DNA – SRI ATENŢIE ! un nou grup infracţional a luat fiinţă acesta se numeşte GLIT (Open Source), urmaşul lui GPTI (Microsoft)

kovesi_coldea_nastase_nica_tariceanu_vladescu_ponta_ghita_gates_ballmer14 iulie 2015 – “Premierul Victor Ponta a semnat marti, 14 iulie, o decizie privind infiintarea Grupului de Lucru pentru Tehnologia informatiei (GLIT), care are trasate niste obiective foarte ambitioase pentru administratia publica centrala, conform documentului publicat marti in Monitorul Oficial. Astfel, grupul va trebui sa finalizeze, in termen de 3 luni, o evidenta clara a inventarului de echipamente si aplicatii IT din administratia publica centrala, iar in termen de 5 luni va trebui sa elaboreze si sa prezinte spre aprobare un plan national pe termen lung (2015-2018) de reducere si eficientizare a cheltuielilor de suport IT. Un alt obiectiv este identificarea si propunerea spre folosire de solutii open source.” http://m.hotnews.ro/stire/20298615

22 Februarie 2001 – Guvernul Romaniei decide infiintarea grupului de lucru GPTI „Grupul de Promovare a Tehnologiei Informatiei in Romania” (HG nr. 271 din 22.02.2001, publicata in M.Of. nr. 119/08.03.2001) al carui presedinte este primul ministru. Hotararea este semnata de primul ministru Adrian Nastase, Dan Nica, Mihai Tanasescu. Printre atributiile principale ale grupului:


b) aprobarea proiectelor directoare si a bugetelor anuale aferente acestora, din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, ale institutiilor publice, astfel cum sunt definite in Legea nr. 72/1996 privind finantele publice, si ale companiilor/societatilor nationale sau ale societatilor comerciale la care statul este actionar majoritar;

c) aprobarea si coordonarea proiectelor mai mari de 100.000 euro, din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, ale institutiilor publice, astfel cum sunt definite in Legea nr. 72/1996;

d) aprobarea proiectelor mai mari de 100.000 euro, din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, de care beneficiaza companiile/societatile nationale sau societatile comerciale la care statul este actionar majoritar…

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Adrian Nastase, Dan Nica si George Maior au creat GPTI astfel incit Microsoft si asociatii (companiile interpuse) acesteia, astfel protejati de DNA – SRI, sa poata frauda sute de milioane de EUR, pina cind UE a suspendat platile pentru IT si SUA au decis sa investigheze Microsoft pentru acte grave de coruptie comise in Romania.

Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu si Vasile Blaga au beneficiat si ei, la rindul lor, de binefacerile GPTI si de mita Microsoft, care ajungea pina la Sebastian Ghita, via Dorin Cocos, si la “indrumatorii” acestuia – George Maior si Florian Coldea.

Romanian Software Company, in asociere cu Teamnet si Asesoft, au devenit un studiu de caz la nivel mondial in tehnici de coruptie si frauda, astfel preluate de la Microsoft (Evanghelism) si dezvoltate in asociere cu alte entitati protejate de catre SRI si “cimpul tactic” al acestuia, format din judecatori si procurori corupti (Nicoleta Bulgaru, Viorica Costiniu, Monica Pop, Irinel Paun, Doru Tulus, etc.).

Viorel Ponta si Sebastian Ghita sunt nemultumiti ca nu mai primesc mita de la Microsoft, asa cum erau obisnuiti inca din timpurile de vesela amintire, cind Bittner si Nastase obligau toate firmele de IT sa ii ia asociati, Directorii Microsoft amenintau cu moartea pe cei care refuzau sa se inregimenteze in “ecosistemul” lor de jaf si Ghita dispunea de toate bugetele si tilhariile imaginabile si inimaginabile (pentru o minte sanatoasa).

Astfel, Viorel Ponta si Sebastian Ghita au decis sa se reorienteze spre Open Source, unde terenul este inca virgin si ei pot fi primii care sa reinventeze mita “deschisa – open” si nu cea proprietary, inventata, in fapt, de Microsoft. Respectiv, sa treaca de la mita cu numere mari la mita fara numar.

Asta da imaginatie, inovatie si creativitate ! … a la Rockefeller, nu a la Edison.