Kovesi – Coldea : ATENŢIE ! România se situează în urma :
Albania, Etiopia, Vietnam – performanţa instituţiilor guvernamentale
Algeria, Indonezia, Panama – educaţie şi sănătate primară
Trinidad Tobago, Mauritania, Peru – risipa banului public
Mongolia, Zambia, Albania – corupţie

multi_corupti

Şi în general la par/poziţie cu Botswana, Sri Lanka, India, Ruanda, Guatemala şi Vietnam, în urma unui deceniu de luptă împotriva corupţiei şi protecţiei Microsoft-Siemens-EADS şi a altor parteneri strategici la jaf şi tâlhărie naţională.

„În ceea ce priveşte etica şi corupţia instituţiilor guvernamentale, potrivit acestui raport România ocupă locul 97 din 140, în ciuda tuturor eforturilor de combatere a corupţiei din ultimii ani. În ceea ce priveşte deturnarea fondurilor publice, la fel, România ocupă un ruşinos loc 97 (Zambia, Albania, Mongolia).” Cătălin Predoiu

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Noroc că Mafia în România este atât de bine organizată, asociată şi finanţată de corporaţii multinaţionale, astfel protejate ilegal şi în secret de oficiali corupţi şi criminali ai Guvernului şi din UE, încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei.

Orice critică sau opoziţie este “rezolvată” de infractori (Ovidiu Artopolescu – Sorin Ovidiu Vîntu), asociaţi şi favorizaţi de entităţi corupte şi criminale din cadrul UE (Onno Simmons, Jonathan Scheele, Alessandro Buttice, Per Hellstrom etc.) şi din cadrul instituţiilor naţionale competente (Nicoleta Bulgaru-Stuparu, Monica Loredana Pop, Irinel Păun etc.), autorizate şi abilitate să apere statul de drept şi democraţia, cu rezultatele menţionate în titlu.

„Mafia joacă un rol dăunător şi secret în România”. „Remarcând absenţa relatărilor de către presă sau de către poliţie a omorurilor între bande, Onno Simmons Insarcinat cu Afaceri UE (2000-2006) a sugerat că crima organizată din România „ar putea fi aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei”. El a precizat că UE nu are informaţii specifice în acest moment, manifestându-şi opinia că grupurile de crimă organizată din România „stau sub radar” şi lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului” – Constantin Rucăreanu, Curierul Naţional.

În telegramă este relatată şi întâlnirea dintre directorul FBI şi directorii SRI George Maior şi SIE Claudiu Săftoiu. În timpul discuţiei, Simmons a recunoscut că nu are probe materiale pentru ceea ce a susţinut, sugerând că „poate colegii noştri din SUA au mai multe informaţii”. Într-o altă telegramă se vorbeşte despre implicarea SUA în comunitatea islamică moderată din România şi despre nemulţumirea Ambasadei Turciei. Directorul FBI, la întâlnirea cu Băsescu: Trimiterea după gratii a câtorva oficiali corupţi ar îmbunătăţi imaginea României. “Reprezentanţii Ambasadei SUA relatează, într-o telegramă din 2006, vizita directorului FBI Robert Muller în România, notând că la întâlnirea cu acesta, preşedintele Traian Băsescu ar fi spus că şi-ar dori să vadă o prezenţă FBI în România la fel de robustă ca cea a CIA.”

Conform sursei citate, în cadrul vizitei din 2006 detaliată în telegramă se menţionează că directorul FBI, Robert Muller, s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, directorul SRI George Maior şi directorul SIE de atunci, Claudiu Săftoiu.

Bine ca s-au intilnit, dar de facut ce s-a facut, ca mita Microsoft-Siemens-EADS, a continuat si fraudele s-au amplificat ajungind sa nu mai poata fi nici evaluate si nici recuperate vreodata, avind in vedere efectele structurale la nivelul intregii societati si economii, ca politica mai fac doar infractorii deja dovediti, ca restul de politicieni mai fac doar figuratie.

Prezenta CIA era robusta ca sa ii “multumeasca” si indestuleze pe guvernantii “binevoitori” (Adrian Nastase, Dan Nica, Radu Timofte, Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Valdescu, etc.) si interlopii (Sorin Ovidiu Vintu, Catalin Chelu, etc.) care pazeau “locatiile secrete” – Black Site – Bucharest si alte “locatii”, si sa se asigure ca Microsoft (Ovidiu Artopolescu, Ionut Lopatan si multi altii) pot spiona, monopoliza si extermina orice competitie sau/si critici din piata IT, in totala impunitate.

CIA este specializat si are foarte buni profesionisti, in activitati cu totul altele decit cautarea si rostirea adevarului si garantarea actului de justitie in afara teritoriului SUA (si chiar acolo au inca indoieli). In ceea ce priveste capitolul tortura si eficienta informativa, dupa cum chiar ei relateaza, mai au inca de invatat de la profesionisti.

Prezenta FBI, specializat in coruptie, albire de bani, piraterie, crima cibernetica si crima economica printre altele, s-a facut simtita mult mai tirziu, cu efecte inca incerte avind in vedere dinamica (statica) a situatiei actuale, dupa cum spune Microsoft in scrierile Evangheliste “psihologica, economica si politica”.

Vom reveni …


Onno Simmons: Grupările de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului

În telegramă se vorbeşte despre o întâlnire „G8 Counter-Terrorism Action Group (CTAG) găzduită de Ambasada Rusiei”, în care consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a arătat că „Mafia joacă un rol dăunător şi secret în România”

Consilierul UE Onno Simmons a atras atenţia că „unele surse ar fi spus că există o „înţelegere” între „anumite grupuri arabe” şi Guvernul României: „Lăsaţi-ne să spălăm bani (în România) şi nu vom ataca ţinte româneşti””, potrivit unei telegrame Wikileaks, citată de Hotnews, informează Mediafax. Informaţia apare într-o relatare publicată de Hotnews, care citează o telegramă Wikileaks transmisă de misiunea diplomatică de la Bucureşti. Conform sursei citate, telegrama este nedatată, dar din context rezultă că relatează evenimente din 2006. Subiectul telegramei: „Grupul de Acţiune G8 Antiterorism discută despre dialogul cu Islam, despre crimă organizată şi siguranţa frontierelor”.

În telegramă se vorbeşte despre o întâlnire „G8 Counter-Terrorism Action Group (CTAG) găzduită de Ambasada Rusiei”, în care Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a arătat că „Mafia joacă un rol dăunător şi secret în România”. „Remarcând absenţa relatărilor de către presă sau de către poliţie a omorurilor între bande, el a sugerat că crima organizată din România „ar putea fi aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei”. El a precizat că UE nu are informaţii specifice în acest moment, manifestându-şi opinia că grupurile de crimă organizată din România „stau sub radar” şi lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului”, se arată în telegramă, potrivit Hotnews.

Simmons e cunoscut în mediile diplomatice din Bucureşti ca fiind una dintre cele mai sceptice voci în ceea ce priveşte progresul României către integrare europeană

Telegrama continuă precizând că Simmons „a atras atenţia că unele surse ar fi spus că există o „înţelegere” între „anumite grupuri arabe” şi guvernul României: „Lăsaţi-ne să spălam bani (în România) şi nu vom ataca ţinte româneşti” . Mai târziu, în discuţie, acesta a precizat că „operaţiunile PKK sunt finanţate de către operaţiuni ilegale în România” (Comentariu (n.r. al ambasadei SUA): În timpul discuţiei, Simmons a recunoscut că nu are probe materiale pentru ceea ce a susţinut, sugerând că „poate colegii noştri din SUA au mai multe informaţii”. Simmons e cunoscut în mediile diplomatice din Bucureşti ca fiind una dintre cele mai sceptice voci în ceea ce priveşte progresul României către integrare europeană”. Conform sursei citate, la finalul telegramei, în comentariul adjunctului misiunii diplomatice la Bucureşti, Mark Taplin a precizat că „Ambasada va continua eforturile sale de a se implica într-un dialog substanţial cu comunitatea moderată islamică din România” şi că „ofiţerii Ambasadei se întâlnesc regulat cu lideri musulmani; Muftiatul din România a fost de acord să participe într-un program de Vizite Internaţionale”.

Într-o altă telegramă se vorbeşte despre implicarea SUA în comunitatea islamică moderată din România şi despre nemulţumirea Ambasadei Turciei

Într-o altă telegramă, marcată Secret, trimisă la Washington, se vorbeşte despre implicarea SUA în comunitatea islamică moderată din România şi despre nemulţumirea Ambasadei Turciei referitor la această problemă. Potrivit sursei citate, în finalul telegramei, într-un comentariu propriu al ambasadei, marcat ca atare în document, se spune: „Nu avem nicio intenţie să diminuăm eforturile noastre de a extinde contactul cu comunitatea
crescândă de musulmani din România. (…) În acelaşi timp, influenţa turcă asupra comunităţii locale de musulmani – care este concentrată în mare în Constanţa şi în zona Mării Negre – este reală. În timp ce facem eforturi să îmbunătăţim bazele militare din România din aceeaşi zonă pentru a fi folosite de militari americani, plănuim să atingem unele dintre comunităţile despre care Okcun (n.r.- ambasadorul Turciei) consideră că sunt „ale lui” pentru a ne asigura că avem un dialog pozitiv şi direct”. Hotnews susţine că documentul face parte din telegramele obţinute de Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange.

Directorul FBI, la întâlnirea cu Băsescu: Trimiterea după gratii a câtorva oficiali corupţi ar îmbunătăţi imaginea României

Reprezentanţii Ambasadei SUA relatează, într-o telegramă din 2006, vizita directorului FBI Robert Muller în România, notând că la întâlnirea cu acesta preşedintele Traian Băsescu ar fi spus că şi-ar dori să vadă o prezenţă FBI în România la fel de robustă ca cea a CIA. Hotnews prezintă, atribuind WikiLeaks, o telegramă din 2006 clasificată „Secret”, în care reprezentanţii Ambasadei SUA relatează vizita efectuată de directorul FBI Robert Muller în România. Conform sursei citate, în cadrul vizitei din 2006 detaliată în telegramă se menţionează că directorul FBI, Robert Muller, s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, directorul SRI George Maior şi directorul SIE de atunci, Claudiu Săftoiu. În telegramă se menţionează că întâlnirea directorului FBI cu preşedintele Băsescu a durat 30 de minute. „Într-o întâlnire de 30 de minute cu preşedintele Băsescu, Muller şi-a exprimat recunoştinţa pentru cooperarea excepţională în privinţa aplicării legii şi faptul că este pregătit pentru a aprofunda această relaţie pe mai departe. Băsescu a comentat că şi el simte că relaţia poate fi extinsă şi a subliniat că ar dori să vadă o prezenţă a FBI în România la fel de robustă ca cea a CIA. Muller a vorbit de importanţa cooperării în plan bilateral, care este cea mai bună metodă pentru a dezvolta relaţiile în domeniul aplicării legii. Băsescu l-a asigurat pe directorul FBI că nivelul de corupţie din cadrul Poliţiei Române a scăzut şi că partea americană poate să aibă încredere în partea română. Directorul FBI a comentat că SUA consideră că România a început combaterea corupţiei şi că „trimiterea după gratii a câtorva oficiali corupţi ar îmbunătăţi imaginea României”, se relatează în telegramă. De asemenea, conform sursei citate, în document se mai notează că preşedintele Băsescu a pledat pentru continuarea trainingurilor în domeniul aplicării legii: „Preşedintele Băsescu a făcut o pledoarie puternică pentru continuarea trainingurilor din domeniul aplicării legii şi pentru susţinerea îmbunătăţirii capabilităţilor, mai ales în faţa ameninţărilor din Est, de exemplu, sprijin pentru procurorii şi judecătorii care luptă împotriva spălării de bani. „Experienţa voastră este excepţional de bună şi vrem să transferaţi cât de mult se poate”, a spus preşedintele”.

Tăriceanu, surprins să afle de la Robert Muller că 90% din fraudele informatice care afectează site-ul e-Bay îşi au originea în România

În paragraful al treilea al telegramei este relatată întâlnirea directorului FBI cu premierul Tăriceanu. În telegramă se notează că premierul Tăriceanu a fost surprins să afle de la directorul FBI că 90% din fraudele informatice care afectează site-ul e-Bay îşi au originea în România. „Surprinderea lui Tăriceanu a fost evidentă când directorul a raportat că 90% din criminalitatea informatică pe e-Bay provine din România şi că Pay-Pal nu mai doreşte să facă afaceri cu România”, conform traducerii Hotnews.

În telegramă este relatată şi întâlnirea dintre directorul FBI şi directorii SRI George Maior şi SIE Claudiu Săftoiu

„Maior a indicat „interesul şi influenţa rusească asupra României aflate în creştere” drept una din priorităţile securităţii interne ale României în viitorii ani, în special în domeniul energiei. O a treia prioritate a fost dezvoltarea de noi capacităţi de a combate crima organizată notând că „factorul rusesc” este foarte prezent în crima organizată din România”, menţionează sursa citată. „Muller i-a mulţumit lui Saftoiu pentru susţinerea din Irak şi Afganistan, dar a avertizat că susţinerea SUA de către România nu va trece neobservată de grupări precum Al Qaeda. El şi-a manifestat îngrijorarea că teroriştii vor căuta să intre în Europa prin România. Săftoiu a promis că România va rămâne alături de SUA în Irak şi Afganistan şi a spus că România speră că, în schimb, SUA vor susţine România în regiunea Mării Negre pentru a ajuta la stabilizarea regiunii. Săftoiu a menţionat şi greutăţile pe care le întâmpină România în crearea unei comunităţi informaţionale”, potrivit documentului citat


Un raport al Forumului Economic Mondial privind Indexul Competitivităţii Globale plaseaza Romania pe locuri codase la capitole importante cum ar fi educatia primara, infrastructura, coruptia si performanta guvernamentala.

Raportul a fost prezentat intr-o conferinta de presa de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu:

„Recent, Forumul Economic Mondial, organizaţie de elită mondială în materie de economie şi politici, organizaţia care în fiecare an este gazda Forumului de la Davos, a publicat un raport foarte important privind indexul competitivităţii globale. Adică un raport care evaluează competitivitatea fiecărei ţări într-un clasament global, în funcţie de anumite criterii. Sunt 12 criterii, 12 piloni care stau la baza acestui raport.

Potrivit acestui raport, acestui studiu, făcut de economişti de elită, într-un clasament de 140 de ţări, România ocupă locul 53. La prima vedere pare un loc care nu surprinde şi n-ar putea să nască critici sau semne de întrebare. În realitate, privind atent raportul, veţi vedea că el este structurat pe criterii care ţin de activitatea mediului privat şi criterii care ţin de activitatea guvernamentală. Această activitate guvernamentală, însă, a repurtat clasamente care demonstrează incapacitatea şi ineficienţa Guvernului PSD – Victor Ponta. Şi am să vă dau câteva exemple.

În ceea ce priveşte criteriul instituţional, pilonul instituţional, adică acel criteriu care evaluează performanţa instituţiilor guvernamentale, performanţa Guvernului, România ocupă locul 86, după Albania, care ocupă locul 84, după Etiopia care ocupă locul 83, după Vietnam care ocupă locul 85.

În ceea ce priveşte protecţia proprietăţii intelectuale, România ocupă locul 72. Sigur, asta nu este surprinzător, având în vedere interesul îl acordă chiar premierul proprietăţii intelectuale, premier care a fost acuzat cu probe de plagiat.

În ceea ce priveşte etica şi corupţia instituţiilor guvernamentale, potrivit acestui raport România ocupă locul 97 din 140, în ciuda tuturor eforturilor de combatere a corupţiei din ultimii ani. Asta arată că oricât de mult ar combate justiţia, Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii în general, fenomenul corupţiei, Guvernul PSD este mult mai productiv, că nu se face prevenţie şi nu se renunţă la vechile obiceiuri care au afectat performanţa administrativă din ultimii ani în România. Subliniez: locul 97 din 140, obţinut de Guvernul PSD-Ponta în materie de etică şi corupţie.

În ceea ce priveşte deturnarea fondurilor publice, la fel, România ocupă un ruşinos loc 97. Şi când spun România spun Guvernul Ponta, pentru că el este evaluat în acest raport, Guvernul Ponta – PSD. Adică acel guvern despre care, săptămânal, ni se spune de către conducătorul formal Ponta şi cel de fapt Dragnea, că este un guvern bun. Iată guvernul “bun” al PSD-ului: în materie de deturnarea fonduri publice, locul 97.

În materie de favoritism în deciziile oficialilor guvernamentali, locul 111.

În materie de risipă a banului public, locul 114, după Mauritania, după Trinidad şi Tobago, după Peru.

Asta este faţa adevărată care se vede în lume a Guvernului Ponta, despre care însuşi Ponta şi dl Dragnea ne spun în fiecare zi că e bun. Este foarte bun! Este foarte bun la corupţie, Guvernul Ponta este foarte bun la deturnarea fondurilor publice, Guvernul Ponta este foarte bun la favoritism în deciziile oficialilor. Şi, de asemenea, foarte bun în risipa banului public.

Vezi si: Fragmente din raport.pdf

Dar să continuăm! Acelaşi raport evaluează performanţa guvernului în materie de infrastructură. Hai să vedem ce performanţă are Guvernul Ponta, acela “foarte bun” în materie de infrastructură de transport: locul 101 din 140, după Armenia, după Uruguay, lângă Liban şi Laos. Locul 101, domnule Ponta!

În materie de calitate a drumurilor, locul 120. Domnule, Dragnea, până vă faceţi autostrada aia la domeniul din Alexandria, poate vă îngrijiţi de calitatea drumurilor. Pentru că sunteţi la guvernare domnilor, de 4 ani încoace.

În materie de sănătate şi educaţie primară, locul 83, după Indonezia, după Algeria, după Panama. Asta este performanţa Guvernului Ponta în materie de sănătate, mortalitate infantilă, educaţie primară, rată de înscriere în învăţământul primar. Pentru că spitalele, în legătură cu care dl Ponta se bătea cu cărămida în piept acum 3-4 ani, sunt într-o stare deplorabilă. Fac o paranteză: astăzi nu sunt însoţit de unul dintre colaboratorii mei pentru că s-a deplasat la Cluj, acolo unde un apropiat a suferit o tragedie: i-a murit copilul în spital după 6 zile de la naştere din cauza unei
infecţii contractate în spital. Asta e realitatea de astăzi în spitalele româneşti, pe care Guvernul Ponta s-a angajat să le reechipeze, să le redeschidă, să facă altele noi – acest guvern despre care dl Dragnea spune că este bun.

Dar să continuăm. În materie de piaţă a muncii şi inovare, România ocupă locul 78 în privinţa pieţei muncii, şi locul 75 în materie de inovare.

Locul 95, în privinţa folosirii talentului uman. Asta este măsura “grijii” şi “inteligenţei” pe care le-a demonstrat Guvernul Ponta faţă de resursele umane, faţă de talentele acestor cetăţeni români care nu sunt reprezentaţi la ora aceasta.

Ce spun aceste cifre? Spun ceea ce spunem şi noi de mult timp: că Guvernul a ratat orice reformă instituţional-administrativă în materie de sănătate, în materie de educaţie, în materie de economie, deşi Guvernul se laudă cu o economie bună.

Domnilor, creşterea economică se datorează celor 2 ani agricoli foarte buni care au dus în sus acest coeficient de creştere economică. Dar agricultura este meteo-dependentă, iar Guvernul nu a făcut nimic pentru ea. A făcut bunul Dumnezeu că a dat ploaie. Uitaţi, însă, că recent Comisia Europeană ne-a avertizat: în anul care vine România va avea cea mai dramatică scădere a producţiei agricole din cauza condiţiilor meteo. Deci creşterea asta economică de care vorbeşte într-una domnul Ponta se evaporă odată cu apa evaporată de seceta din această vară. Acesta este guvernul “bun” condus de Victor Ponta, acesta este Guvernul PSD.

Toate aceste capitole despre care am vorbit, începând de la eficienţă instituţională, corupţie, etică, risipa banului public sunt criterii pe baza cărora investitorii iau decizii înainte să vină în România. La acest raport se uită marii investitori care spun “împingem unul, două, zece miliarde în România sau le ducem în altă ţară? Ia să vedem care este eficienţa Guvernului, care este eficienţa cheltuirii banului public, care e nivelul de corupţie guvernamentală?”. Şi ei văd acolo acest raport. Şi mai văd că premierul are situaţia pe care o are, trimis în judecată penală. Şi lucrurile se leagă şi spun “nu, nu mai venim în România!”.

E adevărat că avem pe de altă parte declaraţiile domnului Dragnea, un domn extrem de “onorabil” şi “foarte credibil” în străinătate. E foarte credibil, ca şi domnul Ponta. El spune că acest guvern e bun. Domnilor Ponta şi Dragnea, vorbele dumneavoastră nu fac două parale dincolo de marginea Alexandriei, nici măcar la graniţa de Vest nu mai ajung. Vorbele care contează sunt aceste rapoarte făcute de oameni profesionişti care se uită la tot ce aţi făcut şi v-au clasificat: codaşi ai clasamentului!

Ce ne mai arată acest raport? Că partenerii României sunt îndreptăţiţi să aibă reticenţe faţă de Guvernul Ponta şi vor avea întotdeauna. Iar acest guvern nu este creat din spuma mării. Este creat din spuma PSD-ului. Şi de aceea spun pe baza documentelor, a probelor, cetăţenilor români, în perspectiva alegerilor, câtă vreme acest partid este la cârma ţării, câtă vreme el produce oameni precum dl Ponta sau dl Dragnea, credibilitatea şi suportul pe care îl putem obţine în străinătate pentru noi, pentru investiţii aici, pentru locuri de muncă, sunt zero! Acest partid este o piatră de moară legată de gâtul României. Cu două floricele: Ponta şi Dragnea. Acesta este mesajul pe care îl dă acest raport, repet, elaborat de o instituţie cât se poate de serioasă, cu acoperire globală.

Concluzia este că avem un guvern scamator, un Guvern Ponta, un Guvern PSD scamator. În ce sens? Că una e realitatea şi alta e propaganda. Şi prin scamatoria propagandei încearcă să acopere Guvernul PSD – Ponta – Dragnea realitatea pe care tocmai am devoalat-o, citând acest raport independent. Nu e făcut de PNL, nu e făcut de societatea civilă ostilă domnului Ponta, nu e făcut de cine ştie ce inamic al PSD-ului. Este un raport, repet, făcut de Forumul Economic Mondial, o organizaţie de primă credibilitate şi primă expertiză în lume, gazda Forumului de la Davos. Este un barometru acest raport: tocmai ni s-a spus că avem un guvern incompetent. Nu de către opoziţie, nu de către inamicii guvernului, ci de către un forum independent. Ceea ce confirmă vorbele opoziţiei, ceea ce confirmă toate poziţiile noastre anterioare.

Nu avem nicio speranţă de îndreptare câtă vreme Guvernul PSD este condus cu un astfel de nivel de expertiză. De fapt, asta confirmă vorbele unui mare politician care spunea că socialiştii guvernează până consumă banii altora. În particular, socialiştii români mai suferă de o formă de utopie: ei cred că pot mistifica realitatea la infinit, indiferent cât de prost guvernează. Nu mai e aşa. Lumea este transparentă, societatea este deschisă şi se vede, domnilor Ponta şi Dragnea, goliciunea intelectuală, goliciunea de expertiză, goliciunea de eficienţă a Guvernului PSD pe care îl conduceţi!”