Kovesi – Coldea o “urăsc pe Elena Udrea din toate ovarele pentru anii cînd le dădea cu tifla ca favorită a lui Traian Băsescu” – Ion Cristoiu

multi_corupti“În realitate, ca și pe vremea lui Stalin, ca și pe vremea Conducătorului mult iubit, România e condusă de Securitate, mai precis de Noua Securitate, întruchipată de Binomul SRI-DNA, după ce în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu au fost făcute praf toate instituțiile tipice democrației reale: Parlament, presă, Justiție, ONG-uri.

Au rămas în picioare, crescînd monstruos, ca un cancer al națiunii, instituțiile de forță. Ele țin locul Parlamentului, ele fac presă (au site-uri, ziare, televiziuni, au ofițeri acoperiți în toate instituțiile de presă), ele fac bani negri, pe care-i folosesc generalii corupți atît pentru ghiftuirea proprie, cît și pentru ghiftuirea clientelei, ele fac și desfac partide, ele dau jos sau pun Guverne.

În cazul Elenei Udrea, chiar idiotizat de apartenența la Divizia Presă a Binomului să fii, tot ți-ai fi putut da seama că e vorba de un abuz al lui Florian Coldea și al Codruței Kovesi, care o urăsc pe Elena Udrea din toate ovarele pentru anii cînd le dădea cu tifla ca favorită a lui Traian Băsescu.

Să mai spună cineva că democrația noastră din realitate diferă de cea din Coreea de Nord!” http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-29-octombrie-2015/

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Cu tot respectul pentru analiza pertinenta facuta de Maestrul Cristoiu, trebuie sa remarcam ca exista o ruptura logica in expunerea sa.

Relatia pe care Kovesi-Coldea o au cu Elena Udrea nu se datoreaza unor impulsuri emotionale subtile sau unor razbunari personale patologice, este mult mai simplu, este vorba doar de BANI, foarte multi bani si frica.

Sa nu uitam ca Elena Udrea a avertizat DNA-SRI ca stie inca multe si a demonstrat ca are curajul sa vorbeasca despre Kovesi – Coldea.

In fapt, Kovesi – Coldea, beneficiarii directi ai situatiei corect descrise de catre autorul articolului – fac bani negri, pe care-i folosesc generalii corupți atît pentru ghiftuirea proprie, cît și pentru ghiftuirea clientelei”-  au fost pusi la treaba si obligati sa investigheze, practic propriile lor ilegalitati, de catre institutii straine (Siemens, DoJ-FCPA, Parchetul din Munchen etc.) care investigheaza pentru a afla adevarul si pentru a prinde si pedepsi infractorii, indiferent de cine sunt acestia, spre deosebire de DNA, care investigheaza pentru a proteja infractorii, in functie de cine sunt acestia, si pentru a mistifica orice adevar.

Cu tifla la SRI-DNA, pe vremea lui Traian Basescu, cel mai tare dadeau Microsoft-Siemens-EADS-RSC, Medist, Asesoft, Teamnet, avind in vedere ca SRI era unul dintre beneficiarii pricipali si DNA era informat de ilegalitatile, exhaustiv probate, comise de acestia.

O data cu presupusele ilegalitati si cu declaratiile Elenei Udrea, in asociere cu investigatiile facute sub constringere externa, DNA-SRI este obligat sa isi apere proprii corupti, si pe infractorii asociati acestora, in contextul in care Elena Udrea nu cere decit tratament egal cu cei pe care ea ii denunta, la fel cum a fost si ea denuntata, dar arestata, spre deosebire de cei mentionati.

“Daca Elena Udrea se duce la puscarie in baza unor declaratii, de ce nu se duc tot la puscarie si Coldea, Maior si Kovesi in baza unor declaratii si a unor probe legale si temenice care demonstreaza faptul ca acestia au favorizat in cunostinta de cauza Microsoft si pe asociatii infractionali ai acesteia timp de un deceniu ?” se pare ca cere de fapt, pe buna dreptate, Elena Udrea.

Daca si ea si altii au dat cu tifla SRI-DNA, de ce Ovidiu Artopolescu, Sebastian Vladescu, Sebastian Ghita si multi altii nu patesc nimic, in timp ce ea este in permanenta vinata ? Raspunsul este foarte simplu : Elena Udrea nu a participat la mita si ilegalitatile comise de SRI-DNA, asa ca poate fi anchetata, in timp ce SRI-DNA nu se pot ancheta impreuna cu asociatii lor mai sus pomeniti, si cu multi altii.

Avind in vedere faptul ca intr adevar traim intr-o democratie originala de tip Coreea de Nord, unde SRI-DNA isi fac propria lege, acest lucru nu este posibil.