Kovesi – Coldea : Infractorii dovediţi Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu fac „praf” şi „dezvăluiri” despre Guvernul Cioloş

multi_corupti

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Poate ii intrebati despre „MICROSOFT-SIEMENS-EADS” , ca poate se fac „praf” unii pe altii din „dezvaluiri” din „o mie si una de nopti” cu Omar Hayssam – cand Tariceanu il educa pe ciuhap si Nastase il elibera din arest, cu telefonul, la miezul noptii … Nastasiu si Dosarul Armamentul nu se pun la socoteala, ca sunt la (un) secret de stat pe fese … cunoscut de toata lumea … mai putin Kovesi – Coldea …

… Voi ce stiti bre sa faceti, cu exceptia santajului si amenintarilor la adresa procurorilor … un fel de slugi ale Domniilor Voastre – „Excelentelor” „Excrementelor” ? !

Vom reveni …


Călin Popescu Tăriceanu face praf Guvernul Dacian Cioloş: E nedemocratic, neconstituţional
Autor: Cristi Şelaru, Redactor Publicat: 16:56

Călin Popescu Tăriceanu face praf echipa guvernamentală a lui Dacian Cioloş! Totodată, liderul ALDE lansează acuzaţii dure la adresa foştilor colegi din coaliţia de guvernare, PSD şi UNPR. ”E un regim politic nedemocratic, neconstituţional. Exclude actorii politici instituţionali şi constituţionali de la actul de guvernare. El exclude democraţia reprezentativă. E o majoritate PSD-PNL-UNPR ce susţine această guvernare. E o confuzie ce domneşte la nivelul unor partide politice, unde e nevoie de o gândire lucidă.

Democraţia şi statul de drept nu sunt negociabile. Ne asumăm tot ce decurge din calitatea de partid de opoziţie, începând de mâine. Toţi secretarii de stat, peste 20, îşi vor da demisia de mâine. Nu susţinem guvernul, votăm împotriva lui.”, a spus preşedintele Senatului.

Adrian Năstase face dezvăluiri despre Guvernul Dacian Ciolos

Guvernul Ciolos este, in mare măsură, un guvern de amici tehnocrati! Asta consideră Adrian Năstase, fost premier între 2000-2004. El dezvăluie că Cioloş a primit propuneri extravagante, persoane despre care nu ştia cine sunt. El nu are nicio vină, lucrează cu materialul clientului, punctează Năstase. ”Dacian Ciolos, in conditiile in care a fost plecat mult timp din tară si in conditiile in care nu va conduce un guvern cu ministri politici, a trebuit să recurgă la diverse cunostinte, de pe la vechiul CDR (spre exemplu la Romică Tomescu), la cunostinte din PNL, să discute la Cotroceni, să-si consulte agenda telefonică cu numele românilor care lucrează la Bruxelles. Ca urmare a acestor discutii, el a primit din partea cunostintelor sale, diverse propuneri, unele din ele extravagante. Persoane pe care eventual nu le cunostea până săptămâna trecută. Unele dintre ele amici si tehnocrati, altele doar tehnocrati, altele doar amici. O formulă eterogenă, de la manechine in costume sexy până la persoane serioase, cu multă experientă, gen Lazăr Comănescu. Dacian Ciolos nu are nicio vină. El lucrează cu materialul clientului. I s-a cerut să compună, in câteva zile, un Guvern al Salvării Nationale, pentru a gestiona efectele unui incendiu intr-un club frecventat de tineri. Nici nu mai stim acum daca acest guvern este guvernul „lor” sau guvernul „lui”.
Profesionalismul acestor candidati este cel mai bine exemplificat de propunerea de la ministerul justitiei – o persoană care nu are studii juridice. Oricum, vom avea un paradox – in guvernul anterior am avut un ministru politic al justitiei care era tehnocrat, acum vom avea un tehnocrat care va fi politic.
Nu vreau să comentez, individual, candidaturile. Sunt convins că unii dintre ei sunt persoane respectabile. Va fi insă foarte greu pentru guvern, in conditiile de lipsă de omogenitate, să functioneze ca o echipă. Nu există un liant intre ei. Poate mă insel…
In ceea ce priveste programul de guvernare propus, pentru o perioadă de un an, de guvernul tehnocrat, el este mai curând politic si cuprinde obiective pe termen lung. Sunt corecte multe dintre măsuri sau priorităti, unele analize sunt intelepte – mai ales pe planul relatiilor externe. Dar pare că guvernul isi propune să fie dirigintele partidelor si al parlamentului, implicându-se in chestiuni electorale (legislatie, timing, etc.), ceea ce, de obicei, se realiza prin comisii parlamentare speciale. Ideea comasării alegerilor (parlamentare, prezidentiale, europarlamentare si locale) ii va face pe membrii Comisiei de la Venetia să se strice de râs. Cum s-ar putea face campanii electorale in devălmăsie? Sau alegerile in „noul” stat de drept trebuie să-si piardă din importantă? Contează, nu-i asa, cine numără si dacă vom organiza alegeri cu vot electronic, vom rezolva rapid chestiunea alegerilor. Las la o parte că ar mai fi un fleac – revizuirea Constitutiei – inainte de a face bazaconia asta. Dar in definitiv, nu am putea face, cu acelasi prilej si alegeri pentru Academia Română, pentru FRF, pentru Curtea de Conturi, etc. S-ar mai economisi eforturi si bani.
Tema descentralizării – din nou – este o temă cu ample dimensiuni politice (aspecte regionale, etc.). Nu stiu dacă un guvern tehnocrat o va putea aborda. Aspectele de birocratie, fără indoială. Se mai propune „crearea unei scoli superioare de administratie publică”. Nu stie oare Dacian Ciolos că am creat, in mandatul meu, Institutul National de Administratie, pe modelul ENA si ca această scoală a fost inchisă de guvernul din care a făcut parte? Imi cer scuze dacă am luat prea in serios aceste propuneri.
PS In ceea ce-l priveste pe Vasile Dâncu, vom vedea dacă el a fost luat prizonier in acest guvern sau el va fi mastermind-ul acestui proiect. Despre PSD nu are rost, deocamdată, să vorbim.”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.