Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. XLV “Procurorul de caz Mihaela Moraru-Iorga instrumentează un dosar ce poate deschide poarta ferecată de politicieni spre lupta anticorupţie transfrontalieră” Mihai Pâlsu – Secundatv

multi_corupti“Am ajuns la o cotitură în această anchetă jurnalistică. S-au strâns foarte multe întrebări iar la majoritatea dintre ele am reuşit să ofer răspunsuri în cele opt episoade. Dar, de departe, cea mai importantă întrebare nu şi-a găsit răspunsul final: Vinovaţii vor plăti “oalele sparte”? Răspunsul ni-l pot oferi numai doamnele procuror Mihaela Moraru-Iorga şi Laura Codruţa Kovesi, cu “acordul” a două „curţi” judecătoreşti. Pâna la această oră, când public Scrisoare deschisă către furnizorii acoperiţilor din presă, tandemul Kovesi – Moraru Iorga nu a pus rezoluţia pe dosarul penal FRAUDA EADS. Foarte mulţi dintre cei care mă ”chestionează” cu privire la stadiul dosarului penal instrumentat de procurorii anticorupţie au o întrebare comună: De ce aţi rămas singur în lupta pentru devoaloarea hoţiei FRAUDA EADS?” http://www.secundatv.ro/anchete/contractul-eads-comicex-mai-21048.html/

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Domnule Pâlşu, citesc cu interes anchetele deosebit de pertinente si bine documentate pe care le publicati, referitor la un subiect care si mie imi este oarecum familiar, drept care imi permit sa aduc, ceea ce cred eu ca sunt, binevenite completari :

  1. Doamna Mihaela Moraru-Iorga nu face politica, ceea ce inseamna ca nu poate deschide porti ferecate de politicieni – politicienii pot deschide porti inchise de ei pentru ei si pentru propria propasire si protectie, ceea ce este dificil de crezut ca se va intimpla.
  2. Lupta anticoruptie transfrontaliera – aici lucrurile se complica, avind in vedere ca institutii cum sunt OLAF, fac tot ce pot sa saboteze si manipuleze investigatiile pe care autoritatile Române incearca sa le faca, atunci cind sunt vizati inalti politicieni si birocrati Europeni. Nivelul coruptiei in cadrul Uniunii este similar cu cel din România. Ceea ce difera sunt doar oportunitatile – oportunitatile din România sa furi si sa corupi sunt mult mai mari, acesta fiind si motivul pentru care suntem atit de iubiti si vizitati de tot felul de “binevoitori” si ei foarte dispusi sa devina ciorditori.
  3. Singura speranta este in autoritatile SUA (FBI-DoJ-FCPA, SEC, etc.), care in general nu prea au jurisdictie sa ancheteze acte de frauda si coruptie comise in afara SUA, daca interese sau persoane americane nu sunt direct implicate. Poate situatia a mai evoluat in contextul luptei impotriva terorismului. Implicarea unor companii ca Siemens in lupta impotriva coruptiei are si ea efecte deosebit de pozitive.
  4. Daca mai adaugam ca nu este vorba de FRAUDA EADS, ci este vorba de MEGA SCANDALUL MICROSOFT-SIEMENS-EADS si cine stie cite alte increngaturi, problema se complica si mai mult.
  5. Doamnele Mihaela Moraru-Iorga si Laura Codruta Kovesi au mostenit cazuri care au inceputurile in anii 2000 si care, multe dintre ele, au trecut prin mai multe stadii de “albire”, profesional executate de colegii (ex. Irinel Paun 216/P/2005, etc.) care le-au precedat in cadrul DNA si Parchetul General.
  6. Doamna Laura Codruta Kovesi exagereaza cind spune ca poate aresta si mii de indivizi daca acestia sunt dovediti ca au incalcat legea. Desigur ca poate, cu conditia sa fie instalatori, taximetristi si coafeze, ca daca sunt peste 100 de parlamentari si senatori (si sunt mult mai multi tocmai buni de arestat), inseamna ca destabilizeaza echilibrul democratic. Deci tot la politica ne intoarcem.

“Vă scriu cu dorinţa deschisă de a vă invita să nu încetaţi să ţineţi în viaţă un paradox: deşi slujiţi cu un egoism feroce sistemul din care faceţi parte, le daţi informaţii acoperiţilor din presă ca să-l loviţi acolo unde NU vă doare la bască…”

  1. Cred ca paradoxul cu care va confruntati este ca nu avem popor de schimb, si nu prea are cine sa ii inlocuiasca pe politicienii corupti, decit alti politicieni corupti, deci exista un mare interes politic de a schimba politicienii in functie de criterii total obscure, pe care doar putini le inteleg, Doamna Laura Codruta Kovesi fiind unul dintre acestia.
  2. Doamna Laura Codruta Kovesi a anchetat si Domnia Sa in dosare Microsoft (654/P/2011) si a actionat in sensul celor expuse mai sus in favoarea lui Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, Microsoft si altii, singura problema raminind faptul ca in prezent aceasta este sefa Doamnei Procuror Sef Serviciu Mihaela Moraru Iorga, care nu poate face decit ce zice sefa, care deja s-a pronuntat referitor la Microsoft.
  3. Deci pe cale de consecinta daca Microsoft este considerat intodeauna nevinovat de catre Procurorul Sef DNA, si dosarul este conexat de catre aceasta la dosarul FRAUDA EADS, nici EADS nu este vinovat, asa ca Doamna Procuror Sef Serviciu nu mai poate sa faca nimic.

Mai constatam ca „barbarii de tirani” sunt cei care au planificat, finantat si operat jaful Microsoft-Siemens-EADS si altele, dar ne rezumam la subiect.

Fraudele au fost concepute in Cancelariile Evropene, cu mita pe masa de la Microsoft, conturile off-shore de la Siemens, Pictet si altii in anul 2000.

Dan Nica este si el o “scula”, la fel cum sunt si Claudiu Florica si multi altii in schema operata de „profesionisti” in scheme de frauda internationale.

SRI, MAI si altii au fost si continua sa fie initiatori, beneficiari si protectori directi ai jafurilor mentionate, in complicitate cu politicieni locali si internationali.

Ce sa faca Kovesi si Moraru care nici macar nu venisera in Bucuresti cind mita si coruptia duduiau astfel combustionate de Microsoft si UE, sa nu mai vorbim de alte retele de mita pentru centre de interogare avansata.

Ce sa mai zica presa (Udrea, Niro, Andronic, Voiculescu, Ghita, Gusa, Adamescu, etc.), ca orice zice da foarte prost (chiar in sponsori)… ca cine sa mai nege orice evidenta si sa ii protejeze si promveze in continuare pe cei numiti, cind toti sunt deja de mult dovediti drept infractori de drept comun.

Singura problema e ca sunt foarte multi si astfel “bolsevismul” continua sa domine DNA ul si sa mentina paradoxul.

Nu cred ca doamnele pe care le pomeniti mai pot face ceva in cazul Microsoft-Siemens-EADS, cu atit mai mult cu cit Doamna Procuror Sef Laura Codruta Kovesi a facut deja exact ce nu trebuia !

Ce sa faca Doamna Procuror Sef Serviciu Mihaela Moraru Iorga in conditiile in care Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu si Microsoft au fost si continua sa fie favorizati de Doamna Procuror General (654/P/2011) Laura Codruta Kovesi, care continua exercitiul din pozitia actuala si se pare ca si viitoare.

Doamna Procuror Sef Serviciu Mihaela Moraru Iorga nu poate sa faca absolut nimic atit timp cit Doamna Procuror Sef (vesnic) Laura Codruta Kovesi este determinata sa ii protejeze pe Microsoft si pe beneficiarii acestora in detrimentul Legii si al democratiei, aducind astfel prejudicii irecuperabile poporului pe care ii invocati.