Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. L “Legiuitorul s-a gândit la așa ceva (două mandate) … singura soluție de bun simț” Ministrul Justitţiei Raluca Prună – Agerpres – 26 Februarie 2016

multi_corupti

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

LEGIUTORUL NESIMTIT

Saracul legiuitor s-a gindit la un mandat de 3 (trei) ani, dar nu a stiut ca in fata Doamnei Kovesi care este mandatata din 2006 pina in prezentul nesimtit de 10 (zece) ani, cu prelungiri, este doar un alt nesimtit, pentru ca singura solutie de bun simt este reinvestirea Doamnei Kovesi Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, să citească bilanțurile DNA și să constate că, în fond, ceea ce eu propun și este legal este singura soluție de bun simț.”

Constatam ca este profund ilegal si nesimtit, sa va glorificati actele flagrante de incalcare a legii si de manipulare grosolana a celor care stau sa va asculte ineptiile.

SA CITIM MCV … dar CU ATENTIE !

Va indemnam sa cititi, Doamna Ministru al Justitiei, despre dorinta Uniunii Europene pentru transparenta si conditii de libera competitie bazata pe merit pentru ocuparea unor astfel pe pozitii cheie in lupta impotriva coruptiei si criticile aduse de MCV pina in prezent, referitor la trocurile politice murdare practicate in continuitate.

Din cite ne aducem aminte Uniunea a criticat modul in care Laura Kovesi, Alina Bica si Tiberiu Nitu au ocupat postul de Procuror sef DNA, Procuror Sef DIICOT (anchetata de DNA) si respectiv Procuror General (anchetata de DNA) in 2013, tocmai pentru motivele pe care le invocati (troc politic netransparent si ilegitim), folosind logica circulara (cerc vicios vs. cerc virtuos) in sustinerea deciziei pe care o luati in baza unei interpretari (sofism) a spiritului legii, in contradictie cu litera legii, astfel reinterpretata pentru o reinvestire la fel de ilegala cum a fost si celebra investire (Ponta-Maior-Coldea-Udrea-Cocos-etc.) initiala.

Citind CU ATENTIE rapoartele MCV, incepind din anul 2008 pina in prezent, constatam ca timp de zece ani Doamna Procuror General si in prezent Procuror Sef DNA nu a reusit decit sa se plinga de faptul ca structurile de coruptie avanseaza spre perpetua mirare a Domnia Sale, in timp ce aceasta este informata de probatorii exhaustive si legale, referitor la fraude si coruptie comise de organizatii criminale pe care le protejeaza incepind din anul 2006 pina in prezent.

LAURA KOVESI “NEPRIHANITA” SI-A PUS “SEMNATURA”

Alina Bica – DIICOT, parte importanta a “sistema” este arestata, si anchetata de DNA, Tiberiu Nitu – PICCJ, parte importanta a “sistema” nu este arestat, dar este anchetat de DNA, Irinel Paun – DNA este reclamat de PICCJ, Monica Pop nu este reclamata si nu este investigata, Nicoleta Bulgarau nu este reclamata si nu este investigata, Doru Tulus nu este reclamat si nu este investigat, Claudiu Dumitrescu nu este reclamt si nu este investigat, Papici Lucian Gheorghe – DNA este anchetat de DNA, … la “comenzi” intotdeuna Laura Codruta Kovesi – Florian Coldea – George Maior si altii.

Lucian Papici şi-a pus semnătura pe cele mai importante şi mai grele dosare de corupţie din România: dosarul „Trofeul calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Caltaboşul”, în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Valiza”, în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit şapte ani de închisoare, dosarul „ICA”, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, dosarul „Fraude la referendum”, în care preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată şi dosarul „2 Mai”, în care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, de asemenea, a fost trimisă în judecată.

Lucian Papici si-a pus semnatura, dar cine a lucrat dosarele, cine a dat piept cu Nastase, Becali si alti infractori periculosi … cind Lucian Papici isi intercepta ilegal nevasta si proteja Clanul PLOIESTI de crima organizata “Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova – procurori, poliţişti, un deputat şi şefi ai unor instituţii publice, printre care şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, se află printre persoanele vizate. Dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici

Conform datelor de pe site-ul oficial al ÎCCJ, publicate de Agerpres, dosarul a fost înregistrat pe 9 februarie, intimaţi fiind fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, adjunctul său de la acea vreme, Cătălin Dinu, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în MAI, şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Gelu Manea, fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, actual şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, Liviu Matei, actual şef al DIICOT Ploieşti, procurorul Gheorghe Gârbea, fost adjunct al şefului PCA Ploieşti, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.”

STUDIU DE CAZ – EROUL DNA PAPICI, UN ALT INFRACTOR

Lucian Papici a avut două mandate de şef al Secţiei I de combatere a corupţiei din DNA, potrivit Agerpres.  (Kovesi da sa aiba fara numar de mandate).

Se redeschide un dosar. Care spune multe despre jocurile de putere din interiorul Parchetului General și DNA. Și care alimentează din nou suspiciunile legate de plecarea subită, la cerere, din DNA a celebrului procuror Lucian Papici. Zvonurile conform cărora prinsese drag de PSD, latura Clanul Ponta-Sârbu, sunt acum mai mult decât palpabile.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, a domnului procuror Papici Lucian Gheorghe, începând cu data de 31.08.2015. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015”.

STUDIU DE CAZ – EROINA PICCJ MONICA POP, O ALTA INFRACTOARE

Asa cum “Eroul” Papici a inchis ilegal dosare “grele” la comanda (Ponta-Sirbu-Ghita-Cosma) si din interes personal, referitor la Grupul Infractional PLOIESTI, tot astfel Monica Pop a inchis la “comanda” Procuror General Laura Codruta Kovesi dosare “grele” referitor la Grupul Infractional Microsoft-Tariceanu-Vladescu-Maior-Coldea-Scheele-etc., in general cunoscut sub denumnira Mega Ciordeala Microsoft-Siemens-EADS.

Pentru mai multe detalii accesati www.secundatv.ro

DOAMNA MINISTRU AL JUSTITIEI, MAI USOR CU PIANUL IN “CIMPUL TACTIC” MICROSOFT-SIEMENS-EADS, CA FACETI ZGOMOT DE LA BRUXELLES PINA LA WASHINGTON VIA SEATTLE

Poate ar fi mai bine sa incurajati si alti procurori mai tineri si cinstiti sa participe la selectia transparenta pentru pozitiile pomenite, dupa ce va asigurati ca CSM a pus in cadrul legal intrebarile ce se inpun tuturor candidatilor.

Din ce ne comunicati Doamna Kovesi are monopol total pe DNA si orice critica constructiva, legitima si probata, reprezinta un act de nesimtire si chiar ilegal. De Ana Pauker, Gisela Voss, Pintilie Bodnarenko (Pantiusa) ati auzit cind erati mai tinara ?

Statistici manipulate si opinii publice propagandistice nu pot inlocui obiectivismul unor selectii facute pe baza meritelor dovedite, nu doar “semnate” de Papici si de Kovesi, drept acoperirie pentru acoperirea unor “nemerite”.

Iar in ceea ce priveste bunul simt, nu mai aveti prea mult timp sa va cereti scuze celor care au gindit legile (mandate pe trei ani) si celor care incearca sa va informeze astfel incit sa nu o luati pe drumurile deja batute de cei mentionati.

Vom reveni …


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, la Cluj, la finalul bilanțului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, că propunerea sa de reînvestire în funcția de procuror șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi este „singura soluție de bun simț”. Ea a fost întrebată de jurnaliști, după ce a participat la bilanțul Parchetului Curții de Apel Cluj, dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre reînvestirea Laurei Codruța Kovesi.

„Am discutat, evident că am discutat cu președintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz și președintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuție, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică, cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, să citească bilanțurile DNA și să constate că, în fond, ceea ce eu propun și este legal este singura soluție de bun simț. Pentru că, dacă nu recompensăm performanța managerială, îi vom descuraja pe cei care…, iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanță managerială în condițiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la așa ceva”, a răspuns Raluca Prună.

Ministrul Justiției a mai spus că rolul său ca ministru e să constate acolo
unde există performanță.

„Deci, ca principiu, cred că nimeni nu este de neînlocuit, absolut nimeni, numai că, iarăși, un principiu mai important pe care am vrut să îl aplic aici, pentru că acesta este rolul meu ca ministru, este că dacă constat performanță — și am constatat o performanță de înalt nivel — să o recompensez. Nu printr-un act discreționar al ministrului, ci prin aplicarea unei dispoziții, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303”, a mai completat Raluca Prună.

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/02/26/raluca-pruna-propunerea-de-reinvestire-a-sefului-dna-este-singura-solutie-de-bun-simt–17-21-13

Se redeschide un dosar. Care spune multe despre jocurile de putere din interiorul Parchetului General și DNA. Și care alimentează din nou suspiciunile legate de plecarea subită, la cerere, din DNA a celebrului procuror Lucian Papici. Zvonurile conform cărora el prinsese drag de PSD, latura Clanul Ponta-Sârbu, sunt acum mai mult decât palpabile.

http://www.comisarul.ro/articol/exploziv/retrasul-papici-prinsese-drag-de-psd-un-d_710301.html

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova – procurori, poliţişti, un deputat şi şefi ai unor instituţii publice, printre care şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, se află printre persoanele vizate. Dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici

Conform datelor de pe site-ul oficial al ÎCCJ, publicate de Agerpres, dosarul a fost înregistrat pe 9 februarie, intimaţi fiind fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, adjunctul său de la acea vreme, Cătălin Dinu, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în MAI, şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Gelu Manea, fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, actual şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, Liviu Matei, actual şef al DIICOT Ploieşti, procurorul Gheorghe Gârbea, fost adjunct al şefului PCA Ploieşti, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Ancheta a pornit de la dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, dosarul în cauză pentru care procurorii DNA Bucureşti au cerut confirmarea redeschiderii urmăririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici în aprilie 2014.

Sursele citate au precizat că cercetările în acest caz ar fi pornit de la ancheta efectuată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care ulterior au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti mai mulţi inculpaţi, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar şi oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile publice din Prahova.

Viorel Dosaru, vizat de anchetatori

Astfel, procurorii anticorupţie suspectau că Răzvan Alexe ar fi apelat la mai multe persoane cu funcţii importante – procurori, poliţişti, angajaţi ai autorităţilor de control fiscal şi ai administraţiei – pentru a obţine date referitoare la demersurile întreprinse de anchetatori în dosare care îl vizau şi pentru a tergiversa anchetele, au precizat sursele judiciare. Printre cei care i-ar fi furnizat informaţii lui Alexe ar fi şi şeful de la acea vreme al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, care ar fi fost recompensat cu sume importante de bani.

De asemenea, Răzvan Alexe ar fi apelat şi la alte persoane cu influenţă, cum ar fi Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi deputatul Vlad Cosma, pentru stoparea sau tergiversarea cercetărilor în dosarul respectiv.

Totodată, apropiaţii lui Alexe ar fi desfăşurat operaţiuni de filaj în zona PCA Ploieşti pentru a identifica martorii din dosar cu scopul de a-i intimida, au mai spus sursele citate deAgerpres.

Conform acestora, procurorul Lucian Papici ar fi dispus, în aprilie 2014, clasarea cauzei faţă de cei 13, motivând că nu se impune începerea urmăririi penale in rem în cauză, pentru că faptele nu există în materialitatea lor.

Ulterior însă, procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Mircea şi Vlad Cosma, faţă de Daniel Petre, de Constantin Ispas şi Emanuel Saghel în diferite dosare privind fapte de corupţie.

Procurorul Lucian Papici și-a încheiat activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie la sfârşitul lunii august, anul trecut. El s-a întors la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, conform unei decizii luate, la solicitarea acestuia, în Consiliul Superior al Magistraturii.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, a domnului procuror Papici Lucian Gheorghe, începând cu data de 31.08.2015. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015”.
Lucian Papici a avut două mandate de şef al Secţiei I de combatere a corupţiei din DNA, potrivit Agerpres.

Dosarele lui Lucian Papici

Lucian Papici şi-a pus semnătura pe cele mai importante şi mai grele dosare de corupţie din România: dosarul „Trofeul calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Caltaboşul”, în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Valiza”, în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit şapte ani de închisoare, dosarul „ICA”, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, dosarul „Fraude la referendum”, în care preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată şi dosarul „2 Mai”, în care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, de asemenea, a fost trimisă în judecată.