DNA trece la următorul nivel : Bill Gates şi Steve Ballmer vor fi audiaţi la DNA pentru cumpărare de influenţă şi alte fraude comise în Mega Dosarul de Corupţie Microsoft-Siemens-EADS-RSC-Medist-Asesoft-Teamnet.

multi_coruptiBruno Roche si Laurent Lalague fosti directori ai Apa Nova Bucureşti, au fost citati pentru a fi audiati de DNA Ploiesti, in Dosarul Apa Nova, in calitate de suspecti, acestia fiind acuzati de cumparare de influenta.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Pe cale de consecinta Bill Gates, decorat de Calin Popescu Tariceanu pentru mita generoasa oferita acestuia si camarilei sale (Sebastian Vladescu), si Steve Ballmer initiatorul si coordonatorul, in asociere cu Adrian Nastase, Dan Nica, Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu, etc. a retelei de jaf si tilharie astfel practicate metodic de Microsoft si asociatii sai, in Romania incepind din anul 2000 pina in prezent, vor fi citati in calitate de suspecti, acestia fiind acuzati de cumparare de influenta si de alte infractiuni comise in asociere cu Siemens-EADS-RSC-Medist-Asesoft-Teamnet, etc.

stiripesurse.ro:

DNA trece la următorul nivel:
Cetăţeni străini audiaţi într-un megadosar

După ce s-a vorbit despre faptul că DNA îi vizează doar pe funcţionarii corupţi, nu şi pe corupători (dacă aceştia sunt reprezentanţi ai unor multinaţionale), procurorii duc lupta anticorupţie la nivelul următor. Doi francezi sunt cercetaţi penal în megadosarul de corupţie Apa Nova, în care este anchetată o adevărată caracatiţă la nivelul administraţiei municipiului Bucureşti.

Bruno Roche, fost director al Apa Nova Bucureşti, este audiat, miercuri, de procurorii anticorupţie de la Ploieşti în dosarul de cumpărare şi trafic de influenţă în care mai sunt urmăriţi penal Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu.

Potrivit unor surse judiciare, Roche a fost citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA el având calitatea de suspect în dosarul Apa Nova, fiind acuzat de cumpărare de influenţă.

La sediul DNA Ploieşti trebuia să se mai prezinte, în urma citării, un alt fost director al Apa Nova Bucureşti, Laurent Lalague, însă acesta nu a venit, prezentându-se doar avocaţii săi, cărora procurii le-au comunicat că în sarcina clientului lor a fost reţinută infracţiunea de cumpărare de influenţă, dar şi că acesta trebuie să se prezinte la audieri, au menţionat sursele citate de Agerpres.