“În UE se fraudează mai rău ca în România, ori eu nu aş ierta acest lucru ca şef de stat” Traian Băsescu

basescu_iohannis_junker_barroso_scheele_buttice_botos-ilie_kovesi-p_gates_ballmer_nastase_tariceanu_nica_vladescu_arto_horaran_timofte_maior_bulgaru_vartic”Sunt state mai corupte decât România în UE, ceea nu înseamnă că nu trebuie să lupte contra coruptiei.  E problema noastră. În câte state aţi auzit de fraudarea banilor europeni? Vă dau scris că se fraudează mai rău ca în România. Nu e aici locul să facem o discuţie, dar sunt state din vechea UE din care s-au retras jumătate de miliard de euro, dar nu s-au dat în stambă”

”România e o tară care-şi recunoaşte corupţia şi luptă cu instituţiile, uneori chiar trecând pense drepturile omului, dar cei care mi-au dat lecţii au reuşit să prăbuşească două insituţii: Acordul de la Dublin şi spaţiul Schengen ca instituţie. România nu poate fi cu scufiţa în mână. România nu are dreptul azi să se manifeste îndoielnic.

”Instituţia Schengen s-a prăbuşit şi datorită corupţiei din spaţiul Schengen, pentru că nu s-a prăbuşit acum instituţia asta, ci a început să pârâie din toate încheieturile de anul trecut. Nu m-aş referi la o anumită ţară, dar discutăm despre ce se întâmplă în acest club super select. Uitaţi-vă că nu sunt în stare să îşi protejeze frontierele de vreo 3 ani ori nu au încetat să dea lecţii României. În UE se fraudează mai rău ca în România, ori eu nu aş ierta acest lucru ca şef de stat”, a mai spus Băsescu.

http://m.b1.ro/stiri/politica/basescu-sunt-state-in-ue-mai-corupte-decat-romania-nu-trebuie-sa-ajutam-tarile-din-schengen-pentru-ca-ne-au-nedreptatit-romania-nu-trebuie-sa-uite-acest-lucru-123904.html

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Se aude Doamna Kovesi ?

V-am adus la cunostinta si am probat de ani de zile faptul ca Jonathan Scheele, Alessandro Buttice, Onno Simmons si multi altii au venit in Romania sa isi ia “tainul” de la Microsoft-Siemens-EADS, via Nastase, Tariceanu, Nica, Vladescu, Vintu, Artopolescu, Hotaran si multi altii astfel protejati de entitati corupte din cadrul “sistemului ticalosit” si DNA.

Avem de sarbatorit impreuna cu DNA, pe 5 Septembrie 2015 zece ani de cind aceasta institutie a inceput ticluirile, manipularile si tergiversarile judiciare impreuna cu Microsoft-RSC-Medist, Delegatia UE in Romania – OLAF si alte entitati corupte astfel incit sa faciliteze, protejeze si promoveze crime deosebit de grave impotriva securitatii nationale si a intereselor vitale economice si politice ale Statului Român.

Dupa cum bine stiti astazi este ultima zi, conform Recomandarilor OLAF, in care DNA trebuie sa prezinte rezultatul anchetelor penale incepute in Decembrie 2004 de catre PJMB si preluate de DNA pe data de 5 Septembrie 2005 la “comanda” Ministrului de Finante Sebastian Vladescu, care respinge toate acuzele exhaustiv si legal probate de catre Omnis, astfel “secondat” de Jonathan Scheele si Alessandro Buttice.

DNA executa intocmai si la timp comanda si, spre interesul si satisfactia comanditarilor si beneficiarilor (in primul rind Microsoft, Delegatia UE si OLAF), ii da lui Vladescu si companiilor sale mai multe NUPuri in decurs de un deceniu, indiferent de probele prezentate de catre Omnis, in urma propriilor investigatii.

DNA retine ca Vladescu-Tariceanu sunt nevinovati, impreuna cu compamiile lor, si ca Microsoft – RSC si glorioasele proiecte finantate de UE sunt victimile unor incercari infantile de shantaj si estorcare prin calomnie si denigrare astfel initiate de Omnis impotriva tuturor institutiilor nationale (SRI, MAI, ORDA, PTMB, DGPMB, PICCJ, DNA, etc.), corporatii multinationale (Microsoft-Siemens-EADS, etc.) si inaltilor demnitari UE corupti si infractori.

Dumneavoastra, in noua calitatea pe care o aveti de Sefa DNA, impreuna cu colegii Dumneavoastra Claudiu Dumitrescu, Catalin Vartic, Doru Tulus si altii la ce concluzie ati ajuns ?

Nu uitati ! … Microsoft si Comisia UE (OLAF) asteapta de la Dumneavoastra si echipa pe care o conduceti aceleasi servicii ireprosabile pe care le-ati prestat incepind din 5 Septembrie 2005 pina in prezent, la comanda politica corupta dar bine remunerata de catre Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu si multi altii.

Vom reveni …