Kovesi – Coldea – VARTIC : NOAPTEA MINŢII – “Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România în următorii cinci ani, având în prezent 700 de salariaţi, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.”

multi_coruptiTotul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toţi membrii familiei. Acum, poate nu mai există calculatorul tradiţional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate şi un PC deci fiecare foloseşte diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evoluează extrem de rapid. Fireşte, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândeşti mereu care va fi următorul pas„, a spus Townhill.

http://www.mediafax.ro/economic/microsoft-va-angaja-cateva-sute-de-specialisti-it-in-romania-in-urmatorii-ani-14813015

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Daca ne uitam in urma cu zece ani, Microsoft jefuia si tilharea in voie Romania si distrugea tot ce intilnea in cale, in cirdasie cu Adrian Nastase, Dan Nica, George Maior, Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, Irinel Paun, Nicoleta Bulgaru, Monica Loredana Pop si multi altii.

Microsoft a venit “agresiv” in Romania in 1996 si are 700 de angajati in 20 de ani = 35 angajati pe an – 1.68 pe luna, in timp ce dadea mita cu sutele de milioane avind doar 20 de angajati si angajate (absolut necesare pentru directori si alte indeletniciri).

In urmatorii 5 (cinci) ani Microsoft isi propune sa angajeze sute de specialisti, respectiv intre 600 si 800, ca altfel spuneau mii, ceea ce inseamna intre 120 si 160 pe an, respectiv unu, unu si ceva pe luna, si asta la nivel declamativ.

VARTIC (DNA),  daca tot este “angajat” sa protejeze Microsoft si pe fostii sai angajati infractori, le poate propune acestora sa ii re-angajeze pe fostii directori si angajate (ca vin la pachet) Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu, Paula Apreutesei, Paul Miches, Ionut Lopatan, Sorin Eftene, Calin Tatomir si altii si angajatele lor.

VARTIC (DNA) pina in prezent trebuia sa institui sechestru asigurator in administrarea Statului Roman asupra tuturor bunurilor Microsoft, in vederea recuperarii miliardelor de euro pe care acestia i-au fraudat, albit si redistribuit crimei organizate si organizatiilor teroriste, nu sa asisti cum Microsoft isi continua activitatile Evangheliste de jaf si promiscuitate, bine cunoscute si exhaustiv probate pina in prezent.

Vom reveni cu amanunte picante dupa ce ne vom uita si analiza cei zece ani pe care ii invoca Microsoft, care de fapt sunt vreo 20 de ani de jaf, umilinta, hartuire sexuala, proxenetism, tilharie si mult terorism.


Microsoft va angaja câteva sute de specialişti IT în România, în următorii ani

În România există mulţi tineri absolvenţi foarte buni cunoscători de limbi străine, potrivit Townhill, care a adăugat totodată că românii sunt atraşi de tehnologia de ultimă oră.

Totul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toţi membrii familiei. Acum, poate nu mai există calculatorul tradiţional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate şi un PC deci fiecare foloseşte diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evoluează extrem de rapid. Fireşte, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândeşti mereu care va fi următorul pas„, a spus Townhill.

La rândul său, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft România, şi totodată preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, afirmă că vor fi angajate persoane din orice colţ al lumii.

Cei 700 de angajaţi actuali sunt împărţiţi în două divizii, una de vânzări şi marketing, iar cealaltă de servicii şi suport tehnic pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Avem 600 de specialişti tehnici şi 100 de angajaţi în vânzări şi marketing. Până acum numărul de angajaţi a crescut cu 100-150 de persoane în fiecare an. Anticipez o evoluţie similară şi în următorii ani. În ceea ce priveşte domeniile în care vor fi angajate aceste persoane, sunt în suport IT şi dezvoltare de programe”, a spus Grama.

În prezent, sunt peste 1.000 de români care lucrează la Microsoft, în ţări din întreaga lume.

Cei doi reprezentanţi Microsoft au participat joi la Bucureşti la conferinţa anuală a Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), ajunsă la cea de-a treia ediţie.

De asemenea, prezentă la eveniment, Georgiana Andrei, director Office& retail Agency Colliers, a spus că peste 60% din firmele de outsourcing sunt în Capitală şi restul în celelalte mari oraşe, precum Iaşi, Cluj sau Timişoara.

„România începe să fie un jucător foarte important. Azi România are 60.000 de angajaţi în domeniul de outsourcing, în comparaţie cu Polonia, care are 150.000 de angajaţi. Această industrie a crescut în ultimii zece ani cam cu 20% pe an. Predicţiile pentru următorii ani sunt de creştere de 10% la nivelul Europei Centrale şi de Est, în condiţiile în care predicţiile de creştere pentru România sunt la nivel de 30%. O multitudine de analize ne arată că în Europa Centrală şi de Est România are toate şansele să ia o cotă foarte mare din joburile care vor fi aduse către această zonă. În realitate, lupta este cu ţări precum India în încercarea de a aduce în această regiune joburile care sunt outsource-ate de către companii. România are toate punctele foarte pentru a atrage aceste companii, ţinând cont că excelăm pe principalele tipuri de activităţi care sunt propuse pentru outsourcing, fiind deja la cincea generaţie de astfel de servicii”, a afirmat Georgiana Andrei, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, în ultimii trei ani, în regiune, peste 30% din companii au deschis centre noi în mai mult de un oraş. În România, 90% din companiile de outsourcing sunt într-un singur oraş, în Bucureşti, ceea ce oferă potenţial de creştere şi pe alte oraşe.