Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. XXXIII  “Barroso la Honoris Causa – vino mamă să mă vezi cum lucrez la spaţii verzi” .. cu Tăriceanu, Vlădescu, Bill Gates, Jonathan Scheele, Durao Barroso, şi alţi Honoris Causa … făcuţi de DNA şi SRI şi SIE ! .. să fie primiţi …

29 Ianuarie 2016

Jose Manuel Barroso vine la Timişoara să îsi ia Doctoratul Honoris Causa, după ce Scheele şi-a luat şi el vreo două, la Oradea, la Iaşi şi în Bucureşti (adică trei)

27 Ianuarie 2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, despre raportul de reformele din justitie si afaceri interne elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) , că nu i se pare ‘deloc corect’ felul in care este reflectat progresul Romaniei si ca rapoartele MCV nu i se par deloc obiective.

„N-am sa comentez acum criticile MCV. Stiti ce se intampla? Am de multe ori senzatia ca in loc ca Mecanismul de Cooperare si Verificare sa functioneze ca atare, asa cum a fost conceput, el s-a transformat intr-un mecanism perpetuu prin care sunt anumite tinte puse Romaniei si tintele se indeparteaza. Nu mi se pare deloc corect modul in care procedeaza Comisia Europeana fata de progresele enorme pe care le-a facut Romania in ultimii ani in toate privintele si de aceea va spun ca privesc cu din ce in ce mai putin interes aceste raporturi care nu mi se par deloc obiective”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

http://www.stiripesurse.ro/tariceanu-comisia-europeana-nu-procedeaza-corect-fa-a-de-romania_980455.html

11 Mai 2006 – Jonathan Scheele: “Romania a facut progrese remarcabile in ce priveste combaterea coruptiei, iar acest lucru s-a vazut indeosebi in ultimele citeva luni, cind s-au reusit mai multe imbunatatiri ale activitatii, intai de toate la nivel legislativ dar si operational… Totodata, am vazut progrese inregistrate in lupta impotriva coruptiei atit in ceea ce priveste legislatia care reglementeaza finantarea partidelor politice, ca si imbunatatiri in modalitatea declararii averilor, lucru care in sine constituie o buna baza de plecare pentru viitoare investigatii in cazul unor nereguli… In cei patru ani si jumatate de cind sunt aici am vazut progrese remarcabile in numeroase domenii si de aceea perspectivele sunt bune. Luat Doctorate Honoris Causa
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_6575/Jonathan-Scheele-Perspectivele-de-aderare-a-Romaniei-la-UE-sunt-bune.html

18 Mai 2006 – este finalizat si depus raportul misiunii OLAF la Bucuresti in cazul OF/2005/0417. Sebastian Vladescu e Alba ca Zapada si urmeaza sa fie felicitat impreuna cu Tariceanu de Scheele si Barroso.
(Mentionat in scrisoarea OLAF (N. Ilett) nr. 8326/07.09.2010 catre Omnis)

19 Mai 2006 – O zi dupa ce Comisia Europeana a amanat recomandarea privind data aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Presedintele CE Jose Manuel Barroso si Comisarul pentru Extindere Olli Rehn au indemnat cele doua tari sa finalizeze traseul si sa incheie reformele. Cei doi oficiali europeni au vizitat ambele tari dupa prezentarea raportului in cadrul Parlamentului European de la Strasbourg. Barroso a subliniat ca reforma judiciara reprezinta “prioritatea tuturor prioritatilor”. Oficialii celor doua tari au primit recomandarea de a-si “scurta vacanta de vara” pentru a reusi aderarea la UE la data de 1 Ianuarie si pentru a evita o amanare de un an. Cu toate acestea, discursul lui Barroso a fost diferit in cele doua capitale. La Bucuresti, a adus “un mesaj de felicitare pentru progresele inregistrate” si a sustinut ca “este complet increzator ca se va reusi”. La Sofia, si-a exprimat optimismul, dar a insistat: “Este momentul sa se obtina rezultate concrete”.
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2006/05/19/feature-02

Fara Comentarii

Mafia Tariceanu, Vladescu, Barroso, Scheele, Gates, Ballmer, Berlusconi, Tiriac, Nastase, Bittner, Truica, Nica, Iliescu, Ponta, Nitu, Dumitrescu (DNA) – Siciliana (Buttice, Perduca, Ficcarelli, Giovanni, Dumitrescu, Pillieri) dikteaza !

Vom reveni … cu detalii


ANEXA

2 Aprilie 2014 – Saptamanalul Catavencii scrie despre Jonathan Scheele si Alessandro Buttice: “În noiembrie 2006, Jonathan Scheele, fostul şef al Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, era cercetat de OLAF pentru că ar fi intervenit în favoarea unei firme greceşti falimentare, Themeliodomi SA, în vederea obţinerii sumei de 72 de milioane de euro, fonduri UE nerambursabile, la rugămintea dezinteresată a lui Stelian Duţu, preşedintele pedist al CJ Constanţa. Fondurile erau destinate construirii unor staţii de epurare a apei în Constanţa Nord şi Eforie Sud, în valoare totală de 96 de milioane de euro. Extrem de îndatoritor, purtătorul de cuvânt al OLAF, Alessandro Butticè, a infirmat că OLAF l-ar fi audiat pe Jonathan Scheele sau ar fi deschis o anchetă împotriva acestuia. Este vorba despre acelaşi Butticè care, cu doar două luni înainte, chefuia pe moşia mogulilor şi promitea să-i pună o vârtoasă pilă lui Varujan Vosganian, pentru ca acesta să fie uns în rangul de comisar european pentru finanţe. Povestea de mai sus nu are nici happy end, nici sfârşit. Vosganian n-a ajuns comisar european şi a fost ameninţat de însuşi Manuel Barroso cu divulgarea trecutului său de presupus agent DIE. După ce a primit titlul dedoctor honoris causa al fostei Academii “Ştefan Gheorghiu” – astăzi, redutabila Şcoală Naţională de Studii Politice şi Administrative –, Jonathan Scheele a fost parcat la Direcţia transporturi a Comisiei Europene, pe spaţiul Marea Britanie-Irlanda, apoi s-a retras la Oxford University, unde va fi Visiting Fellow până în 2014. Comisia Europeană nu-l poate ancheta, iar Marea Britanie, patria sa, a demarat o anchetă discretă împotriva lui Jonathan Scheele, cu privire la favorizarea firmei greceşti Themeliodomi, pe care a muşamalizat-o cu aceeaşi discreţie. Scheele nu se află nici la primul, nici la ultimul său act de trafic de influenţă. În afară de firma Themeliodomi, el a intervenit pentru ca încă două firme greceşti să obţină fonduri nerambursabile, Athena SA şi Passavant Roediger, plus una din Germania, CES Consulting Engineers Salzgitter GmbH. Butticè a fost retrogradat consilier la OLAF, după care a fost numit director Direcţie plăţi externe, specialist pe spaţiul România, Ucraina, Turcia şi Bulgaria. În cele din urmă l-au parcat la industrii, fiind anchetat în taină de ţara sa de baştină, Italia, pentru presupuse fapte de corupţie, recte trafic de influenţă în România şi Ucraina. Până nu se termină ancheta nu îl pot sancţiona, iar dacă italienii îl găsesc vinovat de ceva, ceea ce e greu de presupus, se va spune că a avut imunitate totală pentru presupusele fapte de corupţie săvârşite în România.”
http://www.catavencii.ro/coruptia-din-romania-a-contaminat-structurile-comisiei-europene/

01.05.2009 – Urmare a activitatii depuse in Romania, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti ii acorda lui Jonathan Scheele titlul de Doctor Honoris Causa
http://www.snspa.ro/snspa/despre/doctor-honoris-causa/item/151-jonathan-scheele

26.05.2006 – La Iaşi, vineri, va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şefului Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele. Ceremonia are loc, în prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea Catedrei de Engleză la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, informează MAE. Titlu de Doctor Honoris Causa, pe care Universitatea din Iaşi îl va acorda şefului Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, este cea de-a treia astfel de distincţie pe care Jonathan Scheele o primeşte în România, după cele acordate de Universitatea din Oradea şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
http://www.amosnews.ro/arhiva/jonathan-scheele-doctor-honoris-causa-iasi-26-05-2006

10.10.2004 – În mai 2004, când Facultatea de Ştiinţe Economice a decis să propună acordarea Titlul Onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea Excelenţei Sale, am luat în considerare personalitatea marcantă a economistului şi omului Jonathan Scheele, şi meritele deosebite ale Domniei Sale în a călăuzi ţara noastră în eforturile depuse pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană.
http://steconomiceuoradea.ro/wp/2004/10/10/jonathan-scheele/


Călin Popescu Tăriceanu:
Vin la o întâlnire cu o mare admiraţie pentru un om
care a reuşit în afaceri şi mă impresionează
componenta legată de cultura corporatistă
AmosNews, 31 Ian 2007