ADEVĂRUL MICROSOFT „Ambasadorul SUA nu înţelege ce se întâmplă aici. El vorbeşte fără mandat de la Departamentul de Stat. Ei nu mandatează un ambasador să vorbească atât de multe prostii.” – Traian Băsescu, RomaniaTV, 8 Iunie 2016.

klemmDomnule Ambasador SUA Hans Klemm,

Fostul Presedinte al Romaniei va acuza ca nu intelegeti „ce se intimpla aici” si pentru comiterea mai multor abuzuri in serviciu, neavind mandat de la DoS sa spuneti atit de multe prostii.

Dupa cum v-am informat in precedenta scrisoare deschisa, noi ne aflam in aceeasi situatie, astfel incit ne vedem obligati sa adresam observatiile fostului Presedinte, pentru o mai buna intelegere a ceea ce se intimpla aici.

Dupa cum spunea Presedintele Obama, ceea ce scoate America in evidenta este in primul rind faptul ca, in contextul luptei impotriva terorismului si pentru apararea principiilor fundamentale, atunci cind sunt facute greseli, America, spre deosebire de alte state, isi asuma responsabilitatea, in speranta ca astfel de greseli nu vor fi repetate in viitor.

Romania nu isi asuma greselile pe care le face, la fel cum nici Microsoft nu isi asuma greselile pe care le face in Romania, acestea fiind doua probleme majore cu care America se confrunta in Romania in prezent.

SUA A MITUIT SI A TORTURAT PE TERITORIUL ROMANIEI

„Al Nashiri acuza ca, permitand tortura, aplicarea de rele tratamente si detentia secreta pe teritoriul tarii, Romania a incalcat mai multe prevederi ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, anume articolul 3 (interzicerea torturii), articolul 5 (dreptul la libertate si siguranta) si articolul 8 (dreptul la respect pentru viata privata si familiala).

Cazul a fost inaintat Curtii Europene pentru Drepturile Omului in data de 1 iunie 2012.”

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21063386-cedo-discuta-reclamatia-impotriva-romaniei-depusa-sauditul-suspectat-terorism-nashiri.htm

Al Nashiri a cistigat pe 24 Iulie 2014 un proces similar (identic) impotriva Poloniei, in cazul deschis pe 6 Mai 2011 la CEDO, ceea ce constituie un precedent juridic in speta mentionata.

https://www.opensocietyfoundations.org/litigation/al-nashiri-v-poland

Dreptul si necesitatea de a tortura continua sa fie si in prezent un subiect de dezbatere in campania electorala din SUA, intre Donald Trump si alti politicieni care sustin aceste practici, considerate ilegale si ineficiente de Barack Obama, John McCain si multi altii.

Domnule Ambasador, solicitati SUA sa informeze deschis si complet referitor la actele de coruptie comise de CIA in Romania, in vederea „cumpararii” bunavointei unor decidenti, in perioada in care faptele incriminate au fost comise.

Romania a dovedit solidaritate cu SUA in lupta impotriva terorismului si urmeaza sa plateasca la CEDO pentru ceea ce SUA recunoaste ca fiind tortura. Deocamdata sunt doua cazuri deschise la CEDO, dar nimeni nu stie cite vor mai urma.

Atit timp cit decidentii care au participat la operarea si protejarea centrelor de detentie ilegale din Romania continua sa nege fapte evidente, si SUA nu clarifica pozitia sa referitor la Romania, nimeni nu va putea „intelege ce se intimpla aici”.

MICROSOFT A MITUIT SI PIRATAT PE TERITORIUL ROMANIEI

Directorul General Microsoft Romania (fost) Călin Tatomir a fost ARESTAT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, nu pentru crimele comise in perioada cit a fost Directorul General Microsoft.

Directorii Generali Microsoft Romania Silviu Hotaran, Ovidiu Artopolescu si Sorin Eftene sunt cercetati de DNA pentru mai multe infractiuni, coruptie, albire de bani, piraterie si altele, incepind din anul 2012, dar pina in prezent acestia nu au fost pusi sub invinuire si trimisi in judecata.

Microsoft, in baza politicilor si metodelor Evangheliste penalizate in SUA (Comes vs. Microsoft – Iowa) a initiat, finantat, operat, protejat si promovat o vasta retea infractionala internationala, pe care acestia o numesc „Ecosistemul Microsoft”.

Majoritatea decidentilor politici si administrativi din aceasta perioada au fost mituiti de Microsoft cu sume uriase provenite din frauda, piaterie si alte crime.

Calin Tatomir, la fel ca si predecesorii sai la conducerea Microsoft, a comis sub conducerea si coordonarea decidentilor din Seattle mai multe infractiuni in forma continuata incepind din anul 2000 pina in anul 2012, cind Siemens a declansat investigarea acestora, pentru care nu au fost pusi sub acuzare de DNA.

FBI, impreuna cu DoJ – FCPA si SEC, investigheaza aceleasi fapte, pe care si DNA le investigheaza de un deceniu fara nici un rezultat.

La fel ca si in cazul mitei CIA, Microsoft a mituit cei mai inalti functionari publici pentru a comite abuzuri in serviciu, in conditiile in care acestia conduc in fapt DNA, care este obligat sa ii protejeze prin metode de Politie Politica.

Domnule Ambasador, solicitati autoritatilor competente ale SUA sa vina in sprijinul anchetelor pe care DNA nu le poate finaliza, avind in vedere ca autorii principali sunt in Seattle si actioneaza in Romania prin angajati romani si companii interpuse, conduse de politicieni corupti (Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, Sebastian Ghita etc.)

SUA are datoria sa ajute DNA si sa se asigure ca Legea este aplicata in egala masura atit companiilor si infractorilor Romani, cit si celor Americani.

http://www.romaniatv.net/calin-tatomir-fost-sef-microsoft-romania-retinut-intr-un-dosar-de-evaziune-fiscala-si-spalare-de-bani_297277.html

ABUZ IN SERVICIU

„E o exagerare şi o ameninţare a procurorilor (DNA) pe Curtea Constituţională şi pe Parlament. Ei vor o definiţie incorectă asupra abuzului în serviciu. Curtea şi Parlamentul să nu se lase intimidaţi. Aceste abuzuri nu trec neobservate.” – Traian Basescu, 8 Iunie 2016.

Abuzurile facute de Microsoft in asociere cu zeci de Parlamentari au trecut neobservate timp de 12 ani, si au fost observate numai dupa ce Siemens a depus plingere penala impotriva Microsoft.

Microsoft a reusit sa fraudeze, monopolizeze si pirateze in totala impunitate doar datorita abuzurilor in serviciu facute de beneficiarii si protectorii sai din administratia publica si din institutiile de forta.

http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-porne-te-un-atac-furibund-la-adresa-procurorilor-si-a-ambasadorului-sua_1137996.html

CONCLUZIE

Stimate Domnule Ambasador,

MICROSOFT – DNA

Va rugam respectuos sa acordati tot sprijinul DNA pentru finalizarea anchetelor Microsoft, astfel incit acestia sa nu beneficieze de ceea ce este perceput ca fiind efectul „asteptarii la granita”, pentru ca infractorii pricipali sunt departe, dincolo de frontiera, tocmai in Seattle Washington S.U.A.

DETENTION SITE BLACK

Exista perceptia conform careia SUA are obligatia sa clarifice faptul ca cei care au participat in programul de operare a centrelor de detentie si tortura nu se mai bucura de protectia nelimitata a SUA, si ca nu sunt in masura sa „negocieze” in secret solidaritatea Romaniei cu SUA in razboiul impotriva terorismului, in interes personal si pentru a se proteja de alte fapte ilegale.

DNA – ABUZUL IN SERVICIU

In Romania, marea majoritate a celor care se angajeaza in institutiile publice pleaca de la premiza ca vor reusi sa isi negocieze influenta si sa comita in impunitate abuz in serviciu pentru a obtine foloase necuvenite.

Dupa cum ne informa Ministrul IT&C Gabriel Sandu, condamnat in cazul Microsoft, acesta a imprumutat bani pentru a ii putea investi in obtinerea unei functii de Ministru, pozitie in care putea beneficia de mita primita de la Microsoft.

Abuzul in serviciu este una dintre cele mai frecvente si periculoase crime comise in Romania, in contextul in care coruptia este endemica si perspectivele eradicarii acesteia sunt deosebit de pesimiste.

Daca politicienii corupti nu „lasa” DNA sa aplice Legea, Romania va deveni in curind o regiune de mare risc, si nu un aliat puternic al SUA.

Cu deosebita stima,

Dragos Riscanu