro Investment Group SA, firma fanion a lui Nicolae Dumitru, personaj important din Dosarul Microsoft, apropiat la rându-i de serviciile secrete şi alte instituţii din securitatea naţională, din rândurile cărora şi-a recrutat un staff consistent (aici şi aici).

Asocierea Teamnet cu generalul SRI Dumitru Zamfir nu reprezintă unica apropiere a companiei de serviciile secrete. În mai 2014 în acţionariatul firmei Teamnet Internaţional SA a intrat
cu 2%  Total Pax SRL, unde asociaţi sunt Adrian Bârzan, preşedintele filialei Giurgiu a micro-Partidului România Unită şi fiul său Mihai Vladimir Bârzan, cel care a cumpărat în 2013 de la Teodor Meleşcanu, pe când ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii externe, un Aro 244.

O apropiere de instituţii din securitatea naţională o găsim şi în cazul firmei Romanian Soft Company SRL, care încă de la început de drum a avut uşile larg deschise atât la MAI cât şi la SRI. Ca o companie proaspătă, fără experienţă să poată intra cu şanse crescute de succes pe piaţa achiziţiilor publice din domeniul softului spitalicesc, avea nevoie să-şi construiască un portofoliu. Aşa se face că în 2002-2003, Romanian Soft Company SRL a donat software-ul de management integrat către două spitale care au acceptat să primească darul lui Sebastian Vlădescu. E vorba de Spitalul de Urgenţă al MAI, Prof. Dr. Dumitru Gerota şi de spitalul Spitalul Militar Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Agrippa Ionescu, cunoscut publicului ca “Spitalul SRI” (UM 0521). Şi alte firme în care apare familia Vlădescu au derulat contracte cu alte instituţii de securitate: SPP şi STS.

Viitorul ambasador al României la Washington ştia de practicile corupte ale Teamnet-ului?

Guccifer, cunoscutul hacker arădean care a spart mailurile câtorva VIP-uri autohtone şi nu doar, a intrat şi în corespondenţa electornică a directorului SRI, George Maior, descoperind în căsuţa acestuia mesaje prin care era avertizat de posibile practici corupte ale firmei Teamnet, a cărei influenţă s-ar fi întins până la Bruxelles. Dacă acele mailuri pomenite de presa quality chiar au existat, atunci George Maior a avut parte de un mic moment de cumpănă, dat fiind că el e naşul de cununie al lui Victor Ponta, iar Sebastian Ghiţă a fost şi e unul dintre cei mai intimi prieteni ai liderului PSD (aici, aici şi aici). Astfel, George Maior era înştiinţat în 2010 de un personaj aflat la Bruxelles, de practicile corupte ale Teamnet cu câteva luni înainte de semnarea celor patru contracte la preţuri umflate cu spitalele Călăraşi, Buzău, Piteşti şi Brad: “Au pus la punct un sistem diabolic de lucru in Romania si mai nou in Moldova (…) Cert este ca cei de la Teamnet doresc să aplice acelasi sistem bazat pe spăgi din România şi la Comisia Europeană”.

Mai mult, în unul din mailuri se prezenta asocierea Ghiţă-Vlădescu şi influenţa exercitată de ministrul Sebastian Vlădescu, care îl sprijinea pe Sebastian Ghiţă, făcându-se referiri şi la implicarea în acţionariatul firmelor lui Ghiţă a unui general din servicii. Mai mult, vedem încă din acea perioadă interesul lui Sebastian Ghiţă pentru Republica Moldova, interes care l-a adus azi în faţa DNA. Prezentăm mai jos un extras din emailul respectiv, făcut public de jurnalistul Lucian Davidescu, care a acoperit acest aspect pe site-ul Riscograma:

Wednesday, March 10, 2010 11:18 PM
X-Apparently-To:  *@yahoo.com [George Maior]
Return-Path: < *@yahoo.com> [Nelu Neacşu]

Bună seara,

după cum deja v-am informat RSC şi Asesoft, ambele din Romania au lansat la Bruxelles un birou care este condus de Mircea Cotoros. Mircea a lucrat până de curând la Reprezentanţa Regiunii Veneto din Italia la Bruxelles şi mai nou se ocupă de biroul de la Bruxelles; Sediul se află în fostul birou al Electrica din cadrul Centrului de Presă de lângă sediul central al Comisiei Europene.

Toate bune şi frumoase, până când au depus spre finanţare două proiecte:

unul în valoare de 1.200.000 de euro pentru Consiliul raional Ştefan Vodă din Moldova, depus în data de 22 februarie 2010 la DG Aidco cu nr L.41 03/154 şi unul în valoare de 4.000.000 euro depus de consorţiul Teamnet International Bucharest pentru servicii de IT externalizate la Comisia Europeană, depus în data de 1 martie 2010 cu nr bu.5 00/122 la DG Enviroment.

Lui Mircea i-a fost promis un comision de reuşită, astfel pentru orice proiect pe care va reuşi să facă “lobby” şi va fi aprobat spre finanţare va primi o anumită sumă. Cum suma primită creşte direct proporţional cu valoarea proiectului încerca în mod disperat să intervină la oficialii de la Comisie.

În acest sens, va redau un schimb de e-mailuri mai jos.

Mentionez ca in schema creata la Bruxelles este implicat si Dan Luca de la Euroactiv.

Ieri am avut o intalnire interesanta cu Mircea si am aflat care este sistemul de lucru. Astfel; va încerca să-l “atragă” de partea sa pe Bent Hauschildt, subalternul lui De Vrient şi dacă va fi cazul îl va motiva suplimentar financiar. Când l-am întrebat cum se procedează mi-a zis că are mâna liberă de până la maxim 5000 de euro iar dacă suma cerută depăşeşte acest barem se va deplasa la Bruxelles Bogdan Badiu; directorul general al Teamnet România şi va rezolva problema.

Cert este că cei de la Teamnet doresc să aplice acelaşi sistem bazat pe şpăgi din Romania şi la Comisia Europeană. Pericolul mare este că se poate ca această disperare şi modul de lucru se poate întoarce ca un bumerang împotriva României şi consider că ar trebui urmărite aceste activităţi mai atent.

În curând îi va contacta şi pe cei de la Reprezentanţa României să îi convingă să-i ajute în demersurile lor şi pe parlamentarii europeni români, va începe cu Stolojan şi Monica Macovei.

Macovei este interesantă pentru că este preşedinta grupului pe Moldova şi sub interesul naţional al României doresc să fie sprijiniţi în sustinerea unor proiecte viitoare ce vor fi depuse de diverse entităţi moldovene spre finanţare la Bruxelles.

Au pus la punct un sistem diabolic de lucru în Romania şi mai nou în Moldova care constă în faptul că consiliile judeţene sau primăriile nu îşi mai folosesc departamentele specializate pe fonduri europene şi externalizează serviciile către firmele lor.

Aceştia le scriu contractele şi primesc avansuri de 20% din suma totală a proiectului, dar mai câştigă şi din consorţiile făcute cu alte firme unde îşi aduc tot firmele lor. De asemenea, folosindu- se de sprijinul “discret” al lui Vlădescu au intrat pe piaţa din Moldova, au avut intâlniri la nivel de miniştri şi chiar de prim ministru.

La RSC este acţionar ministrul Vladescu iar în spatele lui Asesoft printre alţii este şi fostul general Gioni Popescu.

Sper ca info transmise să vă fie utile.

Cu consideraţie, Nelu Neacsu

Ulterior publicării mailurilor de către hackerul român, Nelu Neacşu a negat conţinutul schimbului său de emailuri cu George Maior, conform jurnalistului Lucian Davidescu.

Carmen Vlădescu şi Sebi Ghiţă erau acţionari în RSC, respectiv Teamnet în 2010

În 2010 Sebastian Ghiţă era acţionarul majoritar al Teamnet International SA. În ce-l priveşte pe Sebastian Vlădescu, acesta a ieşit din acţionariatul RCS SRL din 2005, însă fosta sa soţie a rămas în societate, la momentul derulării contractelor Carmen Vlădescu având 26% din părţile sociale, restul fiind împărţit între Ionel Manole, Gheorghe Gabriel Oprea şi Crăciun Elisei.

Deşi Sebastian Vlădescu şi Cramen Vlădescu au divorţat în 2004, ei au rămas parteneri de afaceri şi fostul ei consort a mai încercat să o readucă în patul conjugal. De altfel, Vlădescu este şi acum partener de afaceri în alte firme cu toţi foştii săi asociaţii din Romanian Soft Company SRL, sau cu rudele lor (SC Mărul de Aur SRL, Ecologic All Pro SRL).

Administratorul RSC SRL, Bidaru Gheorghe Marian, apare la RECOM ca fiind asociat în firma GEOMATICA SRL cu deputatul PSD Bogdan Ionuţ Săvoiu (ex-director adjunct la ANCPI).

Început dubios

În primii ani de existenţă, firma Romanian Soft Company SRL a fost acuzată public de Dragoş Rişcanu, patronul unei alte companii IT , Omnis SRL, că a furat o parte din codul sursă al programului informatic “Isis.net”, pe care l-ar fi folosit pentru dezvoltarea cu fonduri PHARE a softurilor de informatizare a spitalelor  (aici şi aici).

Ca un amănunt haios, la începuturi, Romanian Software Company i-a avut fondatori pe Manole Ionel (30%), Sebastian Vlădescu (30%) şi Alexandrescu Alin Alexandru (40%),  personaj care a stat în RSC SRL până în 2002, peste ani, în 2011, fiind arestat în dosarul şantajului conducerii Medlife (cu unul dintre patroni a şi fost de altfel asociat în firma SWOT PROIECT SRL). Alexandrescu, în timp ce se ocupa cu administrarea
sistemelor IT ale lanţului de clinici Medlife, a furat bazele de date cu clienţii şi a cerut bani ca să nu le facă publice.

Viitorul fără Vlădescu, dar poleit cu politicieni anonimi din eşalonul II

În 2015 firma Genius IT SRL a preluat părţile sociale deţinute de Carmen Vlădescu şi de Ionel Manole la Romanian Soft Company SRL, adică 52% din capitalul social. Firma Genius  IT SRL, fondată de Ana Maria Antoaneta (aici şi aici), fosta iubită a deputatului Radu Popa, ex-consilier al lui Victor Ponta  (aici şi aici), de Mădălina Ghiţă, şi Adelina Lupu Popescu (care a lucrat directoare de marketing la Teletrans, o filială a Transelectrica. O perioadă a deţinut părţi sociale în firmă şi Cârstea Liviu Alexandru, candidat ARD de Dâmboviţa pentru un loc de deputat în 2012 (aici).

Actualul manager al Romanian Soft Company este Berdilă Raoul Ovidiu, a cărui soţie e afacerist şi totodată expert parlamentar la AEP (aici). Tot pentru RSC lucrează şi fratele şefului companiei Horaţiu Berdilă (aici), al cărui nume a fost pomenit într-o reţea de evaziune fiscală (aici).