“Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?”
Traian Băsescu

basescu_zamfir-sri_coldea_ghita_ponta_bulgaru_vartic

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Oare daca DNAul, ar fi intrebat de ce nu sunt arestati preventiv cei de la Microsoft responsabili de inselatoria americana, astfel decorati de Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, ce ar răspunde ?

“Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărâtă împotriva corupţiei.” Traian Basescu

Ati fost timp de zece ani cel mai bine informat om din Romania, timp in care Microsoft-Siemens-EADS au fraudat sute de milioane de euro din banii tarii si ai UE, astfel protejati, in cunostinta de cauza de toate institutiile statului in frunte cu DNA.

V-am informat personal in repetate rinduri, incepind din anul 2005, referitor la ilegalitatile evidente si exhaustiv probate, comise de Microsoft in asociere cu Sebastian Vladescu – vesnicul Ministru de Finante – doar pentru a constata ca situatia continua si se agraveaza, pina in prezentul mereu continuu.


“Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărâtă împotriva corupţiei.

La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 11 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor. Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?”, a scris fostul președinte sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

 Mediafax